Φαρσοκωμωδία η δίκη του «ύποπτου» ματς!

31/05/2012 - 14:36

Στα γραφεία της Football League εκδικάστηκε το πρωί της Πέμπτης (31/05) η υπόθεση «Καλλιθέα-Ηρακλής Ψαχνών», με την όλη διαδικασία να αποδεικνύεται σε φαρσοκωμωδία, τους μάρτυρες να τονίζουν σε γενικές γραμμές πως δεν έχουν να απολογηθούν για κάτι και τον δικαστή να μην είναι ενήμερος ούτε για το τι σημαίνει η λέξη «over» στο στοίχημα. Το απόγευμα της Πέμπτης (31/05) αναμένεται να βγει η απόφαση.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε στις 10:50 και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μετά από έκθεση της UEFA, ο αγώνας των δύο ομάδων «υπήρξε ύποπτος προ του αγώνα στοιχηματισμός υπέρ της ήττας της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ και εξαιρετικά ύποπτος στοιχηματισμός σχετικά τη σημείωση τουλάχιστον τριών τερμάτων».

Στα γραφεία της Football League βρέθηκαν οι διοικήσεις των δύο ομάδων με τους δικηγόρους τους, ενώ το «παρών» έδωσαν ποδοσφαιριστές της Καλλιθέας και του Ηρακλή Ψαχνών. Στην εκδίκαση ήταν και συνεργάτης του προέδρου της Παναχαϊκής, Αλέξη Κούγια, καθώς η ομάδα της Αχαΐας έχει έννομο συμφέρον.

Το λόγο πήρε πρώτα ο δικηγόρος του Ηρακλή Ψαχνών, Χάρης Γρηγορίου, ο οποίος θέλησε να τοποθετηθεί πριν την εξέταση των μαρτύρων. Ζήτησε στοιχεία αυτού που συνέταξε την έκθεση της UEFA και αμφισβήτησε την μετάφραση, τονίζοντας ότι είναι πλήρως παραποιημένη και χαρακτηριστικά είπε ότι η λέξη «potential», που σημαίνει πιθανό, την έχουν μεταφράσει ως εν δυνάμει.

Στη συνέχεια, είπε: «Χαρακτηρίζετε ύποπτα τα 2 από τα 3 γκολ, ενώ θα έπρεπε να είχατε καλέσει ως μάρτυρες και τους αμυντικούς της Καλλιθέας και τον τερματοφύλακα και τον επιθετικό του Ηρακλή Ψαχνών».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Καλλιθέας, Παναγιώτης Πρόκος χαρακτήρισε κατάπτυστο το έγγραφο της UEFA και τόνισε ότι «η υπόθεση δεν θα κλείσει σε αυτά τα δικαστήρια. Αυτοί που έχουν στήσει τη συγκεκριμένη σκευωρία θα πληρώσουν».

Ακολούθως, μίλησαν οι δύο δικηγόροι των παικτών του Ηρακλή Ψαχνών, Τόλιου και Γιώτα, οι οποίοι είχαν κληθεί σε απολογία. Ο Αργύρης Λίβας χαρακτήρισε ως «αέρα» την υπόθεση, ενώ ο Κίμων Ευαγγελάτος είπε πως πουθενά δεν γίνεται λόγος για δωροδοκία ή στοιχηματισμό.

Στα γραφεία της Football League βρέθηκαν και πολλοί ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, ωστόσο ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Λευτέρης Ζάμπρας, αρνήθηκε την εξέταση όλων και ζήτησε έναν από κάθε ομάδα. Έτσι, εκτός από τους κατηγορήμενους, εξετάστηκαν και οι Θανάσης Ρεπετσάς από τον Ηρακλή Ψαχνών και Δημήτρης Αρβανίτης από την Καλλιθέα.

Ως πρώτος μάρτυρας, κλήθηκε να καταθέσει ο πρόεδρος της Καλλιθέας, Νίκος Σαλευρής. Μεταξύ άλλων είπε: «Όταν ξεκίνησα πέρυσι το καλοκαίρι την υπόθεση με τις πλαστογραφίες και υποβιβάστηκαν αρκετές ομάδες, γνώριζα ότι θα δεχόμουν επίθεση. Η επιστολή της UEFA είναι κακογραμμένη και έχουν γίνει τρεις διαφορετικές μεταφράσεις. Από τα 9 εντός έδρας ματς της Καλλιθέας στο δεύτερο γύρο, τα 8 ήταν over».

Η στάση του δικαστή ήταν επιθετική, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έπεσε σε αντιφάσεις. Όπως όταν κάποια στιγμή είπε: «Όταν έπαιζα εγώ δεν υπήρχαν over», ενώ κάποια άλλη στιγμή, τόνισε: «Επειδή δεν έχω παίξει ποδόσφαιρο, θα με σταυρώσετε;» Παράλληλα έδειχνε πως δεν ήταν ενημερωμένος ούτε για το τι σημαίνει στοιχηματικά η λέξη «over», ενώ συνεχώς ρωτούσε αν υπάρχουν στημένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στη συνέχεια, εξετάστηκε ο μέτοχος του Ηρακλή Ψαχνών, κ. Θεοδοσίου, ο αρχηγός της Καλλιθέας, Δημήτρης Αρβανίτης και ο αμυντικός του Ηρακλή, Θανάσης Ρεπετσάς, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Αν κατηγορούμαστε για ένα λάθος, θα έπρεπε όλοι οι ποδοσφαιριστές να είναι φυλακή». Στον τερματοφύλακα του Ηρακλή Ψαχνών, Θανάση Τόλιο, ο δικαστής είπε: «Εσύ τα πιάνεις όλα ε;», ενώ στον Κώστας Γιώτα του είπε: «Επίτηδες το άφησες να μπει το γκολ».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ηρακλή Ψαχνών, Γιώργος Στούπας, τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα. Αν έχεις ένα βαρέλι με λάσπη και ρίξεις λίγο κρασί, τότε θα πιείς λάσπη, αν έχεις ένα βαρέλι με κρασί και ρίξεις λίγο λάσπη, πάλι λάσπη θα πιείς».

Μετά την εξέταση των μαρτύρων, οι δύο ομάδες προσκόμισαν dvd με τον αγώνα, ενώ η απόφαση αναμένεται να βγει το απόγευμα της Πέμπτης (31/05).

(Πηγή: OnSports)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey