Για τρίτη φορά η ΑΕΚ στη Λέσβο!

05/04/2016 - 11:43

Πολλοί θεώρησαν ότι η χθεσινή ήταν η πρώτη φορά που η ΑΕΚ επισκέφτηκε τη Λέσβο, ωστόσο αυτό ισχύει μόνο όταν η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τα επίσημα ματς που έχει δώσει η Ένωση στη Μυτιλήνη. Γιατί στο παρελθόν έχει έρθει δύο ακόμα φορές στο νησί για φιλικές συναντήσεις.

Μία το καλοκαίρι του 1994, ως πρωταθλήτρια Ελλάδας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, για να αγωνιστεί με τον Αιολικό στο Στάδιο Μυτιλήνης, όπου είχε τοποθετηθεί πριν λίγους μήνες τότε φυσικός χλοοτάπητας. Σε ένα ματς, όπου η Ένωση είχε αγωνιστεί με πολλούς εκ των βασικών της ποδοσφαιριστών, αλλά χωρίς τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο της (ο Σέρβος δεν είχε ταξιδέψει και είχε κοουτσάρει ο Πέτρος Ραβούσης), με τους φιλάθλους να κατακλύζουν τις εξέδρες του "Ταρλά".

Η πρώτη όλων όμως ήταν το μακρινό 1930, για ένα φιλικό παιχνίδι απέναντι στον ιστορικό Παλλεσβιακό, στην αλάνα τότε του «Ταρλά», αγώνας που είχε πραγματοποιηθεί έπειτα από τις προσωπικές ενέργειες του σπουδαίου Κλεάνθη Παλαιολόγου, που ήταν διοικητικός παράγοντας και των δύο συλλόγων.

Το συγκεκριμένο ιστορικό στοιχείο είχε καταγράψει από το Σάββατο το «SL», τραβώντας το ενδιαφέρον των ανθρώπων της NOVA, που επικοινώνησαν μαζί μας για περαιτέρω πληροφορίες. Και ο Γιώργος Λιώρης, που μετέδωσε το ματς από τη Μυτιλήνη για λογαριασμό του συνδρομητικού καναλιού, έκανε εις διπλούν αναφορά στα παιχνίδια αυτά, έχοντας προηγουμένως ενημερωθεί… ενδελεχώς για τα πεπραγμένα της Ένωσης στη Λέσβο!

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey