Και μαθηματικά πρωταθλητής ο Αίγειρος!

15/03/2016 - 11:00 Τελευταία τροποποίηση στις 15/03/2016 - 16:14

24η Αγωνιστική
Όλυμπος Αγιάσου-Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 3-0
Βουρανής, Καραγιάννης, Ψύλλος - "Χριστοφίδειο" Αγιάσου
Παρατηρητής αγώνα: Πελέκος

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε ο Όλυμπος Αγιάσου, νικώντας τον αδιάφορο Διαγόρα Αγίας Παρασκευής -που δεν είχε καν αλλαγή στον πάγκο- με σκορ 3-0. Ο Όλυμπος δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και προηγήθηκε 2-0 από το πρώτο μέρος των Τόρρα και Ψαρρού. Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Διαγόρας αναγκάστηκε να συνεχίσει το ματς με 10 παίκτες λόγω τραυματισμού και λίγο πριν το τέλος ο Τακός διαμόρφωσε το τελικό 3-0.  

Προοδευτική Σκ. Καλλονής-Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους 1-0
Μποντάκης, Τατάς, Βουλγαρέλλης - Γήπεδο Σκ. Καλλονής
Παρατηρητής αγώνα: Μαλλής

Έκπληξη στη Σκάλα Καλλονής, εκεί όπου η ουραγός Προοδευτική νίκησε τον Αλκιβιάδη με 1-0... πέρνωντάς τον μαζί του στη Β' Κατηγορία, εάν δεν αλλάξει δραματικά κάτι στις τελευταίες αγωνιστικές. Το γκολ της νίκης για την "Πρόο" πέτυχε ο Ιντζές από το πρώτο 45λεπτο. Ο σκόρερ βέβαια αποβλήθηκε λίγο πριν το τέλος και το φύλλο αγώνα είναι ιδιαιτέρως επιβαρυντικό για τη συμπεριφορά του, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με βαριά τιμωρία. Στην επανάληψη η Προοδευτική είχε... Άγιο, αφού ούτε μία, ούτε δύο, αλλά συνολικά πέντε φορές την έσωσαν τα δοκάρια της, στα οποία προσέκρουσαν τα σου των Τριανταφυλλόπουλου,  Κόμβου, Σφακιανάκη,  Κατσούρη  και Χατζηβαγιάννη.

Αχιλλέας Πέτρας-Οδυσσέας Ελύτης 4-4
Πατσατζής, Λυρής, Καραμπάσης - Γήπεδο Πέτρας
Παρατηρητής αγώνα: Πίνης

Συναρπαστικό ματς στην Πέτρα, εκεί όπου ο τοπικός Αχιλλέας αναδείχθηκε ισόπαλος 4-4 κόντρα στον Οδυσσέα Ελύτη. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με γκολ του Μανιού, ο Βλουτής ισοφάρισε προσωρινά και λίγο αργότερα ο Βαριεμέζης με κεφαλιά έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα της Μυτιλήνης, που έφτασε και στο 1-3 με γκολ του Τσιμπούκη. Οι γηπεδούχοι μείωσαν εκ νέου με τον Βλουτή, αλλά σύντομα βρέθηκαν και πάλι πίσω με δύο γκολ, όταν ο Τσιμπούκης διαμόρφωσε το 2-4. Και εκεί που όλοι νόμιζαν ότι τα πάντα τέλειωσαν, ήρθε η αντεπίθεση του Αχιλλέα, ο οποίος μείωσε σε 3-4 με τον Βλουτή που σημείωσε χατ τρικ και με γκολ του Στρ. Γρούβα έγινε το 4-4, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ!

Πολιχνίτος-Ατρόμητος Ανεμώτιας 1-0
Λέκκας, Κάντας, Μέστρος - Γήπεδο Πολιχνίτου
Παρατηρητής αγώνα: Πηγάσης

Ένα βήμα πιο κοντά στην εξασφάλιση της παραμονής του βρέθηκε ο Πολιχνίτος, που πήρε σημαντική νίκη εντός έδρας επί του Ατρομήτου Ανεμώτιας. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες και ενδεχομένως να μπορούσαν να διευρύνουν τη νίκη τους με ένα δεύτερο τέρμα. Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Παπαναστασίου.

Ερμής Παμφίλων-Κεραυνός Αφάλωνα 1-0
Συβρής, Πούλος, Οικονόμου - Γήπεδο Παμφίλων
Παρατηρητής αγώνα: Κελαϊδίτης

Το τοπικό ντέρμπι κατέληξε στα χέρια του Ερμή Παμφίλων, που νίκησε τον Κεραυνό Αφάλωνα με 1-0 χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Κούκος. Η νίκη αυτή αποτέλεσε φιλί ζωής για τον Ερμή, που μάχεται για την αποφυγή του υποβιβασμού. Ο αγώνας δικαιολόγησε πλήρως το χαρακτηρισμό του, με τους γηπεδούχους να έχουν επίσης μια καλή ευκαιρία με τον Παπαγεωργίου για να διευρύνουν το προβάδισμά τους, ενώ από πλευράς Κεραυνού -που βρίσκεται εκτός στόχων σε παρατεταμένο ντεφορμάρισμα με πέντε σερί ήττες- καλύτερες ευκαιρίες ήταν εκείνες των Μποντακόπουλου και Καζαντζόγλου.

Αετός Λουτρών-Αιγέας Πλωμαρίου 2-2
Πούλος, Βασιλακάκης, Οικονόμου - Γήπεδο Λουτρών
Παρατηρητής αγώνα: Χρόνης

Πρώτο επίσημο ματς στο ανακαινισμένο Γήπεδο Λουτρών, με τον τοπικό Αετό να αναδεικνύεται ισόπαλος 2-2 απέναντι στον Αιγέα Πλωμαρίου. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο 45λεπτο, όταν και προηγήθηκαν με τον Σκαλοχωρίτη. Στο ξεκίνημα της επανάληψης, η ομάδα των Λουτρών πέτυχε και το 2-0 με κεφαλιά του Κροτσίδα, έπειτα από σέντρα του Παλάση, ωστόσο στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και μπήκαν ξανά στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος με γκολ του Χρυσάφη. Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, η ομάδα του Πλωμαρίου κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Τοπάλι από τον ΜΑρμαλέκα, με τον Γιαννίκο να ευστοχεί, γράφοντας το τελικό 2-2.  

Αίγειρος Μυστεγνών-Αναγέννηση Γέρας 1-0
Δουκάκης, Παράσχου, Φαναρτζής - Ενωσιακό Θερμής
Παρατηρητής αγώνα: Ντουνιάς

Ένα γκολ του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος, Βαγγέλη Σεραφίγκου, ήταν αρκετό για να ξεπεράσει ο Αίγειρος και το εμπόδιο της Αναγέννησης Γέρας, κατακτώντας και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή της Α' Κατηγορίας ΕΠΣ Λέσβου, έξι αγωνιστικές πριν το τέλος. Η ομάδα του πολυνίκη Θοδωρή Παπαλόπουλου είχε δύο δοκάρια με τον Σεραφίγκο στο πρώτο μέρος.. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν από το 25ο λεπτό με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τηνιακού, που αντίκρισε δύο κίτρινες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, αρχικά για φάουλ και εν συνεχεία για διαμαρτυρία! Με την... τύχη του τα έχει ο Μαλακός, που σκόραρε τρεις φορές, αλλά είδε τον βοηθό να τον υποδεικνύει ισάριθμες φορές σε θέση οφσάιντ.    

Βύρων Μόριας-Παλλεσβιακός 6-3
Κάντας, Λέκκας, Μέστρος - "Καραπαναγιώτειο" Μόριας
Παρατηρητής αγώνα: Γιουβανάκης

Γκολ και θέαμα πρόσφεραν Βύρων και Παλλεσβιακός στο "Καραπαναγιώτειο" της Μόριας σε ένα χορταστικό ματς που έληξε με 6-3 υπέρ των γηπεδούχων. Πέντε γκολ στο πρώτο ημίωρο, με τον Βύρωνα να προηγείται με 4-1 χάρη στα γκολ των Ελευθερίου, Σιμόνι, Πάστος και Κυριάκου Κουνιαρέλλη με πέναλτι, με τον Παλλεσβιακό να μειώνει ενδιάμεσα σε 2-1 με γκολ του Κουρβανιού. Ο "Παλλέ" κατάφερε να πετύχει και το 4-2 με τη λήξη του ημίχρονου, με γκολ του Κούτσα. Με την επανέναρξη, ο Καβαλίκας μείωσε ακόμα περισσότερο για την ομάδα του Φώτη Κοκκινέλλη, αλλά μια φάση στο 60ο λεπτό έμελλε να... τελειώσει πρόωρα ένα συναρπαστικό ματς! Ο Βύρων κέρδισε πέναλτι και μαζί την αποβολή του Μυλωνά με δεύτερη κίτρινη, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες του Παλλεσβιακού. Το πέναλτι χάθηκε με τον Κάμπερ να αποκρούει το χτύπημα του Ελευθερίου, αλλά το αριθμητικό μειονέκτημα δεν επέτρεψε στον Παλλεσβιακό να συνεχίσει με την ίδια φόρα. Σε μια κόντρα επίθεση, φάση κατά την οποία ο "Παλλέ" διαμαρτύρεται για φάουλ, ο Βύρων πέτυχε το 5-2 με τον Πάστο και λίγο αργότερα ο Χατζησπύρος διαμόρφωσε το τελικό 6-3.

  Δείτε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Α' Κατηγορίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey