Το "2 στα 2" ο Αίολος και... ένσταση ο Πολυκράτης

17/03/2017 - 14:27 Τελευταία τροποποίηση στις 17/03/2017 - 14:49

Ο Αίολος Μυτιλήνης επικράτησε του Πολυκράτη στη Σάμο με 46-48, στον όμιλο Αιγαίου της κατηγορίας εφήβων και έκανε το «2 στα 2», μετά την νίκη του και κόντρα στον ΦΟ Βροντάδου (74-58), κατακτώντας το προνομιούχο εισιτήριο για τη συνέχεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στην Αθήνα.

Ωστόσο οι Σαμιώτες κατέθεσαν μετά το τέλος του αγώνα ένσταση για αντικανονική συμμετοχή παικτών του Αίολου στον αγώνα, διεκδικώντας το ματς στα χαρτιά. Οι άνθρωποι του Πολυκράτη βασίστηκαν στο άρθρο 7 της προκήρυξης που υποχρεώνει κάθε ομάδα να χρησιμοποιεί στην κατηγορία εφήβων έως 4 παίκτες της κατηγορίας παίδων. Ο Αίολος από την πλευρά του, αγωνιζόμενος στη Σάμο αυτές τις μέρες και με την πρωταθλήτρια ομάδα του στους παίδες, χρησιμοποίησε περισσότερους "μικρούς". Με το γράμμα του κανονισμού μπορεί θεωρητικά να "παρανόμησε", όμως με το πνεύμα του κανονισμού δεν κέρδισε κανένα ηθικό ή αγωνιστικό πλεονέκτημα. Κάθε άλλο. Αγωνίστηκε με μικρότερους ηλικιακά παίκτες απέναντι σε έφηβους, κερδίζοντας μάλιστα μέσα σε μια καυτή έδρα. Για την υπόθεση θα αποφανθεί η αρμόδια επιτροπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Σημειώνεται ότι όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στη διαδικασία, απέστειλαν πριν την έναρξη των αγώνων αναλυτική κατάσταση με τους συμμετέχοντες. Ο Αίολος αγωνίστηκε δηλαδή με την ίδια σύνθεση και κόντρα στον ΦΟ Βροντάδου, ο οποίος προς τιμήν του, αν και θα μπορούσε δεν προχώρησε σε ένσταση, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες στις συγκεκριμένες ηλικίες, αλλά και το κατόρθωμα του Αίολου που κέρδισε δίκαια μέσα στο γήπεδο με μικρότερους σε ηλικία παίκτες.

Αγωνιστικά, η ομάδα της Μυτιλήνης προηγήθηκε με 7-12, αλλά βρέθηκε στο ημίχρονο πίσω στο σκορ με 22-21. Πολυκράτης και Αίολος πήγαν ισόπαλοι στους πάγκους του στο τέλος του τρίτου 10λεπτου με το σκορ στο 36-36 και στην καθοριστική τέταρτη περίοδο η ομάδα του Θοδωρή Γιαννίκου βρήκε το σθένος να πάρει τη σπουδαία νίκη με 46-48 και μαζί το προνομιούχο εισιτήριο για τη συνέχεια. Μέσα στο γήπεδο τουλάχιστον, γιατί στα χαρτιά μπορεί να αγωνιστεί κάποια άλλη ομάδα. Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί η συνάντηση ΦΟ Βροντάδου-Πολυκράτη Σάμου στη Χίο. 

Πρώτος σκόρερ για τον Αίολο ήταν ο Κουτσούμπας (11π) και τον ακολούθησαν οι Πλακωτάρης (9π), Συνοδινός (9π), Γιαννίκος (6π), Στρίγκος (6π), Γεωργαντάς (6π), Τεντολούρης (2π), ενώ αγωνίστηκαν και οι Πανάγος, Πέρρος, Μισαηλίδης. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey