9+3 «Λέσβιοι» στη Super League

13/09/2016 - 17:42 Τελευταία τροποποίηση στις 13/09/2016 - 20:08

Βλέποντας τον Λεοζίνιο παρέα με τον Περόνε να καταφέρνουν να κάνουν την διαφορά μέσα στο AEL F.C. Arena και να καλύπτουν οι δυο τους, την διαφορά ποιότητας του Ηρακλή με την Λάρισα, οι συνειρμοί ήρθαν εύκολα. Καθώς πέραν του Βραζιλιάνου άλλοτε μαέστρου της Καλλονής και του Αργεντινού στράικερ που μπορεί να μην «έπιασε» στη Λέσβο, η Super League που (επιτέλους) ξεκίνησε το σαββατοκύριακο, φιλοξένησε ούτε λίγο, ούτε πολύ οκτώ άλλοτε «δικά μας» παιδιά και ανθρώπους που εργάστηκαν στο παρελθόν στα μέρη μας και μας άφησε ένα συναίσθημα μελαγχολίας.

Μελαγχολίας φυσικά για τα… περασμένα μεγαλεία της Καλλονής που μάχεται φέτος να κρατηθεί και να μην υποκύψει στη δίνη του υποβιβασμού που την έριξε φέτος από τα μεγάλα σαλόνια, αλλά και για εκείνα του Αιολικού, που από τη μεριά του πασχίζει να απεγκλωβιστεί από την περίπου δεκαετή «ομηρία» του στις ημιεπαγγελματικές κατηγορίες.

Ο «Λεό», ο Περόνε και ο… Ναβάρο!

Στο AEL F.C. Arena είδαμε το πολύ κατώτερο Ηρακλή, χάρη στο «Λεό» που σκόραρε και μία φορά, αλλά και στον Περόνε να καταφέρνει να κλέψει το βαθμό (2-2) από την ανώτερη Λάρισα. Ποιον είχαν απέναντί τους οι δύο άλλοτε παίκτες της ΑΕΛΚ; Τον καλό τους φίλο και συμπαίκτη τους στην Καλλονή, Ναβάρο, ο οποίος όμως είχε την ατυχία να τραυματιστεί περίπου στο 30΄ και να δει το υπόλοιπο της αναμέτρησης από τον πάγκο. Το στιγμιότυπο μεταξύ «Λεό» και Ναβάρο που δίνουν τα χέρια τους και «τα λένε» μετά το τέλος του αγώνα, ήταν χαρακτηριστικό και δεν αποκλείεται στα όσα είπαν να υπήρχε αναφορά στη Μυτιλήνη και τον Ταρλά…

Γρηγορίου και Γεωργίου εναντίον… Μανούσου!

Άρωμα Λέσβου και μάλιστα… γνήσιο αυτή τη φορά είχαμε όμως και στην πρεμιέρα της σεζόν και στο παιχνίδι ανάμεσα στην Κέρκυρα με τον Πλατανιά. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, του προπονητή που αγαπήθηκε όσο λίγοι στη Μυτιλήνη και ακόμα μνημονεύεται με νοσταλγία στους φίλους του Αιολικού, υποδέχτηκε ένα άλλοτε δικό του παιδί, που επί δικής του εποχής στην ιστορική ομάδα της Μυτιλήνης, καθιέρωσε τον μετέπειτα αρχηγό της Καλλονής, Γιώργο Μανούσο. Νικητής βέβαια αναδείχθηκε ο «μαθητής», με τον «Γιώργαρο» να έχει συνεισφορά στη νίκη της νέας ομάδας του και να αποδεικνύει (ξανά) πως είναι παίκτης επιπέδου Super League και άξιος εκπρόσωπος της Λέσβου στη μεγάλη κατηγορία. Στο παιχνίδι που ξεκίνησε τη σεζόν, η Λέσβος είχε δύο ακόμη έμμεσα εκπροσώπους της, τον Φώτη Γεωργίου που πέρυσι αγωνίστηκε με τη φανέλα της ΑΕΛΚ, αλλά και τον άλλοτε αστέρα του Αιολικού Μπάνε Νίκιτς, που συνεχίζουν στην Κέρκυρα.

Ο «τίμιος» Καλτσάς και ο πολύς «κυρ Γιάννης»

Έναν πρώην «δικό» μας, συναντήσαμε και στην αναμέτρηση της Λιβαδειάς με τον Παναθηναϊκό, με το Νίκο Καλτσά, τον βασικό αμυντικό χαφ των Καλλονιατών να ορίζει πλέον την μεσαία γραμμή των Βοιωτών, αλλά και σε εκείνη της Τούμπας, με τον άλλοτε «αρχιτέκτονα» της ΑΕΛΚ Γιάννη Ματζουράκη να συνεχίζει να βάζει «δύσκολα» και από τον πάγκο των Αγρινιωτών στον ΠΑΟΚ και να χάνει με το τιμητικό 2-1.

Και οι… αλλαγές

Φυσικά οι Λέσβιοι ή οι «πολιτογραφημένοι» Λέσβιοι θα μπορούσαν εύκολα να κάνουν και… 11άδα στην πρεμιέρα της Super League, αλλά ο Μυτιληνιός Πραξιτέλης Βούρος του Ολυμπιακού δεν πήρε χρόνο συμμετοχής με τους πρωταθλητές απέναντι στην Βέροια, όπως δεν πήρε και ο έτερος Μυτιληνιός, ο Τάσος Χατζηγιοβάννης που φοράει την φανέλα του Παναθηναϊκού. Λεπτό συμμετοχής δεν πήρε από τον Τραϊανό Δέλλα και ο Πολ Κεϊτά, που πλέον παίζει στο Περιστέρι και είδε την ομάδα του να χάνει στα Γιάννενα με το βαρύ 3-0 από την ομάδα που τον ανέδειξε στο παρελθόν, τον ΠΑΣ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey