Ο Ακρασιώτης Σωτήρχος, στο τιμόνι του Θρύλου!

01/09/2011 - 12:35

Το όνομά του στην πιάτσα του βόλει, είναι πασίγνωστο… Από τους κορυφαίους αθλητές στο χώρο στην εποχή του στη Λέσβο και ύστερα από τους πλέον αξιοπρόσεκτους και σοβαρούς προπονητές σε πανελλαδικό επίπεδο. Το βιογραφικό του τα λέει όλα…

Πριν λίγες ημέρες όμως ένα τηλεφώνημα από το Φάληρο, τον έφερε μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του και συμφωνώντας να αναλάβει για δεύτερη φορά το γυναικείο τμήμα του Ολυμπιακού Πειραιώς, φιλοδοξεί να πάρει ξανά τα σκήπτρα στο χώρο για χάρη του λαοφιλέστερου συλλόγου της χώρας.

Ο συμπατριώτης μας Τέλης Σωτήρχος είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της γυναικείας ομάδας βόλει του Ολυμπιακού αντικαθιστώντας τον μέχρι τώρα στο πόστο αυτό Γιάννη Νικολάκη. Ο Μανώλης Λαγουτάρης της εφημερίδας "Εμπρός" μίλησε και για λογαριασμό του sportlesvos.gr με τον έμεπιρο προπονητή για τη νέα προοπτική που ανοίγεται μπροστά του και τιμά το λεσβιακό αθλητισμό.

Ο Μυτιληνιός προπονητής έμαθε τα ευχάριστα νέα  περνώντας τις καλοκαιρινές του διακοπές στο  Ακράσι… Χωρίς δεύτερη κουβέντα πήρε το πρώτο αεροπλάνο και πήγε στο λιμάνι να δώσει τα χέρια με τους παράγοντες του Ολυμπιακού. Για τον ίδιο η συμφωνία αυτή άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην προπονητική  του καριέρα.

Ο Τέλης Σωτήρχος δεν είναι νέος στον σύλλογο αφού την περίοδο 2007-2008 διατέλεσε προπονητής στην ίδια ομάδα αλλά διάφορες συγκυρίες τον ανάγκασαν να διακόψει την συνεργασία του. Τώρα έρχεται να ολοκληρώσει ένα έργο το οποίο είχε αφήσει στη μέση.

Ξεκίνησε ως αθλητής από τον ΓΑΣ Λ παίζοντας βόλει και όταν τελείωσε το σχολείο πήγε το 1989 στον Ιωνικό Ν.Φ να συνεχίσει το αγαπημένο του ομαδικό άθλημα  από την θέση αυτή την φορά του προπονητή.  Έμεινε έως  το 1992 και ακολούθως δούλεψε στα Βριλήσια (1992-95) στη Νήαρ Ήστ (1995-96) στην Κάντζα (1996-97) στα Γλυκά Νερά (1997-98) στην Ανδρική ομάδα του Βύρωνα (2000-07) και από το 2008και για τρία συνεχόμενα χρόνια διατέλεσε προπονητής στον πάγκο του Πανιωνίου. «Είναι πρόκληση η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας μιας ομάδας με υψηλούς στόχους όπως είναι ο Ολυμπιακός. Με τιμά το ενδιαφέρον του συλλόγου  ως άνθρωπο και ως προπονητή», ξεκίνησε να μας λέει ο κ. Σωτήρχος. Τώρα οι ευθύνες είναι μεγάλες αναλαμβάνοντας έναν μεγάλο σύλλογο με ιστορία στον χώρο.

Πώς έγινε το πάντρεμα;

«Περνούσα τις καλοκαιρινές μου διακοπές στο νησί όταν με πήραν τηλέφωνο από τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό. «Τέλη σε θέλουμε στην ομάδα μας για να συνεχίσεις το έργο που ξεκίνησες πριν από λίγα χρόνια», μου είπαν… Έμεινα έκπληκτος από αυτό που άκουγα. Έρχομαι τους είπα χωρίς δεύτερη κουβέντα και η συμφωνία ολοκληρώθηκε.».


Αναλαμβάνετε μια ομάδα η οποία δεν έχει κατακτήσει ακόμη πρωτάθλημα παρά το μεγάλο όνομα που έχει στον χώρο. Πόσο δύσκολη η αποστολή σας;

«Ασφαλώς και είναι αρκετά δύσκολη. Πρέπει να δουλέψουμε σε βάθος, να ενισχύσουμε την ομάδα για να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει. Πέρυσι ο Ολυμπιακός κατέκτησε το κύπελλο και δεν βλέπω τον λόγω να μην γίνει το ίδιο και στο πρωτάθλημα.».

Είστε ένας προπονητής που έχει εργαστεί σε πολλές ομάδες. Ποια θεωρείται ως τη μεγαλύτερη διάκρισή σας στη μεγάλη καριέρα σας;

«Το πρωτάθλημα με τον Ιωνικό, η δεύτερη θέση στην παγκόσμια Στρατιωτική Ολυμπιάδα με την Εθνική ομάδα Γυναικών το 2004 ό και τέσσερα χρόνια αργότερα πάλι για την ίδια διοργάνωση η τρίτη  θέση που κατακτήσαμε. Ακόμη χαρά μου έδωσαν οι επτά άνοδοι σε διάφορες ομάδες των Αθηνών που εργάστηκα.».

Θα είναι δύσκολο το φετινό πρωτάθλημα;

«Ξέρετε  κανένα πρωτάθλημα το οποίο είναι εύκολο; Χωρίς προσπάθεια δουλειά και αποφασιστικότητα δεν πετυχαίνεις τους στόχους σου. Θα γίνει μάχη για τον τίτλο και θέλω να πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα είναι από τα φαβορί.».

Ξεκινήσατε από τον ΓΑΣ Λ ο οποίος για πρώτη φορά στην ιστορία του θα μας εκπροσωπήσει στο δύσκολο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής. Τι θυμάστε από τα χρόνια αυτά;

«Ωραία χρόνια. Ο ΓΑΣ ήταν για μένα το πρώτο σκαλοπάτι με πρόεδρο τότε τον Μάριο Ντουντούλα ο οποίος αποδείχθηκε η ψυχή του συλλόγου. Ο άνθρωπος αυτός   εμένα με βοήθησε και με στήριξε όσο κανέναν άλλο και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά. Χαίρομαι που η Μυτιλήνη θα έχει μετά από πολλά χρόνια ομάδα στην Β΄ Εθνική την πρώην μου ομάδα και αυτό δείχνει ότι κάτι καλό γίνεται στο χώρο του αθλήματος το οποίο ήταν πεθαμένο τα τελευταία χρόνια. Εύχομαι στην ομάδα καλή επιτυχία και από ότι μαθαίνω έχει ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό για της ανάγκες της κατηγορίας. Ο ΓΑΣ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν αντίπαλο αν αγωνίζεται καλά και μπορεί άνετα να υλοποιήσει τον στόχο του. Για το λεσβιακό Βόλει ανοίγει πλέον μια νέα σελίδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό.».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey