Εξαιρετική παρουσία των Μυτιληνιών αθλητών στους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες

05/10/2023 - 09:29 Τελευταία τροποποίηση στις 05/10/2023 - 09:51

Βραβεύσεις αθλητών-τριων από την ΣΕΓΑΣ

Με γεμάτες κερκίδες στο πανέμορφο, ανακαινισμένο στάδιο της Μήλου και κάθε επισημότητα, παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης της Μήλου του ΣΕΓΑΣ και των ΕΑΣ, το Σαββατοκύριακο 30/09 και 1/10/2023 διεξήχθησαν οι 34οι  Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου, με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία.

Συμμετείχαν 39 σωματεία στίβου και σχολεία σωματεία ΑμεΑ με πάνω από 450 αθλητές-τριες, από όλα τα νησιά από τις τέσσερις ΕΑΣ του Αιγαίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Χίου-Σάμου και Λέσβου. Τους αγώνες διοργάνωσαν η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ο ΣΕΓΑΣ και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, το Δήμο Μήλου και τις ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, Χίου-Σάμου και Λέσβου. Ο φετινός θεσμός ήταν πέρα από κάθε αμφιβολία μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, όπως αρμόζει στην ιστορία των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων που ξεκίνησαν το μακρινό 1927 από τη Μυτιλήνη.

Από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου συμμετείχαν τα παρακάτω σωματεία:

ΑΕ Λήμνου, ΑΟ Ηφαιστία, Αθλοκίνηση ΑΣ Μυτιλήνης, ΟΚΑ Μυτιλήνης, ΓΑΣ Μήθυμνας Ολυμπιάς, ΓΣ Φιλαθλητικός Μυτιλήνης, ΑΟ Αρισβαίος Καλλονής. Επίσης τα σωματεία ΑμεΑ , Αχτίδα Αιγαίου και ΑΕ Λήμνου καθώς και αντιπροσωπία μελών του Συνδέσμου Κριτών Κλασικού Αθλητισμού Λέσβου. Κατά την διάρκεια των αγώνων από τον ΣΕΓΑΣ βραβεύτηκαν για τις επιτυχίες τους το 2023, αθλητές – τριες και οι προπονητές τους, που κατέκτησαν πανελλήνιες νίκες και διακρίθηκαν σε διεθνείς αγώνες, από τις τέσσερις ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα από την ΕΑΣ Λέσβου βραβεύτηκαν από την Αθλοκίνηση ΑΣ Μυτιλήνης οι:

-ΟΛΓΑ ΦΙΑΣΚΑ /Συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτ-μα Βουδαπέστη , 1 η Βαλκανιονίκης Αττάλεια στα 35χλμ Βάδην, 8η στο Ευρωπαϊκό Πρωτ-μα Κ23 -Φινλανδία στα 20χλμ βάδην.

-ΜΑΡΙΑ ΖΟΥΜΠΑΔΕΛΛΗ: 1Η στα 3χλμ βάδην στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ν. Ομίλου Κ16.

-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΛΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: 1ος στα 5χλμ βάδην του Πανελληνίου Πρωτ-τος Ν. Ομίλου Κ16, καθώς και ο προπονητής τους κ. Γρηγόρης Κοντός.

stivos-milos.jpg (1170×702)

1ο Σωματείο στη βαθμολογία των αγώνων, με 166 βαθμούς ήταν ο ΑΣ Έφηβος Χίου, 2ο ο Παναξιακός ΑΟ με 126 βαθμούς, 3ο ο Φιλοπρόοδος  Όμιλος Βροντάδου με 96 βαθμούς, ενώ τα σωματεία της ΕΑΣ Λέσβου κατετάγησαν στις παρακάτω θέσεις:

5η θέση ΑΕ ΛΗΜΝΟΥ με 53,5 βαθμούς
6η θέση ΑΟ Ηφαιστία Λήμνου με 51 βαθμούς
η θέση Αθλοκίνηση ΑΣ με 45 βαθμούς
12η θέση ΟΚΑ Μυτιλήνης με 33 
19η θέση ΓΑΣ Μήθυμνας Ολυμπιάς Λέσβου με 17
21η θέση ΓΣ Φιλαθλητικός με 16,5
24η θέση ΑΟ Αρισβαίος με 11 βαθμούς

Το ραντεβού των νησιωτών ανανεώθηκε για το 2024 στο νησί της Ρόδου.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου Συγχαίρει Θερμά, όλους τους συμμετέχοντες αθλητές-τριες για την προσπάθεια-διακρίσεις τους, τους προπονητές, τα σωματεία και τους γονείς τους. Συγχαίρει τους διοργανωτές Γ.Γ. Αιγαίου & ΝΠ , ΣΕΓΑΣ, ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων , τους συνδιοργανωτές των αγώνων Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, Δήμο Μήλου, ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, Χίου – Σάμου, τους εθελοντές , κριτές, εργαζόμενους, τεχνικούς, χορηγούς, αλλά και όσους συνέβαλαν τα μέγιστα βάζοντας το δικό τους λιθαράκι στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Ευχαριστούμε τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Εμμανουήλ Κουτουλάκη για το συνεχές έμπρακτο ενδιαφέρον και την υποστήριξή του , στον Κλασικό Αθλητισμό των νησιών του Αιγαίου.

Τα αποτελέσματα των αγώνων:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey