"Πάνθηρας" ήταν ο ΓΑΣ Λέσβου!

19/11/2011 - 19:09

Σπουδαία νίκη πέτυχε το απόγευμα στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης ο ΓΑΣ Λέσβου, επικρατώντας στο tie-break του Πανιωνίου με 3-2 σετ, μπροστά σε περίπου 250 φιλάθλους. Η ομάδα της Μυτιλήνης πήρε έτσι την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, ατενίζοντας το μέλλον της στην κατηγορία με περισσότερη αισιοδοξία.

Ο ΓΑΣ Λέσβου ξεκίνησε φουριόζος τον αγώνα και πήρε το προβάδισμα με 2-0 στα σετ (25-13, 25-23), έχοντας ως μεγάλο του όπλο το δυνατό σερβίς και το αξεπέραστο μπλοκ. Η συνέχεια όμμως δεν ήταν η αναμενόμενη, αφού ο Πανιώνιος βελτίωσε κατά πολύ το σερβίς του, την ίδια ώρα που οι Μυτιληνιοί δε δυσκόλευαν τους παίκτες της ομάδας της Νέας Σμύρνης στην υποδοχή.

Αποτέλεσμα όλων αυτών, ήταν ο Πανιώνιος να μειώσει αρχικά σε 2-1 σετ (22-25) και μπαίνοντας από την αρχή δυνατά στο τέταρτο σετ, να διατηρήσει το προβάδισμα μέχρι τέλους, ισοφαρίζοντας σε 2-2 (18-25).

Στο tie-break λίγο έλειψε να επαληθευτεί ο άγραφος κανόνας του βόλεϊ, που θέλει τις ομάδες που έχουν καταφέρει να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, να κερδίζουν τελικά και τον αγώνα. Ο Πανιώνιος μπήκε ανεβασμένος ψυχολογικά και έγινε από την αρχή οδηγός στο σκορ του κρίσιμου πέμπτου σετ, φτάνοντας να προηγηθεί μέχρι και 10-13. Εκεί όμως μίλησε η ψυχή των παικτών του Σωτήρη Γιακουμή, που και με τη συμπαράσταση του κόσμου, λύγισαν τον ηρωϊκά μαχόμενο Πανιώνιο, φτάνοντας στο τελικό 16-14, που χάρισε τη νίκη με 3-2 σετ.

Πολύ όμορφες στιγμές εκτυλίχθηκαν στη λήξη του αγώνα, με τους φιλάθλους να χειροκροτούν τις δύο ομάδες και τους παίκτες του Πανιωνίου να ανταποδίδουν το χειροκρότημα στην κερκίδα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey