Φιάσκα: «Δεν το περίμενα, ειλικρινά!»

28/02/2021 - 17:49 Τελευταία τροποποίηση στις 28/02/2021 - 18:09

Απόλυτα ικανοποιημένη με την επίδοσή της ήταν η Όλγα Φιάσκα, στις δηλώσεις της στο «SL», μετά το παλλεσβιακό ρεκόρ που σημείωσε στα 20χλμ βάδην στα Μέγαρα.

Αναφερόμενη στη νίκη της, που συνοδεύτηκε με μια εξαιρετική επίδοση, η Μυτιληνιά βαδίστρια διευκρίνισε πως της... ήρθε ξαφνικό. «Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη με τον εαυτό μου. Αυτό ήταν μόλις το δεύτερο 20αρι της αθλητικής μου καριέρας. Παρά το ότι έκανα έναν αρκετά καλό χρόνο, η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα. Λόγω της πανδημίας Covid-19, δε γνωρίζαμε μέχρι και πριν από δύο εβδομάδες το αν θα γίνει τελικά η διοργάνωση. Οπότε δεν ήμουν καν σίγουρη εάν θα ήθελα να αγωνιστώ. Τελικά, αποφασίσαμε με τον προπονητή μου να δοκιμάσουμε τον συγκεκριμένο αγώνα, για ένα καλό ξεκίνημα, ώστε να δούμε πού ακριβώς βρισκόμαστε προπονητικά.»

Πρόσθεσε μάλιστα: «Σίγουρα ήθελα να κατεβάσω το 1:40:20 που έκανα πέρυσι στην Πάτρα, αλλά είχα στο νου μου ότι θα κάνω κάπου 1:38:30. Τελικά όμως έβλεπα στη διάρκεια της κούρσας ότι είχα αρκετές δυνάμεις, παρά τον πολύ δυνατό αέρα και τη σχετικά ανηφορική διαδρομή σε κάποια σημεία.».

Τελικά, η πρωταθλήτρια του Γρηγόρη Κοντού τερμάτισε σε 1:36:53, συντρίβοντας το ατομικό της ρεκόρ. «Είμαι απόλυτα ευχαριστημένη από τον εαυτό μου και φυσικά από τον προπονητή μου, που με καθοδήγησε σε όλο τον αγώνα και τον ευχαριστώ πραγματικά. Σειρά τώρα παίρνει το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, με στόχο πλέον να βελτιώσω ακόμα περισσότερο το χρόνο μου, ελπίζοντας πως οι συνθήκες θα είναι πιο εύκολες και ότι θα υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός.».

Όσο για τους ανθρώπους που στέκονται πλάι της, στηρίζοντάς την ηθικά και υλικά, η Όλγα Φιάσκα κατέληξε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον Δήμο Μυτιλήνης για τη συμμετοχή τους στην προετοιμασία μου, καθώς και τον φυσικοθεραπευτή μου, εξαίρετο επαγγελματία, Παναγιώτη Ψούχλο, που με κρατάει υγιή αφιλοκερδώς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στην οικογένεια Τρύφωνα, που υποστηρίζει τόσο εμένα όσο και την αδερφή μου, Μιχαέλα, στις αθλητικές μας προσπάθειες. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Γιάννη Φουντούκο, παλιό αθλητή του στίβου, που αποφάσισε να με στηρίξει οικονομικά και πνευματικά, αποτελώντας πλέον μέλος της οικογένειας μου. Του εύχομαι να είναι πάντα καλά.».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey