«Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δυστυχώς έχει γίνει επαγγελματικό» (audio)

26/04/2024 - 14:48 Τελευταία τροποποίηση στις 26/04/2024 - 15:00

Ο πρόεδρος της επιτροπής Λήμνου της ΕΠΣΛ Ιορδάνης Θωμαϊδης, την Πέμπτη 25 Απριλίου μίλησε στην εκπομπή «Μπάλα στον Αέρα» στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm.

Ο κ. Θωμαϊδης ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια στη Λήμνο πρωταγωνιστούν συγκεκριμένες ομάδες όπως και φέτος ο Ηρακλής που κατέκτησε την πρώτη θέση και ο Κεραυνός Αγ. Δημητρίου, ενώ ακολούθησαν ο Κάσπακας και οι Αργοναύτες. Ο Ηρακλής πήρε το πρωτάθλημα στις λεπτομέρειες και συγκεκριμένα στη διαφορά τερμάτων.

Το πρωτάθλημα είναι δύο ταχυτήτων, με τις πιο ισχυρές ομάδες που διαθέτουν πιο έμπειρους παίκτες προχωρώντας παράλληλα και σε μεταγραφικές κινήσεις και τις υπόλοιπες ομάδες που δεν διαθέτουν χρήματα για μεταγραφές, δίνοντας βάση κυρίως σε δικούς τους νεαρούς παίκτες. Φέτος έγινε καλό πρωτάθλημα και με τις ομάδες που βρίσκονται πιο χαμηλά στη βαθμολογία να είναι πιο οργανωμένες και εντός του αγωνιστικού χώρου.

Σε άλλο σημείο ο κ. Θωμαϊδης μίλησε για τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα στη Λήμνο, τη μείωση των ομάδων και τη διαιτησία, σημειώνοντας  ότι κάποτε υπήρχαν δύο κατηγορίες, όμως τα τελευταία χρόνια υπάρχουν μόνο οκτώ ομάδες. Το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα δυστυχώς έχει γίνει επαγγελματικό, γιατί όποιος πληρώνει παίρνει παίκτες. Όσον αφορά τη διαιτησία, με επτά διαιτητές δύσκολα βγαίνει το πρωτάθλημα, όπως και τα πρωταθλήματα υποδομών. Οι περισσότεροι μάλιστα είναι στρατιωτικοί και ευτυχώς που υπάρχουν κι εκείνοι, γιατί οι ντόπιοι δεν δείχνουν κάποιο ενδιαφέρον.

Ακόμη, για τις αναμετρήσεις του Ηρακλή με τον Αιγέα υπογράμμισε ότι ο Αιγέας διαθέτει καλύτερο υλικό και είναι πιο δουλεμένη ομάδα και πιο έμπειρη. Ο τελικός Κυπέλλου του Σάββατου, ίσως είναι διαφορετικό παιχνίδι, σε ένα πιο μικρό γήπεδο με τον Αιγέα πιθανόν να δυσκολευτεί να αναπτυχθεί, ευχόμενος να γίνει ένας αγώνας αντάξιος των δύο ομάδων και να το ευχαριστηθούν οι φίλαθλοι.

Σχετικά με τις υποδομές ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετοί νεαροί παίκτες που ακολουθούν ειδικά στις κατηγορίες Κ12 και Κ10, όμως παρουσιάζεται κενό στις ηλικίες Κ14. Ακόμη έγινε λόγος και για τον μικρό αριθμό διπλωματούχων προπονητών που υπάρχουν στο νησί. Ολοκληρώνοντας, τόνισε ότι υπάρχει άριστη συνεργασία με την ΕΠΣΛ και τα περισσότερα θέματα διευθετούνται άμεσα, ενώ ζήτησε να προγραμματιστούν σεμινάρια και για τους διαιτητές της Λήμνου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey