Φιλική νίκη οι SLU Billikens του Ψημίτη!

07/11/2016 - 17:20 Τελευταία τροποποίηση στις 07/11/2016 - 17:26

Πλησιάζει η έναρξη της σεζόν στο NCAA και ήδη ξεκίνησαν τα πρώτα φιλικά ματς ή κατά το κοινώς λεγόμενο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού exhibition games. 

Στο πρώτο τους τέτοιο ματς, οι SLU Billikens του Μάρκου Ψημίτη κέρδισαν εύκολα το Greenville με 124-85, κάνοντας έτσι ποδαρικό με το... δεξί στην φετινή περίοδο προετοιμασίας. Αυτό ήταν και το μοναδικό φιλικό για την ομάδα του Travis Ford, που αναμένει πλέον την επίσημη πρεμιέρα της την Παρασκευή απέναντι στο Ball State.

Ο Μυτιληνιός γκαρντ αγωνίστηκε μόλις τέσσερα λεπτά, έχοντας σε αυτό το διάστημα ένα άστοχο τρίποντο, μία ασίστ και ένα φάουλ. Μιλώντας στο "SL", ο Μάρκος Ψημίτης επεσήμανε: "Νομίζω ότι είμαστε όλο και πιο έτοιμοι! Την Παρασκευή είναι ο πρώτος επίσημος αγώνας και θα αποτελέσει ένα καλό τεστ για εμάς." Οι Billikens θα δώσουν τα τρία πρώτα ματς στην έδρα τους, τη Chaifetz Arena, στο πλαίσιο του MGM Grand Main Event και ακολούθως θα ταξιδέψουν στο Λας Βέγκας. Ο ίδιος προσθέτει: "Το MGM είναι ένα δυνατό τουρνουά, στο Las Vegas την εβδομάδα των Ευχαριστιών. Θα παίξουμε 2-3 αγώνες, ανάλογα με το πως θα τα πάμε σε διάρκεια τεσσάρων ημερών!".

Παρά το ότι δεν είχε ενεργή συμμετοχή στο πρώτο και μοναδικό φιλικό της σεζόν, ξεκαθαρίζει στο "SL" πως δεν αγχώνεται: "Είναι ακόμα αρχή και ο προπονητής δοκιμάζει διαφορά πράγματα. Δεν αγχώνομαι. Έχω μιλήσει με τον προπονητή, μου έχει μεταφέρει ότι είμαστε μια ομάδα που θα χρειαστεί όλοι να παίξουμε στη διάρκεια της σεζόν και όχι απλώς να έχουμε συμμετοχή, αλλά να τα πάμε και καλά. Ξέρω ότι θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες."

Κόντρα στο Greenville, οι SLU Billikens προηγήθηκαν με 52-40 στο ημίχρονο και κατάφεραν να εκτοξεύσουν τη διαφορά στο +39 στο δεύτερο μέρος. Η επίδοση των 124 πόντων στην επίθεση είναι μάλιστα η δεύτερη πιο παραγωγική στην ιστορία του κολεγίου, ενώ η τελευταία φορά που το Saint Louis πέτυχε 100+ πόντους σε αγώνα τους συναντάται στο μακρινό 2005, στο 102-67 κόντρα στο UMSL.  

Ο προπονητής Travis Ford ήταν ενθουσιασμένος, αφού έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας, μοιράζοντας συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες μέσα στα αποδυτήρια. Ο freshman Zeke Moore είχε 21 πόντους, ο senior Reggie Agbeko σκόραρε 15 πόντους με 18 ριμπάουντς, ενώ ο Mike Crawford πρόσθεσε ακόμα 19 πόντους. Τέσσερις ακόμη παίκτες κινήθηκαν σε διψήφια νούμερα και συγκεκριμένα οι Elliott Welmer (16π), Jalen Johnson (14π), Jermaine Bishop (13π) και Aaron Hines (13π). Οι SLU Billikens σούταραν με 59% εντός πεδιάς, έχοντας 43/61 δίποντα και 3/17 τρίποντα. 

Φωτογραφίες | SportLesvos.gr

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων και των φωτογραφιών του SportLesvos.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια (Ν. 2121/1993).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey