Μέχρι την Πέμπτη (6/10) οι εγγραφές στο Lesvos Trail!

05/10/2016 - 15:46 Τελευταία τροποποίηση στις 05/10/2016 - 16:01

Όλα είναι σχεδόν έτοιμα για το "Lesvos Trail", ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, μια συλλογική προσπάθεια φορέων της Λέσβου να αναδείξουν τον αθλητισμό και τη μοναδική λεσβιακή φύση, τους ελαιώνες της, τη θάλασσα, τα μονοπάτια της, αλλά και την ποιοτική και εναλλακτική επιχειρηματική προσέγγιση στην επισκεψιμότητα. Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου βουνού, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Οι διοργανωτές αποφάσισαν να παρατείνουν τις εγγραφές μέχρι και την Πέμπτη (6/10), ενημερώνοντας με ανακοίνωσή τους πως ειδικά για το LesvosRunnung 4km το σύστημα εγγραφών θα παραμείνει ανοικτό έως τις 12 το μεσημέρι και για πλήθος εγγραφών έως 20 δρομείς. Επίσης, κατ' αντιστοιχία θα συμβεί το ίδιο και για τα LesvosWalk και LesvosKids, με την επιφύλαξη της ύπαρξης διαθέσιμων πακέτων σε σχέση με τον αριθμό που θα συμμετάσχουν. Σε κάθε περίπτωση σε αυτές τις δύο διαδρομές είναι ευπρόσδεκτα να συμμετάσχουν επιπλέον άτομα που θα εγγραφούν έως την παραμονή του αγώνα (8/10), με την επιφύλαξη όμως της διαθεσιμότητας των προϊόντων του αγώνα. 

Αναλυτικά, οι κατηγορίες όπου μπορούν να συμμετάσχουν οι δρομείς:

  • LESVOSTRAIL 37χλμ, μια νέα μεγάλη αθλητική πρόκληση από τη θάλασσα του Μολύβου, τα χωριά της περιοχής του Λεπέτυμνου την απίθανη εναλλαγή τοπίων, την υπέρβαση ορίων

  • LESVOSRUNNING 4χλμ, μια γρήγορη αλλά απαιτητική αθλητική διαδρομή στον παραδοσιακό Μόλυβο
  • LESVOSWALK 4χλμ, Δυναμικό Βάδην στο Μόλυβο για όλους
  • LESVOSkids 600μ, Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν τη φύση και τον αθλητισμό

Διοργανωτής είναι η Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου, ΕΤΑΛ Α.Ε. μέσω του προγράμματος "HOST", - Ο Ελαιώνας ως παράγοντας βιώσιμης Ανάπτυξης, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. με μία διακρατική σύμπραξη της Ιταλίας, Μάλτας Σλοβενίας και Ελλάδας επιχειρούν στη Λέσβο την πρώτη διεθνή διοργάνωση αγώνα δρόμου βουνού. Στόχος είναι να αποτελέσει μια γιορτή της φύσης και του αθλητισμού, να αναδειχθεί η θετική εικόνα της Λέσβου ως προορισμός και η εναλλακτική προσέγγιση στον τουρισμό. Επιπρόσθετα, η διοργάνωση να γίνει θεσμός που θα δείξει στο κόσμο τη μοναδικότητα της Λέσβου, εισάγοντάς την ως ένα νέο προορισμό στους αγώνες δρόμου βουνού.

Για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας συνεργάζονται δυναμικά εντός του νησιού ο Δήμος Λέσβου με την ανάδειξη του Δικτύου Περιηγητικών Διαδρομών και Μονοπατιών στη Φύση, το Επιμελητήριο Λέσβου με την ανάδειξη της ποικιλίας και ποιότητας των τοπικών προϊόντων και του ελαιώνα της Λέσβου, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου με την αθλητική υποστήριξη και ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου με την τοπική επιχειρηματικότητα να αγκαλιάζει και να υποστηρίζει δυναμικά την υλοποίηση του. Η αφετηρία θα δοθεί την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016, από νωρίς το πρωί σε τέσσερις διαδρομές, σχεδιασμένες για να συμμετάσχουν όλοι όσοι αγαπούν τη φύση και τον αθλητισμό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey