"Χ"ουάνμα - Ξάνθη 2-2

09/02/2015 - 21:53

Ένα από τα πιο όμορφα 45λεπτα της φετινής Super League πραγματοποιήθκε στο Στάδιο Μυτιλήνης, με ΑΕΛΚ και Ξάνθη να τα δίνουν όλα στο β' ημίχρονο για τη νίκη και το τρίποντο, μένοντας τελικά στο 2-2 και την ισοπαλία.

Πολλές φάσεις, ανατροπές, δοκάρια αλλά και σημαντικές ευκαιρίες από τις δύο ομάδες είδαν οι περίπου 800 φίλοι του ποδοσφαίρου στον "Ταρλά". Η Ξάνθη ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη, έχοντας τον άερο προς το μέρος της στο πρώτο ημίχρονο. Στο 13' μετά από κόρνερ από τα αριστερά, ο Σολτάνι βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι σουτάροντας άουτ. Η απάντηση της ΑΕΛΚ στο 24', μετά από εκτέλεση φάουλ και στοπάρισμα του Χουάνμα, με τον Κυριακίδη να βγαίνει έγκαιρα και να μπλοκάρει. Όσο περνούσε η ώρα, οι φιλοξενούμενοι πίεζαν ψηλά και στο 32' ο Φλίσκας έκλεψε την μπάλα, δίνοντας στον Βασιλακάκη που είδε τον ξεμαρκάριστο Σολτάνι, το σουτ του οποίου κατέληξε στο βάθος της εστίας του Χογκ. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Χουάνμα έχασε μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση, αλλά ο Κυριακίδης τον νίκησε στο τετ α τετ.

Στην επανάληψη, η ΑΕΛΚ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Βλάχος πέρασε σταδιακά Πετρόπουλο και Λεοζίνιο, αναζητώντας το γκολ. Αρχικά η ομάδα της Καλλονής απείλησε με κεφαλιά του Χουάνμα (53') και τρία λεπτά αργότερα την ίδια τύχη είχε ξανά κεφαλιά του Ισπανού, με τον Κυριακίδη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ και τον Μανούσο να του δίνει συγχαρητήρια σε μια από τις ομορφότερες στιγμές του ματς. Μέσα σε τέσσερα λεπτά η ΑΕΛΚ έφτασε στην ανατροπή, με τον Βλάχο να δουλεύει το ματς από τον πάγκο. Αρχικά στο 68', σε σέντρα από τα αριστερά του Μίνγκα, ο Πετρόπουλος κατέβασε την μπάλα προς τον Χουάνμα. ο οποίος την έφερε όμορφα μπροστά του και πλάσαρε σωστά για το 1-1. Και στο 72' ο Μανούσος με όμορφη ατομική ενέργεια από τα δεξιά και σέντρα "πάρε-βάλε" έδωσε τη δυνατότητα στον Χουάνμα με προβολή να κάνει το 2-1, εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του Κυριακίδη.

Παρά το γεγονός της "ψυχρολουσίας", η Ξάνθη προσπάθησε να αντιδράσει και έπαιξε οργανωμένα και ορθολογικά. Η ομάδα του Λουτσέσκου κατάφερε στο 78' να ισοφαρίσει, μετά από εξαιρετική ανάπτυξη, σέντρα προς τον Σολτάνι, ασίστ του τελευταίου στον Λουσέρο και καταπληκτικό σουτ στην κίνηση για το 2-2! Μάλιστα, η Ξάνθη θα μπορούσε να πάρει ξανά προβάδισμα στο σκορ, αν στο 86' η μπάλα δε σταμάταγε από την κεφαλιά του Λουσέρο στο αριστερό δοκάρι του Χογκ! Δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90', η ΑΕΛΚ είχε τη δική της καλή στιγμή για να πάρει τη νίκη, όταν σε γύρισμα προς τον Χουάνμα το σουτ του Ισπανού κόντραρε σε πόδια αμυντικών και κατέληξε κόρνερ. Όμως, η τελευταία φάση του αγώνα ανήκε στην Ξάνθη, με τον Σολτάνι στο 89' να σουτάρει ψηλά και τον Χογκ να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey