Όγδοη στην Ευρώπη η Όλγα Φιάσκα

12/07/2023 - 19:44 Τελευταία τροποποίηση στις 12/07/2023 - 20:23

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Όλγα Φιάσκα, η οποία κατέκτησε την όγδοη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23.

Η αυλαία των αγώνων άνοιξε το απόγευμα της Τετάρτης (12/7) με τα 20χλμ. βάδην γυναικών, με την 21χρονη Μυτιληνιά δρομέα μετά από μια δυνατή κούρσα να τερματίζει στην 8η θέση με χρόνο 1 ώρα 37.45.

Η αθλήτρια της Αθλοκίνησης είχε καλό ξεκίνημα καθώς στα πρώτα 5 χιλιόμετρα κατάφερε να βρεθεί στο προπορευόμενο γκρουπ (5η), ωστόσο μετά το 10ο χιλιόμετρο έπεσε από την 5η θέση στην έβδομη και έφτασε μέχρι την 10η.

Με αντεπίθεση στα τελευταία δύο χιλιόμετρα κατάφερε να ανακάμψει και να τερματίσει τελικά στην όγδοη θέση, πανηγυρίζοντας μάλιστα αυτή τη σημαντική της επιτυχία. Η αθλήτρια, η οποία έχει ατομικό ρεκόρ 1.36.51, βελτίωσε το φετινό της 1.38.14 από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Στο Ταλίν πριν δύο χρόνια η Όλγα Φιάσκα τερμάτισε στην 7η θέση.

Η Όλγα Φιάσκα μετά τον αγώνα ανέφερε, “Όταν τερμάτισα το πανηγύρισα γιατί είδα πως ήμουν στην έκτη θέση. Τελικά ήμουν όγδοη με αποτέλεσμα τα συναισθήματα μου να είναι ανάμεικτα. Στα πρώτα χιλιόμετρα είχα ενοχλήσεις στα πόδια και αυτό είχε ως συνέπεια να χαλάσει η τεχνική μου και να δεχθώ κάρτες. Μετά τα μισά της διαδρομής ζεστάθηκα και άρχισα να ανεβάζω ρυθμό. Κατάφερα να κάνω ένα νέο φετινό ρεκόρ και αυτό είναι σημαντικό. Παρόλα αυτά θεωρώ πως έχω ακόμη το περιθώριο να πάω καλύτερα στην απόσταση“, είπε αρχικά η αθλήτρια και συμπλήρωσε: “Οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές, ωστόσο η διαδρομή είχε αρκετές δυσκολίες. Πλέον στρέφω την προσοχή μου στα 35χλμ. βάδην, αγώνισμα στο οποίο θα συμμετάσχω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα“.

Νικήτρια του αγώνα ήταν η Γαλλίδα Παουλίν Στέι με 1.31.17 και εθνικό ρεκόρ Γυναικών Κ23 και ακολούθησαν η Ιταλίδα Αλεξαντρίνα Μιχάι (1.32.32) και η Γαλλίδα Καμίλ Μουτάρντ (1.35.40).

Φωτογραφία:Eurokinissi

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey