Πρώτος αγώνας για Φιάσκα στην Πάτρα

14/02/2020 - 20:02

Πρεμιέρα στις επίσημες διοργανώσεις του στίβου για το 2020, με τη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 20χλμ βάδην Κ23 στην Πάτρα. Παράλληλα πραγματοποιείται και το "4th Patras Race Walking Festival", το πρωί της Κυριακής (16/2), στο κέντρο της πόλης, επί της οδού Αγίου Ανδρέου.

Παρούσα και στις δύο διοργανώσεις θα είναι η Λέσβος, με τέσσερις αθλήτριες της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης, οι τρεις εκ των οποίων προπονούνται με τον Γρηγόρη Κοντό.

Η Όλγα Φιάσκα θα δοκιμάσει για πρώτη φορά τα 20χλμ βάδην, έχοντας αποκτήσει φέτος αυτό το δικαίωμα ηλικιακά. Η χάλκινη Ολυμπιονίκης νέων του Μπουένος Άιρες (2018) στοχεύει πολύ ψηλά, συμμετέχοντας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με στόχο μια καθαρή κούρσα, που θα της δείξει εάν βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Το 2020 είναι Ολυμπιακή χρόνια εξάλλου και παρότι η Όλγα είναι μόλις 19 ετών θα διεκδικήσει μέχρι τέλους το όριο πρόκρισης (1.31.00) για την Ολυμπιάδα του Τόκιο 2020, το καλοκαίρι στην Ιαπωνία.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20χλμ Κ23 αποτελεί πιστοποιημένο αγώνα από την παγκόσμια ομοσπονδία, με διεθνείς κριτές, κι έτσι η Φιάσκα θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της σε έναν αγώνα - κριτήριο και για τη στελέχωση της Εθνικής ομάδας εν όψει του Βαλκανικού Πρωταθλήματος.

Στην ίδια κατηγορία θα αγωνιστεί και η Δέσποινα Κελεμένη, που προπονείται στην Καρδίτσα με τον Σάκη Δεληγιάννη, παραμένοντας σε υψηλό επίπεδο, συνδυάζοντας πρωταθλητισμό και σπουδές.

Σε ότι αφορά το φεστιβάλ βάδην, που διοργανώνει η Ολυμπιάδα Πάτρας υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, θα λάβουν μέρος δύο ακόμα αθλήτριες της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης. Η 16χρονη Σοφία Βαλιοντή θα αγωνιστεί στα 5χλμ κάτω των 18 ετών και η γεννημένη το 2007 Αθηνά Φλωροπούλου στα 2χλμ κάτω των 14 ετών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey