Λύση - σκάνδαλο προωθείται στην ΕΠΟ

26/06/2012 - 13:18 Τελευταία τροποποίηση στις 26/06/2012 - 13:37

Η ημέρα συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ θα καθορίσει και το πότε θα γίνει συνάντηση ανάμεσα στα μέλη της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής.

Είναι πολύ πιθανό αύριο (Τετάρτη) να συναντηθεί ο πρόεδρος της Επιτροπής Βαγγέλης Τοπολιάτης με τους συνεργάτες του (Γιάννη Παπακωνσταντίνου και Μιχάλη Τζανόπουλο), προκειμένου να προχωρήσουν στην τελική απόφαση για το σχέδιο καταρτισμού των ομίλων που θα παρουσιάσουν στο Δ.Σ. της ΕΠΟ. Ο... γρίφος παραμένει άλυτος για την Επιτροπή, που αντιμετωπίζει σοβαρά εμπόδια στην εύρεση μίας λύσης, η οποία θα καταστήσει άπαντες ικανοποιημένους.

Καταρχήν, πρόθεση όλων στην Ομοσπονδία (ακόμη και του... Σοφοκλή Πιλάβιου) είναι η τοποθέτηση των οκτώ ομάδων της Κρήτης σε έναν, αυτόνομο όμιλο, προς εξυπηρέτηση της επιθυμίας των τεσσάρων Ενώσεων του νησιού. Πως θα γίνει αυτό; Οι ίδιες οι ομάδες θα κληθούν να επιλέξουν από πόσες αγωνιστικές θα αποτελείται αυτός ο "ειδικός" όμιλος. Δεν αποκλείεται να γίνει πρωτάθλημα με δύο γύρους (14 αγωνιστικές), με τέσσερις (28 αγωνιστικές) ή και με... τρεις (21 αγωνιστικές), με το τελευταίο ενδεχόμενο να συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις νησιώτικες ομάδες του Αιγαίου, πρόθεση της Επιτροπής είναι να τις τοποθετήσει κατά πάσα πιθανότητα σε έναν όμιλο μαζί με όλες τις ομάδες των Ενώσεων της Αττικής (εξαιρουμένης της ΕΠΣΔΑ). Κάτι που έρχεται σε πλήρη αντιπαράθεση με το χαριστικό όμιλο της Κρήτης και γεννά έντονα ερωτηματικά γύρω από την αξιοπιστία και την ισονομία του πρωταθλήματος. Για να... χρυσώσει το χάπι στους νησιώτες η ΕΠΟ, σκοπεύει να... τάξει κάποιες δωρεάν μετακινήσεις, που από την πρότερη εμπειρία τους δε θα ξεπερνούν τις τρεις. Και μάλιστα άλλες δύο θα είναι διπλές (σε Κω, Νάξο).

Στην υπόλοιπη, ηπειρωτική Ελλάδα τα πράγματα είναι σχετικά πιο εύκολα, όμως σε κάθε περίπτωση μέλημα της τριμελούς Επιτροπής είναι να γλιτώσουν τα σωματεία τις μεγάλες αποστάσεις.

Σε αυτό το σημείο είναι απαραίτητο να σημειωθεί ότι δεν αποκλείεται να σχηματιστούν τελικά επτά ή οκτώ όμιλοι (αντί για έξι), αποτελούμενοι από λιγότερες ομάδες, προκειμένου να μειωθούν τόσο τα ταξίδια όσο και οι αποστάσεις αυτών. Για την ώρα, όλα τα ενδεχόμενα φαντάζουν ανοικτά, τουλάχιστον μέχρι το προσεχές Δ.Σ. της ΕΠΟ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey