Στις 6-7 Οκτώβρη οι Αιγαιοπελαγίτικοι

21/09/2012 - 12:00

Στις 6-7 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι 25οι Αιγαιοπελαγίτικι Αγώνες Στίβου, που διοργανώνονται φέτο στη Νάξο από το ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων, στη Δημοτικό Στάδιο της πόλης.

Η ημερομηνία των αγώνων άλλαξε με απόφαση της  Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και θα διεξαχθούν τελικά, αντί για το Σαββατοκύριακο 29-30/9, μία εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο 6-7/10.

Στους αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο οι αθλητές και οι αθλήτριες των σωματείων που ανήκουν στις ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ του Αιγαίου Πελάγους, δηλαδή Δωδεκανήσου, Χίου – Σάμου, Κυκλάδων και Λέσβου.

Τα Σωματεία μπορούν να δηλώσουν μέχρι τρεις αθλητές και αθλήτριες σε κάθε αγώνισμα των κατηγοριών ανδρών – γυναικών και μέχρι δύο αθλητές και αθλήτριες σε κάθε αγώνισμα των κατηγοριών παίδων – κορασίδων, ππ-πκ Α' και ππ-πκ Β'.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου, ο αριθμός των αθλητών που θα ταξιδέψουν από το νησί μας στη Νάξο για τους αγώνες είναι αρκετά ικανοποιητικός (περίπου 65 άτομα) και παρά το υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων, τα σωματεία της Λέσβου προσδοκούν να πανηγυρίσουν αρκετά μετάλλια.

Η σπουδαιότητα της διοργάνωσης είναιυψηλή, μιας και συνεχίζει να φέρνει σε επαφή αθλητές και αθλήτριες από όλο το Αιγαίο, σε μια γιορτή του κλασικού αθλητισμού που αναβιώνει φέτος για 25η φορά στη σύγχρονη ιστορία των αγώνων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey