Το πάλεψε στον τελικό η Κεραμιδά [vid]

27/06/2013 - 10:50

Keramida_Bruno_Zaouli_Gateshead_2013Αρκετά καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Γρηγορία Κεραμιδά στη Μερσίνα της Τουρκίας, στο πλαίσιο των 17ων Μεσογειακών Αγώνων.

Η αθλήτρια από τη Λέσβο εκπροσώπησε την Ελλάδα στο αγώνισμα των 200μ στο στίβο, προερχόμενη από έναν ακόμα μεγάλο και δυνατό διεθνή αγώνα, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εθνικών ομάδων, που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Μεγάλη Βρετανία.

Η Κεραμιδά πέρασε με άνεση από τη 2η προκριματική σειρά το απόγευμα, κατακτώντας τη 2η θέση με χρόνο 23.95, πίσω από την Κύπρια Ελένη Αρτυματά (23.59), χωρίς πάντως οι καιρικές συνθήκες να ευνοούν μια καλύτερη επίδοση.

Λίγο αργότερα στον τελικό, αν και βρέθηκε θεωρητικά στον καλό 3ο διάδρομο, είχε μπροστά της την Κύπρια αθλήτρια, η οποία ξεχώρισε αμέσως από το βιράζ. Με τον άνεμο κόντρα, σχεδόν κατά δύο μέτρα, η Κεραμιδά περιορίστηκε στην 8η θέση με 23.99, χρόνος που δεν απείχε πολύ από το ατομικό της ρεκόρ (23.82), όμως σίγουρα δε θα μπορούσε να της χαρίσει κάτι καλύτερο, αφού οι έξι από τις επτά αντίπαλές της έκαναν είτε ατομικό ρεκόρ είτε φετινό ρεκόρ.

Σε κάθε περίπτωση, η αθλήτρια από τη Λέσβο συμμετείχε στον τελικό με τις οκτώ γρηγορότερες 200άρες της Μεσογείου, αναμφίβολα μια ακόμα επιτυχία για το κορίτσι που ξεκίνησε δειλά-δειλά από τον Αρισβαίο και έκανε τα πρώτα του βήματα στο στίβο του Σταδίου "Κώστας Κεντέρης". Για την ιστορία, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κύπρια Ελένη Αρτυματά με χρόνο 23.18, όπως και στην προηγούμενη διοργάνωση το 2009 στην Πεσκάρα της Ιταλίας.

Δείτε σε βίντεο την κούρσα του τελικού στα 200μ

{youtube}5OitNtiowRI{/youtube}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey