Οι αλλαγές στους κανονισμούς

30/09/2016 - 15:06 Τελευταία τροποποίηση στις 30/09/2016 - 15:37

Το Κοράκι διάβασε τους νέους κανονισμούς ποδοσφαίρου, συγκέντρωσε τους πιο σημαντικούς και σας τους παρουσιάζει μέσα από το "SL", ώστε την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε να... διαμαρτυρηθείτε, να το σκεφτείτε διπλά.

  • Άμεσο ελεύθερο λάκτισμα (ή πέναλτι) καταλογίζεται αν ένας αναπληρωματικός ή αξιωματούχος ομάδας ή αποβληθείς παίκτης επεμβαίνει στο παιχνίδι. Εάν κάτι ή κάποιος (εκτός από παίκτη) αγγίξει τη μπάλα που πηγαίνει για γκολ, ο διαιτητής μπορεί να καταλογίσει το γκολ, αν η μπάλα καταλήξει στο τέρμα και το άγγιγμα δεν έχει επίδραση στους αμυντικούς (εκτός στο τέρμα των αντιπάλων). Αν μπει γκολ, ενώ βρίσκεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο ένα έξτρα πρόσωπο και ο διαιτητής έχει επαναρχίσει το παιχνίδι, το γκολ μετρά και το παιχνίδι συνεχίζεται.
  • Τραυματισθείς παίκτης από φάουλ, το οποίο τιμωρείται με κόκκινη ή κίτρινη κάρτα, μπορεί να παραμείνει στον αγωνιστικό χώρο και να δεχθεί μια γρήγορη εκτίμηση/ παροχή ιατρικής φροντίδας (λεπτομερείς οδηγίες θα βρίσκονται στις Πρακτικές Οδηγίες στη σχετική ενότητα του βιβλίου)
  • Η μπάλα μπορεί να λακτισθεί προς κάθε κατεύθυνση στο εναρκτήριο λάκτισμα
  • Αλλαγή της διατύπωσης για το παίξιμο της μπάλας με το χέρι έτσι ώστε το κάθε παίξιμο της μπάλας με το χέρι να μην είναι κίτρινη κάρτα. Η κίτρινη κάρτα συνδέθηκε με το σταμάτημα/ επηρεασμό μιας υποσχόμενης επίθεσης (όπως άλλες παραβάσεις)
  • Η απόπειρα βίαιης διαγωγής είναι κόκκινη κάρτα, ακόμα κι αν δεν υπάρχει επαφή
  • Κτύπημα στο κεφάλι/ πρόσωπο όταν δεν μαρκάρεται ένας αντίπαλος είναι κόκκινη κάρτα, εκτός εάν η επαφή είναι ελάχιστα δυνατή/ ασήμαντη
  • Όπου ένας παίκτης στερεί στην αντίπαλη ομάδα ένα γκολ ή μια προφανή ευκαιρία για γκολ παίζοντας τη μπάλα με τα χέρια με πρόθεση, ο παίκτης αποβάλλεται οπουδήποτε η παράβαση συμβεί.
  • Όπου ένας παίκτης διαπράττει μια παράβαση εναντίον ενός αντιπάλου μέσα στη δικιά του περιοχή πέναλτι, η οποία στερεί στον αντίπαλο μια προφανή ευκαιρία για γκολ και ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι , ο παραβάτης παίκτης παρατηρείται με κίτρινη κάρτα. Ωστόσο στις παρακάτω περιστάσεις ο παίκτης αποβάλλεται αν: α) Η παράβαση είναι κράτημα, τράβηγμα ή σπρώξιμο, β) Ο παραβάτης παίκτης δεν προσπαθεί να παίξει τη μπάλα ή δεν υπάρχει πιθανότητα για τον παίκτη που κάνει το μαρκάρισμα για να παίξει τη μπάλα, γ) Η παράβαση είναι μια από αυτές που τιμωρούνται με κόκκινη κάρτα οπουδήποτε αυτή συμβεί στον αγωνιστικό χώρο (πχ σοβαρό επικίνδυνο παιχνίδι, βίαιη διαγωγή κλπ…)
  • Αν ένα κόρνερ κτυπηθεί και καταλήξει στην εστία του παίκτη που το εκτέλεσε, τότε καταλογίζεται κόρνερ για την αντίπαλη ομάδα 

Μέχρι τα επόμενα ματς...

Κρα! Κρα! Κρα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey