Με το ζόρι 82.000€ από τον ΟΠΑΠ

07/03/2012 - 11:56 Τελευταία τροποποίηση στις 07/03/2012 - 12:33

Μπορεί το καλοκαίρι κάθε ομάδα της Football League να... ζαχάρωνε περισσότερα από μισό εκατομμύριο ευρώ, μέσω της χορηγικής συμφωνίας με τον ΟΠΑΠ, ωστόσο το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση και τις συνθήκες διαβίωσης της ελληνικής κοινωνίας, άλλαξαν άρδην το σκηνικό.

Οι ομάδες φυσικά δε σταμάτησαν ποτέ να πιέζουν τη Λίγκα, ώστε να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τον Οργανισμό και να μπουν επιτέλους χρήματα στα ταμεία τους, όμως ο ΟΠΑΠ δεν έδειχνε διατεθειμένος αυτή τη φορά να βάλει βαθια το χέρι στην τσέπη.

Οι αισιόδοξες προβλέψεις που έκαναν ορισμένοι παράγοντες ομάδων, ότι τελικά θα εισπράξουν ποσά της τάξης των 250.000 και των 300.000€, αποδείχθηκαν φρούδες ελπίδες.

Η υπογραφή της συμφωνίας την περασμένη εβδομάδα ανάμεσα σε Football League και ΟΠΑΠ φέρνει κάποια χρήματα στα ταμεία των ομάδων, όμως ουσιαστικά αυτά δε φτάνουν ούτε για "ζήτω".

Στη διάρκεια της συνάντησης του Προέδρου της Ένωσης Β' - Γ' εθνικής Σπύρου Καλογιάννη με τους αρχηγούς των ομάδων έγινε γνωστό εν τέλει μεταξύ άλλων, πως από τις 100.000€ που προβλέπεται να εισπράξει η κάθε ΠΑΕ της Football League, παρακρατείται φόρος 18%, κάτι που μειώνει τη χορηγία ακόμα περισσότερο, στις 82.000€! Τουλάχιστον έγινε γνωστό πως τα ποσά αυτά θα εκταμιευτούν άμεσα και μάλιστα θα βρίσκονται στα ταμεία των ΠΑΕ μέχρι την Παρασκευή (8/3). Αντίσοιχα κάθε ομάδα της Football League 2 θα εισπράξει 41.000€.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρών στις συζητήσεις ήταν και ο Στέλιος Σφακιανάκης, με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Ένωσης Β' - Γ' Εθνικής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey