"Χιτσκοκικό" φινάλε και μεγάλη νίκη για την Άθληση

06/02/2022 - 09:40 Τελευταία τροποποίηση στις 06/02/2022 - 10:43

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη της Άθλησης απέναντι στην ομάδα της Πετρούπολης με 2-3 σετ.

Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι που για ακόμη μια φορά έσπασαν καρδιές, αφού το 4ο και 5ο σετ κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και ποια ομάδα το ήθελε περισσότερο.

Η ομάδα της Λέσβου ήταν ανώτερη στα πρώτα δυο σετ χωρίς να αφήσει στον αντίπαλο περιθώρια αντίδρασης έχοντας πολύ καλή υποδοχή και επίθεση. Στο 3ο σετ πίεσε αρκετά ο αντίπαλος από το σέρβις με αποτέλεσμα να το αποκτήσει και στο 4ο σετ ενώ ήταν ισόπαλες οι δυο ομάδες, προκλήθηκε ο τραυματισμός του διαγώνιου Μανώλη Κνητη σε μια διεκδίκηση πάνω στο φιλέ, με αποτέλεσμα ο αθλητής να υποστεί βαρύ διάστρεμμα και να αποχωρήσει.

Ήταν το γεγονός που επισκίασε το ματς αλλά και την ψυχολογία της ομάδας, ωστόσο οι αθλητές βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ 24-19, μετά από μεγάλη μάχη παίζοντας για το αρχηγό ισοφάρισαν τον αντίπαλο τους, όμως τελικά έχασαν το σετ με 29-27, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί το παιχνίδι στο tie break.

Εκεί η Άθληση έδωσε όρκο νίκης όπως έγινε και με το τελικό 13-15 κατέκτησε την νίκη μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, αφού κέρδισαν έναν πολύ καλό αντίπαλο παρά την ατυχία.

Στο άλλο παιχνίδι η Ολυμπιάς νίκησε με 1-3 σετ τον Κόροιβο. Την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για την δεύτερη φάση.

Ο προπονητής της ομάδας Σωκράτης Γιακουμής αναφέρει σε δήλωση του:

"Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου στους 12 αθλητές μου που πάλεψαν μέχρι τέλους για να πετύχουμε την πολυπόθητη νίκη. 12 παιδιά που γυάλιζε το μάτι τους και μόνο τη νίκη είχαν στο μυαλό τους. Είμαι πολύ χαρούμενος αλλά συνάμα πολύ στεναχωρημένος για τον τραυματισμό του αρχηγού μας. Δυστυχώς η ατυχία συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί αλλά εμείς είμαστε εδώ είμαστε για τα δύσκολα έχουμε το στίγμα του νικητή από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο που ασχολείται με την Άθληση. Περαστικά στον αρχηγό μας και ευχόμαστε να επιστρέψει γρήγορα και υγιής στο γήπεδο. Η σκέψη μας είναι μαζί του. Η ομάδα φτιάχνει μέταλλο και θα πάει ακόμα καλύτερα στο μέλλον. Τη Δευτέρα η κλήρωση της δεύτερης φάσης και συνεχίζουμε. Μια ομάδα εκπροσωπώντας ένα ακριτικό νησί επάξια και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ομάδες του κέντρου. Συνεχίζουμε!

Τα σετ των αγώνων:

Πετρούπολη-Άθληση: 20 - 25, 20 - 25, 25 - 19, 29 - 27, 13 - 15

Κόροιβος- Ολυμπιάς: 21 - 25, 26 - 28, 25 - 22, 21 - 25

Βαθμολογία του 1ου γύρου

Ολυμπιάς 22 7-1

Κόροιβος 20 7-1

Άθληση 11 4-4

Πετρούπολη 7 2-6

Άρατος 0 0-8

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey