Διασυλλογικό με υψηλές επιδόσεις!

10/04/2016 - 15:30 Τελευταία τροποποίηση στις 13/04/2016 - 13:35

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα στίβου για τα σωματεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου στο 10ο Όμιλο της κατηγορίας παίδων - κορασίδων. Η διοργάνωση έγινε στο Στάδιο "Κώστας Κεντέρης" της Καλλονής και για το λόγο αυτό ο Δήμος Λέσβου είχε ναυλώσει πούλμαν ώστε να μεταφερθούν αθλητές και προπονητές στο Λεκανοπέδιο, από τη στιγμή που τους αγώνες δεν μπορούσε να φιλοξενήσει το Στάδιο Μυτιλήνης.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες της Λέσβου πέτυχαν σπουδαίες επιδόσεις και οκτώ από αυτούς έπιασαν τα όρια για τη συμμετοχή τους στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Η Μαρίτα Αργυρού (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης) έτρεξε τα 200μ σε 26.7 (με όριο υψηλής επίδοσης το 26.8), κερδίζοντας το συγκεκριμένο αγώνισμα, ενώ ήταν επίσης στην 1η θέση και στα 400μ με χρόνο 1:00.7, κατακτώντας και δεύτερο προνομιούχο εισιτήριο. 

Στον ακοντισμό κορασίδων έγινε σπουδαίος αγώνας με τη Βάσω Μητσέλλη (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης) να "σπάει" το φράγμα των 45 μέτρων, καρφώνοντας το ακόντιο στα 45,02μ επίδοση που της χάρισε και την 1η θέση. Εντυπωσιακή όμως ήταν και η κατά ένα χρόνο νεότερη Μέλπω Μπαράκη (Αλκαίος Μυτιλήνης), που με επίδοση 43,10μ πέτυχε και εκείνη υψηλή επίδοση, κλείνοντας εισιτήριο για το Πανελλήνιο! Στο ίδιο αγώνισμα πολύ καλές εντυπώσεις άφησε και η Χριστίνα Καλλιοντζή (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης) με 35,12μ (επίσης υψηλή επίδοση αφού το όριο ήταν στα 35 μέτρα), η οποία θα συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων Α'. Στα 5.000μ βάδην, η Δέσποινα Κελεμένη (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης) κέρδισε με χρόνο 25:59.8 και μαζί με την Όλγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης) που ήταν στη 2η θέση με 26:59.0 θα βρεθούν επίσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ενώ η Φιάσκα θα μπορέσει ηλικιακά να αγωνιστεί και στην κατηγορία παμπαίδων-παγκορασίδων Α'. Στην ίδια κούρσα, τρεις ακόμα αθλήτριες πέτυχαν υψηλές επιδόσεις με τις Ελπίδα Σταμπουλή (Αρισβαίος Καλλονής - 27:03.6), Γεωργία Κοντάρα (ΑΕ Λέσβου Καλλονής - 30:29.0) και Μαρία Κουμαρά (ΑΕ Λέσβου Καλλονής - 30:30.0) να τα πηγαίνουν περίφημα. Πρόκριση για το Πανελλήνιο παμπαίδων-παγκορασίδων Α' κατέκτησε και ο Κώνσταντίνος Θεριουδάκης στα 3.000μ με επίδοση 10:15.2!

Πολλοί ήταν και εκείνοι οι αθλητές, που σημείωσαν υψηλές επιδόσεις στα αγωνίσματά τους, δείχνοντας πως βρίσκονται σε καλό δρόμο, αν αναλογιστεί κανείς ότι ουσιαστικά πρόκειται για το ξεκίνημα της σεζόν, έχοντας μια ακόμα ευκαιρία το επόμενο σαββατοκύριακο στην αντίστοιχη διοργάνωση των υπολοίπων κατηγοριών. Ο Μιχάλης Μαινεμενλής (Αρισβαίος Καλλονής) ήταν 1ος στα 400μ με εμπόδια, πετυχαίνοντας χρόνο 60:30, που είναι μεν υψηλή επίδοση αλλά δεν του εξασφαλίζει το όριο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το οποίο θα διεκδικήσει τις επόμενες ημέρες. Στα 800μ η Αδαμαντία Ανθούσα (ΑΕ Λέσβου Καλλονής) ήταν 1η με 2:24.6. Στη σφαιροβολία, τρεις αθλήτριες πέτυχαν υψηλή επίδοση κατακτώντας το όριο για το Πανελλήνιο. Συγκεκριμένα, η Δήμητρα Δεσποτέρη (Ηφαιστία Λήμνου - 12,22μ), η Αργυρώ Βερβέρη (Αλκαίος Μυτιλήνης - 12,13μ) και η Βάσω Μητσέλλη (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης - 12,00μ).

Στη βαθμολογία των σωματείων, στους παίδες πρώτος ήταν ο Αρισβαίος Καλλονής (25β) και ακολούθησαν Αθλοκίνηση Μυτιλήνης (6β), Αλκαίος Μυτιλήνης (6β), ΑΕ Λήμνου (5β), Ολυμπιάς Μηθύμνης (3β), ενώ ο Αρίων Μυτιλήνης ολοκλήρωσε δίχως συγκομιδή. Στις κορασίδες, κυριάρχησε η Αθλοκίνηση Μυτιλήνης (79β) και ακολούθησαν ΑΕ Λέσβου Καλλονής (34β), Αλκαίος Μυτιλήνης (34β), Αρισβαίος Καλλονής (20β), Ηφαιστία Λήμνου (17β), ΑΕ Λήμνου (8β), ενώ Ολυμπιάς Μηθύμνης και Αρίων Μυτιλήνης ολοκλήρωσαν δίχως βαθμό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey