Αυτοκίνητα και Ρουλεμάν - Μάθετε πώς να τα φροντίζετε και πότε να αλλάξετε!

18/12/2019 - 13:10

Είναι πολύ σημαντικό να δοθεί προσοχή στις συνθήκες υπό τις οποίες τα ρουλεμάν στο αυτοκίνητο βρίσκονται, επειδή όταν στρέφεται το ρουλεμάν, προκαλεί την εμπλοκή των τροχών με το όχημα εν κινήσει, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα σοβαρά ατυχήματα. Μέσω ειδικών θορύβων στους τροχούς είναι δυνατόν να προσδιοριστεί εάν υπάρχει ανάγκη για αλλαγή, ένα παράδειγμα είναι: ήχοι τριβής μεταξύ των μετάλλων.

Πώς να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του ρουλεμάν στο αυτοκίνητο;

Είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί κατά τον έλεγχο της σωστής ευθυγράμμισης του οχήματος. Είναι η κατάλληλη στιγμή για την πραγματοποίηση της αλλαγής των ελαστικών, εάν δεν υπάρχουν προβλήματα στα μπουζί, εάν η ανάρτηση δεν έχει υποστεί ζημιά, δηλαδή όλα τα μέρη του οχήματός σας πρέπει να λειτουργούν σωστά. Με τη σωστή συντήρηση του οχήματος η διάρκεια ζωής του ρουλεμάν μπορεί να κρατήσει μέχρι και 110.000 χιλιόμετρα χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλειά τους.

Μοντέλα ρουλεμάν αυτοκινήτου

Τα μοντέλα ρουλεμάν είναι ιδανικά για κάθε όχημα ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε λοιπόν ότι τα ρουλεμάν θα καθορίσουν τις ιδιότητες του πέλματος. Επομένως, αναφέρουμε τις κύριες υπάρχουσες και τις καταστάσεις που υποδεικνύονται.

1. Έδρανο βελόνας

Το έδρανο βελόνας είναι ανθεκτικό στις κρούσεις, αλλά όταν ταξιδεύετε σε μεγαλύτερες διαδρομές, τείνουν να είναι λιγότερο ανθεκτικές. Έχει μεγάλη χωρητικότητα φορτίου, επομένως είναι κατάλληλο για χρήση σε τροχούς οχημάτων εξοπλισμού μεταφοράς, κυρίως στο τμήμα αλλαγής ταχύτητας, με διάφορα μέτρα, στο τμήμα αλλαγής ταχυτήτων.

Tα ρουλεμάν πρέπει να είναι τοποθετημένα σε χαμηλό ή μεσαίο ύψος και οι οδηγοί πρέπει να γνωρίζουν την κυλινδρόμηση, καθώς μπορούν να αντέξουν μια μέγιστη ταχύτητα 4 km/h.

2. Επίπεδο έδρανο

Το ομαλό έδρανο είναι το απλούστερο και είναι πολύ ανθεκτικό στις κραδασμούς. Είναι κατάλληλο για οχήματα που κινούνται σε χαμηλές ταχύτητες και ταξιδεύουν σε μικρές αποστάσεις, επειδή τα υλικά με τα οποία κατασκευάζονται δεν είναι εύκολα διαβρωμένα

3. Διπλό σφραγισμένο ρουλεμάν

Χρησιμοποιούνται σε διάφορες εφαρμογές όπως ο κινητήρας, το κιβώτιο ταχυτήτων, οι εμπρόσθιοι και οπίσθιοι τροχοί κλπ. Η κύρια λειτουργία του είναι να κάνει όλες τις κινήσεις που γίνονται από τον τροχό να έχουν καλύτερη απόδοση, διευκολύνοντας την κίνηση του οχήματος.

4. Ρουλεμάν βαθιά Groove

Τα χαρακτηριστικά του ρουλεμάν βαθιάς αυλάκωσης είναι το αντίθετο από το έδρανο βελόνας καθώς είναι σχεδιασμένα να περιστρέφονται με μεγάλο βάρος και να έχουν καλύτερη μετατόπιση λόγω των σφαιρών.

Το σημαντικό είναι να διατηρήσουμε το αυτοκίνητο πάντα σε καλή κατάσταση, καθώς με τα προβλήματα που δημιουργούνται, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος. Και αν το όχημά σας είναι παλιό, πρέπει να προσέχετε επιπλέον. Για αντικατάσταση και για παραγγελία νέου τμήματος αυτοκινήτου, ελέγξτε έξω: το καλύτερο κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων Rexbo.gr.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey