"Πέταξε" στα 5,20μ ο Χατζίου! [vid]

03/07/2017 - 15:57

Εξαιρετική ήταν η παρουσία του Πέτρου Χατζίου στην Πάτρα, όπου διεξήχθησαν τα "Τοφάλεια 2017". Ο Μυτιληνιός επικοντιστής της Αθλοκίνησης πραγματοποίησε πολύ καλά άλματα, δείχνοντας έτοιμος να υπερπηδήσει ακόμα μεγαλύτερα ύψη.

Ο Χατζίου ένιωθε αρκετά καλά, σε τέτοιο βαθμό που δεν ξεκίνησε από τα 5,00μ όπως συνηθίζει, αλλά κατευθείαν από τα 5,20μ, ύψος μάλιστα που το πέρασε με την πρώτη του προσπάθεια. Αμέσως μετά, ο άλτης του επί κοντώ από τη Λέσβο δοκίμασε στα 5,30μ αλλά είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, μην καταφέρνοντας να ισοφαρίσει το παλλεσβιακό ρεκόρ του Μιχάλη Πάστου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Χατζίου έχει μεγάλο φετινό στόχο να καταφέρει να περάσει το 5,30μ ώστε να πιάσει το όριο πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων, που θα διοργανωθεί φέτος το καλοκαίρι στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας (13-16/7). Ο ίδιος προσπαθεί σκληρά για να τα καταφέρει, κάνοντας εντατικές προπονήσεις στο τιμ του Μανώλη Καραγιάννη στην Αθήνα. Εκείνο που πρέπει να τονιστεί είναι πως η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έχει θέσει το όριο για τη συγκεκριμένη διοργάνωση στα 5,20μ, όμως ο ΣΕΓΑΣ συνηθίζει τα τελευταία χρόνια να βάζει υψηλότερα όρια για τους Έλληνες αθλητές, για να στέλνει ολιγομελείς και ανταγωνιστικές αποστολές σε κάθε διεθνή διοργάνωση.

Φυσικά, ο Πέτρος Χατζίου ακόμα και αν δεν καταφέρει να βρεθεί στην Πολωνία θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα νέων, που έχει προγραμματιστεί για τις 29-30 Ιουλίου στη Λάρισα. 

Το επιτυχημένο άλμα του Χατζίου στα 5,20μ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey