Tάζουν επιπλέον 150.000€ στις ομάδες

04/09/2012 - 14:00 Τελευταία τροποποίηση στις 04/09/2012 - 14:26

Όλα θα κριθούν στο οικονομικό κομμάτι, αναφορικά με το μέλλον Ηρακλή, Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας. Γι' αυτό και ο Γιάννης Ιωαννίδης δίνει τα… ρέστα του, προκειμένου να τηρήσει κατά γράμμα την υπόσχεσή του στις τρεις ομάδες ώστε να συμμετάσχουν στη φετινή Football League.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "apollon1891.gr", το ύστατο σχέδιο που έπεσε τις τελευταίες ώρες στο τραπέζι, λίγο πριν από την οριστική έκβαση της όλης υπόθεσης αφορά ένα επιπρόσθετο μόνους ύψους 150.000€ προς όλες τις ομάδες της κατηγορίες, ώστε να δεχθούν οι ομάδες να γίνουν 21 στο πρωτάθλημα.

O... Γκασμάς: "Για τα λεφτά τα κάνεις όλα... Στην άρχη πρότειναν στις ομάδες 50 χιλιάρικα και αυτές αδιαφόρησαν. Στα 100 αντέδρασαν χλιαρά και έγνεψαν με νόημα. Ε, στα 150 οι αντιδράσεις πήγαν περίπατο! Το τυρί το είδατε; Τη φάκα, όχι;"

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεσμεύτηκε προφορικά πως, εφόσον Ηρακλής, Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα εισέλθουν στη Β’ Εθνική, τότε οι ομάδες της κατηγορίας θα λάβουν ανταποδοτικά το παραπάνω ποσό. Τα χρήματα αυτά θα προκύψουν από έξτρα τηλεοπτικά μέσω της ΕΤ3, χορηγικά προγράμματα μέσω του ΟΠΑΠ και μέρος από χρωστούμενα της Super League προς τους «μικρούς», ενώ θα υπάρξουν και ελαφρύνσεις σε διάφορα έξοδα, όπως αυτά της διαιτησίας.

Έτσι, πρακτικά και με δεδομένο πως πέρσι οι ομάδες της Football League εισέπραξαν μόλις 100.000€ η καθεμία, φέτος θα βάλουν στα ταμεία τους 250.000 ευρώ (χωρίς να υπολογίζουμε τα έσοδα από το OTE ΤV - μαζί με αυτά το συνολικό ποσό κατά μέσο όρο θα είναι 350.000 ευρώ, πλησιάζοντας σημαντικά τα χρήματα που έπαιρναν οι ομάδες την περίοδο 2010-11).

Το σχέδιο αναφέρει ωστόσο, πως εγκαταλείπεται η περίπτωση αναδιάρθρωσης. Δηλαδή η Football League θα απορροφήσει τις τρεις αυτές ομάδες, φτάνοντας τις 21 συνολικά, χωρίς όμως να αλλάξουν οι συσχετισμοί της Super League. Δε θα προχωρήσει το σενάριο να ανέβουν 4 ομάδες στη μεγάλη κατηγορία και να πέσουν 2, ώστε την περίοδο 2013-14 η Σούπερ Λίγκα από 16 να φτάσει τις 18 ομάδες. Αυτό εξυπηρετεί τη διοργανώτρια της μεγάλης κατηγορίας και έτσι συναινεί στο νέο σχέδιο του Ιωαννίδη, κάνοντας την υποχώρηση να δώσει στη μικρή λίγκα ένα μέρος από τα παλιά χρωστούμενα…

Η ΕΠΟ, επίσης, είναι θετική σε κάτι τέτοιο και θα το υποστηρίξει σε σχέση με τους κανονισμούς…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey