Ο Τεντόγλου υποψήφιος για αθλητής της χρονιάς από την World Athletics

12/10/2023 - 19:11

O Μίλτος Τεντόγλου είναι ένας από τους 11 αθλητές που τέθηκαν υποψήφιοι από την World Athletics για την ανάδειξη του κορυφαίου αθλητή για το 2023!

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής στη Βουδαπέστη και πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο στο μήκος τίθεται στη διάθεση του κοινού στην ψηφοφορία που κάνει η Παγκόσμια ομοσπονδία στίβου μέσα από τα social media. 

Θα υπάρξει διαδικασία ψηφοφορίας από τρεις πλευρές. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Στίβου και η Παγκόσμια Οικογένεια Στίβου θα ψηφίσουν μέσω email, ενώ οι φίλαθλοι μπορούν να ψηφίσουν διαδικτυακά μέσω των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης της World Athletics.

Η ψήφος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Στίβου θα μετρήσει για το 50% του αποτελέσματος, ενώ οι ψήφοι της Παγκόσμιας Οικογένειας Στίβου και οι ψήφοι του κοινού θα μετρήσουν το 25% του τελικού αποτελέσματος.

Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια οι πέντε πρώτες αθλητές της διαδικασίας θα ανακοινωθούν από την World Athletics στις 13-14 Νοεμβρίου. Οι νικητές σε άνδρες και γυναίκες θα ανακοινωθούν στις 11 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι:

Μίλτος Τεντόγλου (ΕΛΛΑΔΑ), μήκος

Νεράι Τσόπρα (Ινδία), ακοντισμός 

Ράιαν Κρούσερ (ΗΠΑ), σφαιροβολία

Μόντο Ντουπλάντις (Σουηδία), επί κοντώ

Σουφιάν Ελ Μπακαλί (Μαρόκο), 3.000 μ. στιπλ

Γιάκομπ Ινγκεμπρίτσεν (Νορβηγία),1.500 μ./5.000 μ.

Κέλβιν Κιπτούμ (Κένυα), μαραθώνιος

Πιρς ΛεΠαζ (Καναδάς), δέκαθλο

Νόα Λάιλς (ΗΠΑ), 100 μ./200 μ.

Αλβάρο Μάρτιν (Ισπανία), βάδην

Κάρστεν Γουόρχολμ (Νορβηγία), 400 μ. εμπ./400 μ.

segas.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey