Κοντός: "Τεράστια η πίεση ενός Παγκόσμιου Πρωταθλήματος"

12/07/2013 - 15:13 Τελευταία τροποποίηση στις 12/07/2013 - 16:09

Kontos_Xatziou1Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματος του άλματος επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παίδων - κορασίδων, που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Ντόνετσκ της Ουκρανίας, τη γενέτειρα του "Τσάρου των αιθέρων" Σεργκέι Μπούμπκα, το "SL" επικοινώνησε με τον Γρηγόρη Κοντό, τον άνθρωπο που προπονεί τον πρωταθλητή μας Πέτρου Χατζίου.

Ο έμπειρος προπονητής, από τα "χέρια" του οποίου πέρασε και ο Κώστας Κεντέρης με τη μεγαλειώδη καριέρα παγκοσμίως, μίλησε για τους λόγους που αποκλείστηκε ο Χατζίου από τον τελικό, εστιάζοντας στην "πίεση μιας διοργάνωσης σαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η οποία αποδείχθηκε μεγάλη για ένα παιδί χωρίς αντίστοιχες πραστάσεις διοργανώσεων ανάλογου επιπέδου.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντός, "αυτός ήταν και ο λόγος που ο Πέτρος έμεινε στα 4,70μ. Πιστεύαμε σίγουρα σε κάτι καλύτερο, όμως οι εμπειρίες από τη συμμετοχή μας σε μια τέτοια διοργάνωση είναι πολλές. Ο Χατζίου είναι ένας αθλητής που μπορεί σύντομα να περάσει τα 5 μέτρα. Δεν πειράζει που δεν το καταφερε στο Παγκόσμιο. Αυτοί οι αγώνες, στο διαδικαστικό αλλά και το αγωνιστικό τους κομμάτι, έχουν πολλές ομοιότητες με μια Ολυμπιάδα. Δεν είναι απλά τα πράγματα".

Στην ερώτηση για το αν μεσολάβησε κάποιος άλλος λόγος, που εμπόδισε τον αθλητή να πετύχει κάτι καλύτερο, o κ. Κοντός δήλωσε: "Όχι, ο Πέτρος ήταν απόλυτα υγιής και πανέτοιμος. Κάναμε φέτος πάρα πολλούς αγώνες και ο βασικός λόγος που ακολουθήσαμε ένα τόσο φορτωμένο πρόγραμμα, ήταν για να μπορέσει ο αθλητής να ανταπεξέλθει στην πίεση τέτοιων διοργανώσεων. Φυσικά, δεν είναι το ίδιο να αγωνίζεσαι στους Διασυλλογικούς της Μυτιλήνης και σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ουκρανία. Η πίεση της διοργάνωσης και ειδικά στο αγώνισμα του επί κοντώ, ακόμα και λόγω του Μπούμπκα, καθώς επίσης και η διαχείριση κάποιων καταστάσεων, όπως το υψηλό επίπεδο, παίζουν καθοριστικό ρόλο. Για τον Πέτρο οι εμπειρίες από τους συγκεκριμένους αγώνες ήταν πολύτιμες".

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey