Φ. Θανέλλας: «Ψυχολογική τόνωση»

22/02/2018 - 17:04 Τελευταία τροποποίηση στις 22/02/2018 - 17:17

Στις πρώτες του δηλώσεις ως νέος προπονητής του Διαγόρα Αγίας Παρασκευής, ο Φώτης Θανέλλας μίλησε στο «SportLesvos.gr» και εξήγησε πώς πήρε την απόφαση να έρθει στη Λέσβο.

«Υπήρξε μια διαφορά φιλοσοφίας με τον πρόεδρο της Τριγλίας, μετά το ντέρμπι της Ραφήνας με τη Θύελλα. Παρά την ήττα, η ομάδα βρισκόταν σε διαρκή άνοδο, ωστόσο αποφασίστηκε να λύσουμε τη συνεργασία μας. Κάπου εκεί ήρθε η πρόταση του Διαγόρα Αγ. Παρασκευής. Συζητήσαμε με τη διοίκηση και καταλήξαμε σε μια συμφωνία.», ανέφερε αρχικά ο έμπειρος προπονητής.

Σε ερώτηση για την άποψη που έχει διαμορφώσει γύρω από τον 7ο Όμιλο και την ενδιαφέρουσα μάχη της παραμονής, ο μέχρι πρότινος τεχνικός της Τριγλίας και νυν του Διαγόρα Αγ. Παρασκευής συμπλήρωσε: «Είμαι ζεστός με την κατηγορία. Γνωρίζω τις ομάδες και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Ο Διαγόρας έχει 18 πόντους και πέντε ματς ακόμα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Παράλληλα θα αγωνιστούμε με αντιπάλους, που τους ξέρω καλά (σ.σ Τριγλία) ή τους αντιμετώπισα πρόσφατα (σ.σ. Θύελλα). Επομένως αυτό μας δίνει ένα μικρό πλεονέκτημα.»

Πού θα κυμανθεί τελικά η ζώνη του υποβιβασμού; Ο Φώτης Θανέλλας επισημαίνει: «Στην αρχή υπήρχε η εκτίμηση ότι θα είναι στους 25 πόντους. Πιθανά να πάει στους 26. Το να ξεφύγει στους 27-28 όμως είναι πολύ δύσκολο. Οι ομάδες που μάχονται για τη σωτηρία παίζουν μεταξύ τους, επομένως δεν γίνεται να κερδίζουν όλοι. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το χαρακτηριστικό στοιχείο του 7ου Ομίλου είναι οι πολλές ισοπαλίες. Όλες οι ομάδες αγωνίζονται κλειστά για να διατηρήσουν το μηδέν. Αυτό βοηθά στο να μην ξεφύγει η ζώνη ψηλότερα. Εμείς πρέπει να εκμεταλλευτούμε την πολύ ισχυρή έδρα του Διαγόρα, ώστε να κάνουμε δύο νίκες και να διεκδικήσουμε όσους βαθμούς απαιτούνται ακόμα στα τρία παιχνίδια μας μακριά από την Αγία Παρασκευή.»

Για το τι θα επιδιώξει να αλλάξει στον Διαγόρα, ο κ. Θανέλλας τόνισε: «Σε αυτή τη χρονική συγκυρία, δεν είναι εύκολο να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Γνωρίζετε και εσείς καλά, πως η παρέμβαση που γίνεται από τους προπονητές σε αυτό το σημείο έχει αντίκτυπο στην ψυχολογική, κυρίως, τόνωση των ποδοσφαιριστών και στο διάβασμα του αντιπάλου.»

Τέλος, για το χρονικό ορίζοντα της συμφωνίας του με το σύλλογο της Αγίας Παρασκευής, ο πολύπειρος προπονητής διευκρίνισε: «Εκείνο που προέχει, είναι να κερδίσει ο Διαγόρας την παραμονή του στην κατηγορία. Η συμφωνία μας αφορά τη φετινή σεζόν. Έχουμε πέντε ματς και σχεδόν 1,5 μήνα μπροστά μας. Δεν θα ήμουν αρνητικός, εάν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες και οργανώσουμε κάτι καλό, να παραμείνω στο νησί και τη νέα χρονιά. Σας είπα όμως ότι προέχει να πετύχουμε το στόχο της παραμονής.»

Να σημειωθεί ότι ο Φώτης Θανέλλας θα βρίσκεται στη Λέσβο το πρωί του Σαββάτου για μόνιμη εγκατάσταση, πιάνοντας άμεσα δουλειά  στον Διαγόρα. Η ομάδα της Αγίας Παρασκευής έχει αγωνιστικό ρεπό αυτή τη βδομάδα και ακολούθως θα αγωνιστεί στην έδρα της Θύελλας Ραφήνας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey