Ο Σωτήρχος κέρδισε τον Παναθηναϊκό!

30/01/2012 - 22:47

Ο Τέλης Σωτήρχος έκανε το θαύμα του... Ο Λέσβιος προπονητής βόλει, με τη σπουδαία σταδιοδρομία τα τελευταια χρόνια σε μεγάλους πάγκους, επέστρεψε το καλοκαίρι στο μεγάλο λιμάνι, με στόχο να επαναφέρει τα σκήπτρα στου Ρέντη!

Τα πρώτα δείγματα γραφής του ήταν θετικά, αλλά αυτό που έλειπε, ήταν μία νίκη απέναντι στον "αιώνιο" αντίπαλο. Και με οδηγός τον Σωτήρχο τα κορίτσια του Ολυμπιακού, κέρδισαν πριν από λίγη ώρα με 3-2 σετ τον Παναθηναϊκό, μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού στου Ρέντη!

Θυμίζουμε πως ο Ακρασιώτης προπονητής, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας βόλει των γυναικών τον περασμένο Σεπτέμβρη και είχε από τότε δώσει το στίγμα του για το όραμά του για την ομάδα... (διαβάστε εδώ

Το sportlesvos.gr επικοινώνησε με τον μεγάλο Λέσβιο τεχνικό με αφορμή τη μεγάλη αυτή νίκη, με τον ίδιο να τονίζει στις δηλώσεις του: "Χαίρομαι πολύ που στη Μυτιλήνη, στη Λέσβο δεν με ξεχνάτε και παρακολουθείτε τις εξελίξεις. Είμαι πολύ ευτυχισμένος καθώς μετά από τέσσερα χρόνια καταφέραμε να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό και να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για την επιστροφή μας στις διακρίσεις.

Σήμερα είναι ημέρα χαράς, αλλά η καλή μας δουλειά θα συνεχιστεί. Συγχαρητήρια στις παίκτριές μου και πάλι σας ευχαριστώ για την επικοινωνία!", δήλωσε ο κ. Σωτήρχος αποκλειστικά στο sportlesvos.gr μετά τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας του.

Επιτέλους έπαιξαν ως Ολυμπιακός! Τα κορίτσια του Τέλη Σωτήρχου νίκησαν τον Παναθηναϊκό με 3-2 στο Ρέντη, κάνοντας την ανατροπή (από 1-2 σετ), στην πρεμιέρα της β' φάσης του πρωταθλήματος βόλεϊ γυναικών και διατηρήθηκαν σε τροχιά τίτλου!


Μεγάλη νίκη για την γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα της β' φάσης του πρωταθλήματος της Α1. Οι ερυθρόλευκες κατέβαλλαν την αντίσταση του ΠΑΟ και με συγκλονιστική εμφάνιση στο τέταρτο σετ και το τάι μπρέικ επικράτησαν με 3-2 σετ των αντιπάλων τους. Μια επιτυχία, που ήταν η πρώτη εντός έδρας μετά από 4 χρόνια με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Το πρώτο σετ ξεκίνησε ιδανικά για τις βολεϊμπολίστριες του Τέλη Σωτήρχου, αλλά η κατάληξη του μοιάζει με παραμύθι. Και αυτό γιατί οι ερυθρόλευκες είχαν από το ξεκίνημα ένα σαφές προβάδισμα, το οποίο έφτασε ακόμη και στο 17-11.

Κάπου εκεί όμως ο Ολυμπιακός έχασε την συγκέντρωση του στην αναμέτρηση και άρχισε τα συνεχόμενα λάθη τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενες, οι οποίες όχι μόνο ισοφάρισαν αρχικά, αλλά εντέλει πήραν και το σετ κάνοντας το 0-1. Στο δεύτερο σετ όμως τα κορίτσια του Θρύλου δεν έκανα το ίδιο λάθος. Μπήκαν εκρηκτικά στο τάραφλεξ, πήραν "κεφάλι" από την αρχή και έφτασαν στο 1-1, έχοντας εκπληκτική απόδοση σε υποδοχή, μπλοκ και σέρβις. Είναι χαρακτηριστικό πως έφτασαν ακόμη και στο 22-11, πριν τελειώσουν το σετ με 25-15!

Το τρίτο σετ της αναμέτρησης ήταν λίγο περίεργο. Διότι στον αγωνιστικό χώρο εμφανίστηκε μόνο μια ομάδα, αυτή του Παναθηναϊκού. Οι παίκτριες του Ολυμπιακού ήταν... κυριολεκτικά απούσες ή στην καλύτερη περίπτωση έπαιζαν σαν υπνωτισμένες.

Από το ξεκίνημα του σετ ο ΠΑΟ ήταν μπροστά στο σκορ με χαρακτηριστικές διαφορές που ξεκίνησαν από το 1-6 και σταδιακά έφτασαν στο 3-11, 6-15, 9-20, 10-23, πριν φτάσει στο τελικό 14-25. Έτσι λοιπόν τα σετ έγιναν 1-2 για τις πράσινες που πήραν το προβάδισμα για τη νίκη.

Ή μάλλον έτσι νόμιζαν! Διότι ο Ολυμπιακός αποφάσισε να εμφανιστεί και πάλι στο ματς στο 4ο σετ. Ένα σετ που είχε πολλές ανατροπές και το οποίο όμως κατέληξε στην γηπεδούχο ομάδα, που φάνηκε να το θέλει περισσότερο.

"Κλειδί" ήταν η άνοδος της Τένεβα για τις ερυθρόλευκες και η εκπληκτική παρουσία της Καββαθά σε άμυνα και σέρβις. Το αποτέλεσμα ήταν 25-20 για τον Ολυμπιακό, που έτσι ισοφάρισε το ματς σε 2-2.

Στο τάι μπρέικ οι βολεϊμπολίστριες του Θρύλου μπήκαν στο τάραφλεξ με μάτι που γυάλιζε και έδειξαν πως δεν είχαν σκοπό να αφήσουν τη νίκη να γλιστρήσει μέσα από τα χέρια τους. Εκεί με εξαιρετικές τις Σίμανιτς, Νοσέκοβα και με το καθαρό μυαλό της Χριστοδούλου έφτασαν στο 15-8 που τους έδωσε και τη νίκη στο παιχνίδι με 3-2 σετ.

Κορυφαίες για τον Ολυμπιακό η συγκινητική Γιακουμή και οι Καββαθά, Χριστοδούλου, Νοσέκοβα, ενώ για τον ΠΑΟ ξεχώρισαν η Κωνσταντίνου, Χατζηνικολάου και Νιέβα.

Ο Ολυμπιακός με αυτή τη νίκη έφτασε τους 16 βαθμούς, όσους έχει και ο Παναθηναϊκός και βρίσκεται πίσω 4 πόντους από την πρωτοπόρο ΑΕΚ που έχει 20.

Τα σετ: 23-25, 25-15, 14-25, 25-20, 15-8.

Ολυμπιακός (Σωτήρχος): Σίμανιτς 13, Γιακουμή 15, Καβαθά 9, Νοσέκοβα 10, Τένεβα 20, Χριστοδούλου 8 / Μπουζουνιέρακη (λ. υποδ. 44%), Δηλαβέρη (λ.), Κοκκινάκη, Κοσμά 1, Μουρατίδη.

Παναθηναϊκός (Χουντουμάδης): Κωνσταντίνου 14, Νίεβα 19, Ρομάνια 14, Χατζηνικολάου 9, Καρπουζά 9, Φερέιρα 6/ Μυλωνά (λ. υποδ.  58%), Χριστοδούλου 1.

(Πηγή: Redplanet.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey