Συνέτριψε το Παγκόσμιο ρεκόρ ο Νικολαΐδης

10/06/2013 - 11:11 Τελευταία τροποποίηση στις 10/06/2013 - 17:10

nikolaidis_stratos_wr_ameaΜια πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο Λέσβιος Στράτος Νικολαΐδης, κατά τη δεύτερη ημέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου ατόμων με ειδικές ανάγκες, που πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ.

Ο συμπατριώτης μας δικσοβόλος προσγείωσε το δίσκο του στα 43,90μ της κατηγορίας 20, πετυχαίνοντας όχι απλώς να καταρρίψει, αλλά να συντρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε ο Τυνήσιος Αλ Νασίρ από το 2005 (40,69μ). Τη σπουδαία αυτή επίδοση σημείωσε στην τρίτη κατά σειρά βολή του, έχοντας επίσης προσπάθειες στα 38.24, 41.65, 42.59, άκυρη και 42.31μ.

Στις δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, ο Στράτος Νικολαΐδης επεσήμανε: «Νοιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος που ήρθε αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ στη δισκοβολία, έστω κι αν δεν πρόκειται για το αγαπημένο μου αγώνισμα (σ.σ. σφαίρα). Οι προπονήσεις μου, είχαν πάει καλά και τα πρώτα δείγματα γραφής είχαν φανεί στις προπονήσεις. Εκεί είχα ρίξει βολές μεγαλύτερες από τα 45 μέτρα. Σήμερα, ήρθε μια βολή κοντά στα 44 μέτρα και φυσικά αισθάνομαι πολύ όμορφα».

Ο Λέσβιος αθλητής αγωνίζεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με τα χρώματα της Ελπίδας Θεσσαλονίκης και θα συμμετάσχει στη σφαιροβολία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει τον επόμενο μήνα στη Λυών της Γαλλίας, με στόχο να βρεθεί στην τριάδα των μεταλλίων.

«Ξέρω ότι μπορώ να έχω βολή που να με φέρει στο βάθρο των νικητών. Είναι το άθλημα που με αντιπροσωπεύει και στο οποίο έχω ρίξει όλο μου το βάρος. Ένα μετάλλιο στη Γαλλία θα με δυναμώσει για τη συνέχεια, αφού από τώρα ονειρεύομαι το Ρίο ντε Τζανέιρο και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Πέρυσι στο Λονδίνο, έχασα το μετάλλιο στις λεπτομέρειες. Στο Ρίο δεν θέλω να χάσω την ευκαιρία για μετάλλιο αλλά και για ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Έχω πεισμώσει».

Ο Νικολαΐδης δεν ξέχασε να ευχαριστήσει την Ομοσπονδία, αλλά και την Παραολυμπιακή «γιατί παρά την οικονομική στενότητα που υπάρχει στάθηκαν και εξακολουθούν να στέκονται στο πλευρό μας. Μερίδιο από το μετάλλιο αυτό έχουν οι γονείς μου, ο προπονητής μου και οι φίλοι μου που στέκονται πάντα δίπλα μου».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey