Θεσμός οι τραμπουκισμοί στο Μενίδι

12/03/2012 - 13:25 Τελευταία τροποποίηση στις 12/03/2012 - 14:41

Εκτός από το αμείωτο ενδιαφέρον που ομολογουμένως χαρακτήρισε το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Αχαρναϊκό και το Κερατσίνι, είχε και την αρνητική όψη του.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των φιλοξενούμενων, κατά την άφιξή της αποστολής τους στο γήπεδο Μενιδίου, το πούλμαν δέχθηκε επίθεση από 50... αγνώστους, που εκσφενδόνισαν πέτρες και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να σπάσει το μικρό τζάμι του οδηγού.Τα μέλη της αποστολής του Κερατσινίου κατόρθωσαν να αποβιβαστούν μετά από περίπου 20 λεπτά και να εισέλθουν στα αποδυτήρια.

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να προστεθεί ότι πριν από περίπου δύο εβδομάδες παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί έξω από το γήπεδο του Μενιδίου και κατά την άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού Λαυρίου, πράγμα που σημαίνει ότι το φαινόμενο αρχίζει να αποκτά μία σχετική συχνότητα.

(Πηγή: periferiako.com)

Ο... Γκασμάς:"Πας στο Μενίδι, παίζεις ψυχωμένα και αποφασισμένα, κερδίζεις (ως συνήθως) γιατί είσαι καλύτερη ομάδα και παίρνεις πρωτάθλημα! Χωρίς φόβο, με πολύ πάθος!"

Φυσικά, στους ανθρώπους του Αιολικού δεν είναι άγνωστα περιστατικά ανάλογα φαινόμενα, που γίνονται διαχρονικά με την ανοχή της Αστυνομίας.

Στην πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων, μετά από χρόνια στη Γ' Εθνική το 2005-06, ο Αιολικός πλήγωσε το γόητρο του Αχαρναϊκού αλώνοντας το απόρθητο για σχεδόν 1,5 χρόνο Μενίδι με σκορ 1-2. Οι αντεγκλήσεις στην κερκίδα δε λείπουν, όπως και η τρομοκρατία μέσα στα αποδυτήρια.

Την περίοδο 2006-07, οι γνωστοί - άγνωστοι περίμεναν πως και πως να πάρουν το αίμα τους πίσω για την περσινή ήττα και μετά από συμπλοκές στα αποδυτήρια έκλεψαν τη φανέλα του ποδοσφαιριστή του Αιολικού Χρύσανθου Λευκαρίτη, ο οποίος όταν χρειάστηκε να αγωνιστεί, δανείστηκε άλλη από συμπαίκτη του, με τον παράγοντα τότε των Μυτιληνιών Σάκη Ματζουράνη να διαμορφώνει με... τσιρότα το νούμερο στη φανέλα!

Για την ιστορία ο Αιολικός ηττήθηκε τότε με 1-0, χάνοντας πέναλτι στις καθυστερήσεις με τον Λάζαρο Μουρατίδη. Μάλιστα στη λήξη του ματς, οι φανατικοί οπαδοί του "Βάλτου" ήρθαν στα χέρια με τους φίλους του Αιολικού, κλέβοντας και ένα πανό, την ώρα που οι αστυνομικές δυνάμεις περί άλλων τύρβαζαν.

Την επόμενη χρονιά, η αναμέτρηση Αχαρναϊκού και Αιολικού ήταν σημείο αναφοράς στο Μενίδι. Ο κόσμος της ομάδας της Μυτιλήνης έδωσε για μια ακόμα φορά δυναμικό παρόν, όμως η κατάσταση ήταν εκρηκτική. Μερικοί ανεγκέφαλοι, όπως και χθες με το Κερατσίνι, έστησαν ενέδρα στο πούλμαν που τους μετέφερε στο γήπεδο, σπάζοντας το μπροστινό τζάμι, πετώντας πέτρες, τούβλα, ξύλα και καπνογόνα.

Οι παίκτες του Αιολικού όμως κατέθεσαν ψυχή λίγο αργότερα στο γήπεδο και έφυγαν νικητές (1-2), αποτέλεσμα που έγινε αφορμή για νέες συμπλοκές, στην εξέδρα αυτή τη φορά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey