Στάση αναμονής τηρεί η ΕΠΟ

15/03/2011 - 14:22

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τηρείι στάση αναμονής, προκειμένου να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος του όγκου των συλλόγων που θα προχωρήσουν εν τέλει σε αποχή από τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.

Σήμερα το βράδυ, τα μέλη της τριμελούς Επιτροπής Πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής (Γιώργος Σαρρής, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Μιχάλης Τζανόπουλος) θα έχουν ανεπίσημη συνάντηση με τον Σοφοκλή Πιλάβιο, στο περιθώριο εκδήλωσης που θα διοργανώσει η διοίκηση της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής, όπου και θα τον ενημερώσουν σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ώρες.

Παράλληλα, την Τετάρτη θα υπάρξει σύσκεψη των μελών της τριμελούς Επιτροπής, ημέρα κατά την οποία θα έχουν σταλεί στα γραφεία της Ομοσπονδίας οι δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων στην αποχή.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Συντονιστική Επιτροπή έχει ζητήσει από την Ομοσπονδία και την ΚΕΔ να μην οριστούν διαιτητές για τα παιχνίδια του προσεχούς Σαββατοκύριακου, ενδεχόμενο που όμως συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες.

Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του Προέδρου της Επιτροπής Γιώργου Σαρρή στο periferiako.com: "Αν δεν ορίσει η ΕΠΟ διαιτητές για τα παιχνίδια, θα έχουμε να κάνουμε με αναβολή της αγωνιστικής και όχι με αποχή, οπότε δε θα υπάρχει νόημα στις κινητοποιήσεις. Δεν μπορούμε να πάρουμε απόφαση σαν Επιτροπή και να αναβάλλουμε την αγωνιστική. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν πάρουμε σχετική εξουσιοδότηση από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Για να πετύχει η αποχή, πρέπει να υπάρξει 100% συμμετοχή. Εστω και μία ομάδα να κατέβει στο γήπεδο, θα κερδίσει στα χαρτιά το παιχνίδι, ενώ όλες οι υπόλοιπες θα μηδενιστούν και θα τους αφαιρεθούν δύο βαθμοί από την επόμενη αγωνιστική περίοδο", ενώ σε ερώτησή για το αν θα οριστούν διαιτητές σε έναν όμιλο, όπου θα αποφασιστεί καθολική συμμετοχή των σωματείων στην αποχή, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος υπογράμμισε: "Θα συνεδριάσουμε, θα ενημερώσουμε σχετικά την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και πάρουμε την νομικά ορθή απόφαση".

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey