Όλα έτοιμα για τους Αιγαιοπελαγίτικους

04/10/2012 - 12:00 Τελευταία τροποποίηση στις 04/10/2012 - 12:43

Ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, το Δήμο Νάξου και μικρών Κυκλάδων και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων, διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 6-7/10 τους 25ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου, στο Δημοτικό Στάδιο της Νάξου.

Οι Αιγαιοπελαγίτικοι αποτελούν τον κορυφαίο αθλητικό θεσμό για τα ακριτικά νησιά του Αρχιπελάγους.

Οι αγώνες με την οργανωτική ικανότητα του ΣΕΓΑΣ έχουν μεγάλη επιτυχία στο αγωνιστικό μέρος, με την εμφάνιση αθλητών από το Αιγαίο σε επίπεδο εθνικών ομάδων, με σημαντικές επιδόσεις σε όλα τα αγωνίσματα, παρά το γεγονός πως η αγωνιστική περίοδος στο Στίβο φτάνει στο τέλος της.

Το σπουδαιότερο όλων όμως είναι ότι φέρνουν κοντά και ενώνουν τους νεαρούς αθλητές κι τις αθλήτριες από κάθε νησί του Αιγαίου.

Στους 25ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες θα συμμετάσχουν 33 σωματεία από τις ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσων, Κυκλάδων, Λέσβου, Χίου-Σάμου και συνολικά περίπου 250 αθλητές και αθλήτριες.

Από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου θα πάρουν μέρος τα Σωματεία: ΑΣ Αθλοκίνηση Μυτιλήνης, ΓΣ Αρίων Μυτιλήνης, ΓΑΣ Ολυμπιάς Μήθυμνας, ΑΟ Αρισβαίος Καλλονής, ΑΣ Παγγεραγωτικός, ΑΠΣ Παπάδος Γέρας, ΓΣ Αλκαίος Μυτιλήνης και ΑΕ Λήμνου, με 50 αθλητές και αθλήτριες.

Οι Αιγαιοπελαγίτκοι Αγώνες περιλαμβάνουν και αγωνίσματα για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Από τη Λέσβο συμμετέχουν ο Σύλλογος ΑΜΕΑ «ΚΥΨΕΛΗ» και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Μυτιλήνης με 6 άτομα.

Η αποστολή της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου θα αναχωρήσει ακτοπλοϊκώς την Πέμπτη (4/10) και θα επιστρέψει την Τρίτη (9/10).

Το πρόγραμμα των Αγώνων θα ξεκινήσει με την επίσημη τελετή έναρξης και την παρέλαση των σωματείων του Αιγαίου, το Σάββατο (6/10) στις 16:00 και θα ακολουθήσει το αγωνιστικό μέρος που περιλαμβάνει 31 τελικά αγωνίσματα. Την Κυριακή (7/10) και ώρα 16:00 θα συνεχιστεί το αγωνιστικό πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας με 25 τελικά αγωνίσματα και θα ολοκληρωθεί με την τελετή λήξης στις 20:15.

Λίγα λόγια για τους Αγώνες

Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 1927 στη Μυτιλήνη, με διοργανωτή το Αθλητικό Σωματείο «ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΣ ΓΣ», που είχε ιδρυθεί το Νοέμβριο του 1923. Οι αγώνες αυτοί, στους οποίους συμμετείχαν αθλητές από τη Χίο, τη Σάμο, τη Λήμνο και τη Λέσβο, είχαν σημειώσει τότε πολύ μεγάλη επιτυχία.

Η αναβίωση των Αγώνων ξεκίνησε το 1986, έπειτα από πρωτοβουλία του τότε Υπουργείου Αιγαίου και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Έτσι στις 6-7/9 του 1986 στο τότε Εθνικό Στάδιο Μυτιλήνης έγινε η πρώτη διοργάνωση των Αιγαιοπελαγίτικων στη σύγχρονη ιστορία τους, από την Τοπική Επιτροπή ΣΕΓΑΣ Λέσβου με συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Νάξο, Σύρο, Ικαρία, Σάμο, Χίο, Λήμνο και Λέσβο καθώς επίσης και αθλητών Εθνικών Ομάδων Κύπρου και Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey