«Ξεμπλοκάρουν σημαντικά αθλητικά έργα στη Δυτική Λέσβο» (video)

15/04/2024 - 20:55 Τελευταία τροποποίηση στις 15/04/2024 - 22:56

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου Αλέξανδρος Ροδίτης, την Παρασκευή 12 Απριλίου μίλησε στην εκπομπή «Μπάλα στον Αέρα», στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm.

Ο κ. Ροδίτης αρχικά αναφέρθηκε στην μετάβαση από το ΝΠΔΔ στην Αντιδημαρχία Αθλητισμού, λέγοντας ότι πρόκειται για μια μεγάλη αλλαγή από άποψη διοικητικής λειτουργίας και οργάνωσης του δήμου.

Ακολούθως μίλησε για σημαντικά έργα τα οποία ξεμπλοκάρουν όπως το γήπεδο του Μολύβου όπου λύθηκαν κάποια ζητήματα που είχαν προκύψει σχετικά με την χρηματοδότηση και πλέον ο εργολάβος ξεκίνησε πάλι τις εργασίες για την ολοκλήρωση των εργασιών και κυρίως για την κατασκευή του ταρτάν. Το γήπεδο του Μολύβου όπως πρόσθεσε θα είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ακόμη, θετικές εξελίξεις υπάρχουν και για το Δημοτικό Στάδιο Καλλονής «Κώστας Κεντέρης». Πριν το Πάσχα αναμένεται να έρθει ο εργολάβος για να γίνει μια καταγραφή των έργων που πρέπει να υλοποιηθούν σε σχέση με την προγραμματική σύμβαση που υπάρχει, ενώ ήδη έχουν γίνει κάποιες εργασίες στον χλοοτάπητα. Μετά την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την υπαγωγή της ΓΓΑ στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού που είχαν καθυστερήσει σημαντικά το κομμάτι της χρηματοδότησης, πλέον αναμένεται να προχωρήσει κανονικά η αναβάθμιση του γηπέδου με επιπλέον εργασίες στις κερκίδες και τα αποδυτήρια, αποστραγγιστικά έργα, αλλαγή πάγκων και άλλα συνοδά έργα.

Επίσης, συγκροτήθηκε το τεχνικό συμβούλιο από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, το οποίο θα αποφασίσει σχετικά με την μελέτη των κερκίδων στο Στάδιο Πολιχνίτου. Επιπροσθέτως, για το ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Άγρα όπου έχει ήδη δημοπρατηθεί, υπάρχει έγκριση και από την επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου για να προχωρήσει η σύμβαση με τον ανάδοχο.

Ο κ. Ροδίτης σημείωσε ότι έχει πραγματοποιήσει αυτοψίες σε αθλητικούς χώρους του βορείου τμήματος, για κάποιους εκ των οποίων χρειάζονται πρόσθετες παρεμβάσεις οι οποίες δρομολογούνται βάσει των οικονομικών δυνατοτήτων που υπάρχουν και ιεραρχώντας τις πιο άμεσες ανάγκες, ενώ υπογράμμισε ότι εξίσου σημαντικό είναι το κομμάτι της συντήρησης και ιδιαίτερα του συνθετικού τάπητα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Για το κορυφαίο έργο στη Δυτική Λέσβο, το Κλειστό Γυμναστήριο-πολυχώρος, επεσήμανε ότι είναι το πιο ώριμο έργο από αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις. Μεγάλο αγκάθι παραμένει η χρηματοδότηση, καθώς πρόκειται για ένα έργο με βαρύ προϋπολογισμό, όμως ο κ. Βέρρος παρακολουθεί στενά το όλο θέμα όπως κι άλλα έργα, δεν κάνει βήμα πίσω και όταν βρεθούν οι πόροι μπορεί άμεσα να προχωρήσει η κατασκευή του. Άλλωστε υπάρχει δέσμευση κι από την πολιτεία. Μέχρι τότε βέβαια ο Δήμος θα κινήσει τις διαδικασίες για κάποιους βοηθητικούς-προπονητικούς χώρους στο Λεκανοπέδιο.

Σε άλλο σημείο είπε ότι σκοπός του Δήμου είναι και η οικονομική υποστήριξη των σωματείων σε δράσεις που υλοποιούν αλλά και η διοργάνωση τουρνουά, αγώνων και μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Μάλιστα έχουν γίνει ήδη ενέργειες, ώστε να φιλοξενηθούν το 2026 οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στο «Κώστας Κεντέρης». Κλείνοντας, έγινε λόγος για την Ολυμπιακή εβδομάδα για τα σχολεία της Δυτικής Λέσβου αλλά και για το πρόγραμμα «Άθληση για όλους»  που απευθύνεται σε όλους τους δημότες.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey