Από άνοιξη, φθινόπωρο και ξανά...άνοιξη!

20/09/2016 - 14:33 Τελευταία τροποποίηση στις 20/09/2016 - 16:08

Το "SL", με αποκαλυπτικό του προ ημερών ρεπορτάζ, είχε επισημάνει τους κινδύνους να χαθεί μια διοργάνωση - θεσμός στα αθλητικά δρώμενα του νησιού και δυστυχώς, τα νέα δεν είναι πολύ ευχάριστα δύο εβδομάδες αργότερα.

Το διεθνές τουρνουά τένις γυναικών, που διεξάγεται ανελλιπώς επί εννέα συνεχόμενα χρόνια στη Μυτιλήνη, δεν θα πραγματοποιηθεί οριστικά μέσα στο 2016. Αιτία, το γεγονός πως δεν εκτελέστηκαν έγκαιρα οι απαιτούμενες εργασίες συντήρησης στα γήπεδα του Κέντρου Αντισφαίρισης Λέσβου στη Νεάπολη. Ο ΟΑ Λέσβου, που έχει το ρόλο του συντονιστή μεταξύ Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ) και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (ITF), παρά τις συνεχείς επαφές με το Δήμο Λέσβου, δεν κατέστη εφικτό να "τρέξει" τις διαδικασίες, με αποτέλεσμα η διοργάνωση που ήταν αρχικά προγραμματισμένη για την άνοιξη του 2016 και πήρε αναβολή για το φθινόπωρο, να προγραμματίζεται πλέον -καλώς εχόντων των πραγμάτων- για την ερχόμενη άνοιξη, μέσα δηλαδή στο 2017!

Πρακτικά, η Μυτιλήνη έχασε μια χρονιά και το διεθνές τουρνουά διέκοψε βίαια την αδιάλειπτη παρουσία του στο διεθνές καλεντάρι. Κάτι αντίστοιχο βέβαια είχε συμβεί και με τους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου, που δεν πραγματοποιήθηκαν πέρυσι, με αποτέλεσμα η διοργάνωση να μετατεθεί για τον Οκτώβρη του 2016, σε λίγες ημέρες από σήμερα. Το "δις εξαμαρτείν" για το Δήμο Λέσβου δεν αποφεύχθηκε και πλέον άπαντες εστιάζουν στο πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα εμπόδια, ώστε η Λέσβος να επιστρέψει δυναμικά στις αθλητικές διοργανώσεις και το διεθνές τουρνουά τένις γυναικών να πραγματοποιηθεί, έστω, την άνοιξη του 2017!

Σύμφωνα με πληροφορίες του "SL", ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός έχει ζητήσει από τους στενούς του συνεργάτες να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες συντήρησης στο Κέντρο Αντισφαίρισης Λέσβου. Πρόκειται για ένα έργο, το κόστος του οποίου δεν ξεπερνά τις 15.000€. Σε αυτές τις εργασίες προσδοκά και ο Όμιλος Αντισφαίρισης Λέσβου, ώστε εφόσον πραγματοποιηθούν άμεσα, να μπορέσει να δηλώσει έγκαιρα την πραγματοποίηση του τουρνουά στην Παγκόσμια Ομοσπονδία για την επόμενη άνοιξη. Σε αντίθετη περίπτωση, μιας και οι διαδικασίες αυτές είναι ιδιαίτερα σχολαστικές και οι προθεσμίες τηρούνται ευλαβικά, το διεθνές τουρνουά τένις της Μυτιλήνης κινδυνεύει να χαθεί οριστικά, αφού η ΕΦΟΑ έχει ήδη εκτεθεί προς την ITF, όπως και ο Δήμος Λέσβου, από τις συνεχιζόμενες αναβολές και παρατάσεις.

Το δεδομένο είναι πως ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός αντιλαμβάνεται πλήρως την κρισιμότητα της κατάστασης και αναγνωρίζοντας πως η διοργάνωση είναι σημαντική για το νησί μας, προβάλλοντάς το διεθνώς, αναζητά τη φόρμουλα ώστε οι εργασίες να πραγματοποιηθούν μέσα στο 2016 και να μη χαθεί η υπάρχουσα χρηματοδότηση. Σε διαφορετική περίπτωση, θα χρειαστεί να ψηφιστεί πρώτα ο νέος προϋπολογισμός του Δήμου Λέσβου για το 2017, ώστε να βγει νέο κονδύλι για τη συντήρηση των γηπέδων στο Κέντρο Αντισφαίρισης Λέσβου. Και τότε, είναι μαθηματικά βέβαιο, πως το τουρνουά δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί πριν το φθινόπωρο του 2017... 

Πριν λίγες ημέρες, στις εκλογές της ΕΦΟΑ ο Σπύρος Ζαννιάς εξελέγη και πάλι πρόεδρος της Ομοσπονδίας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως θα επιδιώξει άμεσα μια συνάντηση με τον Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, ώστε να συζητήσουν δια ζώσης το ζήτημα που έχει προκύψει. Επιθυμία της ΕΦΟΑ είναι η Μυτιλήνη να παραμείνει ενεργή στο χάρτη των διοργανώσεων του τένις και μάλιστα υπάρχει σκέψη, εφόσον εκτελεστούν οι εργασίες στο Κέντρο Αντισφαίρισης Λέσβου, να "πριμοδοτηθεί" το νησί και με άλλα τουρνουά. Ανάλογη συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών, είχε λάβει χώρα στην πόλη μας και στις αρχές του χρόνου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey