Οι έδρες των ομάδων

10/08/2015 - 11:33 Τελευταία τροποποίηση στις 10/08/2015 - 12:19

Το Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης έχει και φέτος την... τιμητική του, αναφορικά με τις έδρες που δήλωσαν οι ομάδες της Α' Κατηγορίας στο μπάσκετ των ανδρών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Τοπικής Επιτροπής ΕΟΚ Λέσβου, στη Μυτιλήνη θα διεξαχθούν οι περισσότερες φετινές αναμετρήσεις, αφού όπως ήταν λογικό οι περισσότεροι σύλλογοι προτίμησαν τη σιγουριά του Κλειστού. Ωστόσο την έκπληξη έκανε η Ολυμπιάδα Μήθυμνας, αφού μετά τα πολλά προβλήματα πέρυσι με τις κακές καιρικές συνθήκες και τις συνεχείς αναβολές, δήλωσε επίσης για έδρα των αγώνων της το Κλειστό της Νεάπολης!

Τρία θα είναι τα ανοικτά γήπεδα που θα χρησιμοποιηθούν φέτος. Ο Αιγέας θα αγωνιστεί στο Γυμνάσιο Πλωμαρίου, ο Αρισβαίος στο Λύκειο Καλλονής και ο νεοφώτιστος Αχιλλέας στο Γυμνάσιο Πέτρας. Ως εκ τούτου, Παλλεσβιακός, Αιολικός, Αίολος, ΑΟΜ, Αστέρας Νίκης, Αρίων, Θησέας Παναγιούδας, Παπάδος Γέρας και η Ολυμπιάδα Μήθυμνας θα παίξουν στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης.

Εκείνο που έχει σημασία να αναφερθεί, είναι ότι στο φετινό πρωτάθλημα υπάρχει η πρόβλεψη από μέρους της Τοπικής Επιτροπής ΕΟΚ Λέσβου αναφορικά με τα παιχνίδια που αναβάλλονται λόγω καιρικών συνθηκών. Πλέον, οποιοσδήποτε αγώνας δεν διεξαχθεί το σαββατοκύριακο, θα ορίζεται αυτόματα για την ερχόμενη Τετάρτη, ώστε να μην πηγαίνει πίσω χρονικά το πρωτάθλημα και να υπάρχει μια ισορροπία στο βαθμολογικό πίνακα. 

Αρκετές είναι οι ομάδες που αντιδρούν, αφού επικαλούνται τον ερασιτεχνικό χαρακτήρα του πρωταθλήματος. Ωστόσο, εκείνο που πρέπει να αντιληφθούν άπαντες, είναι πως τόσο για την αξιοπιστία, όσο και για την ίδια την προβολή του αθλήματος, κάθε διοργάνωση οφείλει να έχει μια λογική συνέχεια. Σε κάθε περίπτωση, το περσινό φαινόμενο με τις πολλαπλές (και αναγκαίες στην πλειοψηφία τους) αναβολές δεν εξυπηρετεί την ομαλή διεξαγωγή ενός πρωταθλήματος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey