Ξεμάκρυνε ξανά ο Αίγειρος

31/01/2016 - 19:45 Τελευταία τροποποίηση στις 01/02/2016 - 14:47

Με τον Αίγειρο Μυστεγνών μεγάλο νικητή στο ντέρμπι κορυφής της Α' Κατηγορίας ΕΠΣ Λέσβου, απέναντι στον Διαγόρα Αγ. Παρασκευής (4-0), άνοιξε η αυλαία της 18ης Αγωνιστικής, δίνοντας στην ομάδα του Θοδωρή Παπαλόπουλο ξανά αέρα 7 βαθμών από τον δεύτερο, αυτή τη φορά, Ατρόμητο Ανεμώτιας που επικράτησε στο "Μίζεργκαν" του Ολύμπου Αγιάσου (1-0). Στα υπόλοιπα ματς που διεξήχθηκαν σήμερα, ο Αετός Λουτρών έφυγε με "2" από την έδρα του Βύρωνα Μόριας (1-2), ενώ η Αναγέννηση Γέρας κέρδισε τον Πολιχνίτο (4-0) στον Παπάδο. Τέλος, ο Κεραυνός Αφάλωνα δε δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα κόντρα στην Προοδευτική Σκ. Καλλονής (4-0). Σήμερα, ο Οδυσσέας Ελύτης κέρδισε εκτός έδρας τον Αλκιβιάδη Κ. Τρίτους (1-3) και ο Αιγέας συνέτριψε τον Αχιλλέα Πέτρας (6-1). Η μεγάλη έκπληξη σημειώθηκε ωστόσο στο ματς του Παλλεσβιακού με τον Ερμή, όπου η ομάδα των Παμφίλων πήρε τη νίκη (0-1).

18η Αγωνιστική

Αίγειρος Μυστεγνών-Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 4-0 (3-0)
Βουρανής, Βερρής, Μπάλιακα – Ενωσιακό Θερμής
Παρατηρητής αγώνα: Ντουνιάς

Το ντέρμπι κράτησε… 11 λεπτά στο Ενωσιακό της Θερμής, ανάμεσα σε Αίγειρο Μυστεγνών και Διαγόρα Αγίας Παρασκευής. Αιτία η κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Αντώναρος σε μια φάση που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς φιλοξενούμενων, αφού ο αμυντικός του Διαγόρα βρίσκει πρώτα την μπάλα, πριν ανατρέψει τον Μαλακό που έβγαινε τετ α τετ από πλάγια θέση. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Καπταγιάννης με εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ για τον Αίγειρο. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, η ομάδα των Μυστεγνών έφτασε και στο 2-0 μετά από όμορφη προσπάθεια του Συβρή και πλασέ του Μαλακού. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Αίγειρος πέτυχε και τρίτο γκολ, αυτή τη φορά με τον Σεραφίγκο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος έξοδο του αντίπαλου τερματοφύλακα. Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι έκαναν το 4-0 με σκόρερ τον Συβρή, έπειτα από κόρνερ και ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής.

Βύρων Μόριας-Αετός Λουτρών 1-2 (0-0)

Πατσατζής, Οικονόμου, Βλουτέλλης – «Καραπαναγιώτειο» Μόριας
Παρατηρητής αγώνα: Κελαϊδίτης

Στείρο το πρώτο ημίχρονο στο «Καραπαναγιώτειο» της Μόριας, με τον Βύρωνα και τον Αετό Λουτρών να ψάχνουν  να βρουν το δρόμο προς τα αντίαπλα δίχτυα, δίχως όμως αποτέλεσμα. Στην επανάληψη, προηγήθηκε ο Αετός Λουτρών με γκολ του Κροτσίδα στο 50ο λεπτό και πριν καλά-καλά συνέλθουν οι γηπεδούχοι από το 0-1, ο Θεαγένης Διονυσάτος πέτυχε και δεύτερο γκολ για την ομάδα του Γιώργου Σπάρταλη (0-2). Ο Βύρων μείωσε με σκόρερ τον Ευαγγέλου και μετά το 1-2 δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, πλησιάζοντας στην ισοφάριση, όμως τελικά δεν τα κατάφερε, με τον Αετό Λουτρών να κρατά τη σπουδαία νίκη μέσα σε μια δύσκολη έδρα.

Αναγέννηση Γέρας-Πολιχνίτος 4-0 (1-0)

Δουκάκης, Πούλος, Λυρής – Γήπεδο Παπάδου
Παρατηρητής αγώνα: Γιουβανάκης

Μόνο στα πρώτα 45 λεπτά κατόρθωσε να… αντισταθεί ο Πολιχνίτος, με την Αναγέννηση Γέρας ωστόσο να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Ματθαίου, που έβαλε μπροστά την ομάδα του από το πρώτο 45λεπτο. Στην επανάληψη, η Αναγέννηση Γέρας ήταν ανώτερη, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και σκόραρε τρία ακόμα γκολ, φτάνοντας στην τελική επικράτηση με το ευρύ 4-0. Σκόρερς για την ομάδα της Γέρας χρίσθηκαν επίσης οι Τηνιακός, Μπισμπίκας και Ζαφειρίου.

Κεραυνός Αφάλωνα-Προοδευτική Σκ. Καλλονής 4-0 (2-0)

Κάντας, Καραμπάσης, Καραγιάννης - Γήπεδο Παμφίλων
Παρατηρητής αγώνα: Κουλουκάκης

Επέστρεψε στις καλές του εμφανίσεις ο Κεραυνός Αφάλωνα, παίρνοντας τη νίκη επί της Προοδευτικής Σκ. Καλλονής, που παρατάχθηκε σε ακόμα ένα ματς με νεανικό σύνολο. Το σκορ άνοιξε ο Κανόγκας για τους γηπεδούχους στο ξεκίνημα και λίγα λεπτά αργότερα ο Κεραυνός κέρδισε πέναλτι. Ο Τσατσάκης όμως νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, με την μπάλα να φτάνει στον Καζαντζόγλου, που την έσπρωξε στα δίχτυα για το 2-0. Στην επανάληψη, στο 50ο λεπτό, ο Τσατσάκης πήρε τη… ρεβάνς για το χαμένο πέναλτι και με ψηλοκρεμαστό σουτ έκανε το 3-0. Το τελικό 4-0 σημείωσε ο Κοπανέλλης λίγο πριν το τέλος.

Ατρόμητος Ανεμώτιας-Όλυμπος Αγιάσου 1-0 (0-0)

Μποντάκης, Συβρής, Μεστρός – «Μίζεργκαν» Ανεμώτιας
Παρατηρητής αγώνα: Σταυρίδης

Έστω και δύσκολα, ο Ατρόμητος Ανεμώτιας κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στον Όλυμπο Αγιάσου, εκμεταλλευόμενος τη δύναμη της έδρας του. Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στην επίτευξη του νικητήριου τέρματος στο 72ο λεπτό με σκόρερ τον Μπίρη, που χάρισε έτσι το πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του. Με τη νίκη του αυτή, ο Ατρόμητος Ανεμώτιας ανέβηκε ξανά στη δεύτερη θέση σε μια εξαιρετική χρονιά για την ομάδα του Χρήστου Παπαδόπουλου, που είχε περισσότερο το μυαλό της στον τελικό του Κυπέλλου Λέσβου με αντίπαλο τον Αιολικό την ερχόμενη Τετάρτη (3/2).

Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους-Οδυσσέας Ελύτης 1-3 (0-0)

Λέκκς, Κάντας, Οικονόμου – Γήπεδο Κ. Τρίτους
Παρατηρητής αγώνα: Γιουβανάκης

Μετά από ένα πρώτο 45λεπτο δίχως γκολ για κάποια από τις δύο ομάδες, ακολούθησε ένα χορταστικό δεύτερο ημίχρονο στο Κάτω Τρίτος, αλλά και μια εντυπωσιακή ανατροπή. Ο Αλκιβιάδης ευτύχησε να προηγηθεί με γκολ του Σφακιανάκη, στο ξεκίνημα της επανάληψης, αλλά μετά το 1-0… κατέρρευσε. Ο Οδυσσέας Ελύτης αφυπνίστηκε από το εις βάρος του σκορ και μέσα σε 8 λεπτά ανέτρεψε το αποτέλεσμα, φεύγοντας με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Αρχικά, ισοφάρισε με τον Γιαγκλη και εν συνεχεία ο Παπουτσιδέλλης με δύο προσωπικά τέρματα διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Παλλεσβιακός-Ερμής Παμφίλων 0-1 (0-0)
Κουλουδής, Παντελαίων, Βασιλακάκης – Ενωσιακό Θερμής
Παρατηρητής αγώνα: Ντουνιάς

Πριν μια βδομάδα ο Παλλεσβιακός κέρδισε εκτός έδρας τον πρωτοπόρο Αίγειρο, αλλά φαίνεται πως όσα συνέβησαν μεσοβδόμαδα μετά την ένσταση της ομάδας των Μυστεγνών επηρέασαν και τους παίκτες. Η ομάδα του Φώτη Κοκκινέλλη υποχρεώθηκε σε οδυνηρή ήττα εντός έδρας από τον Ερμή Παμφίλων με σκορ 0-1. Το γκολ των φιλοξενούμενων πέτυχε ο Ν. Κανέλλος στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Παλλεσβιακός είχε αρκετές χαμένες ευκαιρίες, με κυριότερες των Κούτσα και Καβαλίκα. Ο Ερμής είχε και δοκάρι πάντως με τον Σάββα Παπαδημητρίου στο 0-0. 

Αιγέας Πλωμαρίου-Αχιλλέας Πέτρας 6-1 (3-0)
Βουρανής, Λέκκας, Οικονόμου – Γήπεδο Παπάδου
Παρατηρητής αγώνα: Σιμιτζής

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο Αιγέας την αναμέτρηση με αντίπαλο τον Αχιλλέα Πέτρας , που διεξήχθη στο Γήπεδο Παπάδου. Η ομάδα του Στέλιου Μουντανάρη «καθάρισε» από το ημίχρονο, όταν και προηγήθηκε με σκορ 3-0. Εκπληκτικός ο Αζάμπι πέτυχε… καρέ, οδηγώντας την ομάδα του Πλωμαρίου σε μια εμφατική νίκη. Δύο γκολ σκόραρε για τον Αιγέα και ο νεαρός Χιωτέλλης. Από πλευράς φιλοξενούμενων, το γκολ της… τιμής σημείωσε ο Ρεντόν.  

{Έντυπη έκδοση "ΡΕΒΑΝΣ των Σπορ"}

   Δείτε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Α' Κατηγορίας

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey