Κορυφαία στο Αιγαίο η Αθλοκίνηση Μυτιλήνης!

03/11/2019 - 12:12 Τελευταία τροποποίηση στις 03/11/2019 - 13:00

Ολοκληρώθηκε η αρχική αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ για τα αθλητικά σωματεία της δύναμής του, με την αναλυτική κατάταξη να βρίσκει την Αθλοκίνηση Μυτιλήνης στην κορυφή του Αιγαίου και τους υπόλοιπους συλλόγους της Λέσβου αρκετά ψηλά, με ελάχιστες εξαιρέσεις, χάρη στις σπουδαίες διακρίσεις των αθλητών και αθλητριών μας στις επίσημες στιβικές διοργανώσεις του 2019, εντός και εκτός συνόρων.

Η Αθλοκίνηση Μυτιλήνης, παρότι είχε σημαντικές απώλειες αξιόλογων αθλητών και αθλητριών της μέσα στο 2019, κατάφερε να βρεθεί στην 37η θέση της συνολικής κατάταξης σε όλη την Ελλάδα για το 2019, παραμένοντας στην κορυφή από πλευράς Λέσβου, με μια μικρή πτώση συγκριτικά με το 2018 που ήταν 26η. Αναμφίβολα, οι συγκλονιστικές εμφανίσεις της Όλγας Φιάσκα, στο βάδην και φυσικά τα πολλά μετάλλια που κατέκτησαν οι πρωταθλητές και οι πρωταθλήτριες του συλλόγου στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα όλων των ηλικιών, με την Κασσάνδρα Ντερβίση, την Ευστρατία Πλωμαρίτου, τον Παναγιώτη Κατράνη, τον Βασίλη Γρηγορίου, αλλά και τη Βάσω Μητσέλλη να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, ωθώντας το σύλλογο της Μυτιλήνης στην κορυφή, εκεί όπου φιγουράρει σε επίπεδο Λέσβου εδώ και 9 χρόνια!

Αν μάλιστα η Αθλοκίνηση είχε ετοιμοπόλεμες για δράση τη Μιχαέλα Φιάσκα ή τη Βικτώρια Τσαλίκη, που αντιμετώπισαν σοβαρούς τραυματισμούς στη διάρκεια της σεζόν, θα τα πήγαινε σίγουρα ακόμα καλύτερα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε την απώλεια της Μέλπως Μπαράκη από τον ακοντισμό ή της Γεωργίας Σελλούντου από τα εμπόδια. Εξαιρετική η δουλειά, για ακόμα μία χρονιά, στην Αθλοκίνηση που οφείλεται φυσικά στους αθλητές και τις αθλήτριες, που φέρνουν τεράστιες διακρίσεις και οπωσδήποτε στους προπονητές και τις προπονήτριες του συλλόγου, που βρίσκονται καθημερινά στο πλευρό τους.

Εκείνο που πρέπει να σημειωθεί, είναι ότι η Αθλοκίνηση Μυτιλήνης αποτελεί το κορυφαίο σωματείο σε όλο το Αιγαίο, κατορθώνοντας να ξεπεράσει τον ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 Ρόδου (38ος) που είχε πέρυσι την πρωτιά, προσθέτοντας έτσι ένα ακόμα παράσημο στη συλλογή του. Ακολουθεί σε επίπεδο αιγαιοπελαγίτικων συλλόγων, ο ΑΟ Ρόδου Ε.Μ. Σταματίου (45ος), ο ΑΟ Πανναξιακός (42ος), ο ΑΟ Μυκόνου (43ος) και στην 6η θέση του Αιγαίου η Ηφαιστία Λήμνου, κατέχοντας την 56η θέση στο σύνολο χάρη στις μεταγραφές του Κώστα Δουβαλίδη και των υπολοίπων αθλητών, που πλαισίωσαν τον Μιχάλη Μερτζανίδη και τα υπόλοιπα αξιόλογα παιδιά του συλλόγου από το νησί. 

Ακολουθεί στην κατάταξη, 7ος στο Αιγαίο και 2ος στη Λέσβο, ο Αρισβαίος Καλλονής που κατέχει την 90η θέση (έπεσε από την 69η πέρυσι), χάρη στις εξαιρετικές εμφανίσεις του Στράτου Τζιμή και την ελπιδοφόρα παρουσία της Παναγιώτας Τσαλαβούτη. Για τον Αρισβαίο, τα πράγματα θα ήταν σίγουρα πολύ καλύτερα, αν δεν είχε προκύψει ο τραυματισμός της Κατερίνας Τζινιέρη, που πέρυσι χάρισε σπουδαία μετάλλια στο σύλλογο. Μικρή πτώση κατέγραψε ο ΦΟ Βροντάδου Χίου, που βρίσκεται φέτος στη θέση Νο 109 (ήταν 104ος το 2018).

Αμέσως μετά συναντάμε τον Αρίωνα Μυτιλήνης, στην 130η θέση με αρκετά σημαντική άνοδο (ήταν 162ος πέρυσι), αποτέλεσμα των σπουδαίων επιτυχιών της Μαρία Κάσσου στα 800μ και στα 1.500μ, αλλά και της εξαιρετικής παρουσίας της Γκρασιέλας Μασάτι στο βάδην. Εν συνεχεία, η ΑΕ Λήμνου κατέχει την 140η θέση με σημαντική άνοδο συγκριτικά με πέρυσι (ήταν 174η).

Σπουδαία άνοδο κατέγραψε και ο ΓΑΣ Ολυμπιάς Μηθύμνης, που από την 240η θέση το 2018 φιγουράρει φέτος στη θέση Νο 189, έχοντας την εκπληκτική Παρασκευή Παπάζογλου να μάχεται υπό αντίξοες συνθήκες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Εξίσου σημαντική ωστόσο και η άνοδος του Φιλαθλητικού Μυτιλήνης, που βρίσκεται το 2019 στη 205η θέση (ήταν 240ος το 2018) με τον Γιώργο Παπαφιλίππου να ξεχωρίζει, συνεπικουρούμενος από τον Γιώργο Κιόσα και την Κάρλα Λαρίσα Άμπρους.

Πτωτικά κύλησε η αγωνιστική χρονιά για τον Αλκαίο Μυτιλήνης, που κατέχει πλέον την 303η θέση (πέρυσι ήταν στην 221η), αλλά και την ΑΕ Λέσβου Καλλονής, που έπεσε στη θέση Νο 320, από την 134η που κατείχε το 2018. 

Συνολικά για το 2019, αξιολογήθηκαν από τον ΣΕΓΑΣ 340 στιβικά σωματεία, δύο περισσότερα δηλαδή σε σχέση με το 2018. Να σημειωθεί ότι στην αξιολόγηση των σωματείων του ΣΕΓΑΣ, υπολογίζονται οι βαθμοί που συγκεντρώνουν οι αθλητές στους διασυλλογικούς αγώνες και στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών, καθώς και στις μεγάλες διοργανώσεις του εξωτερικού με την Εθνική Ελλάδας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey