Αεράτος στο +5 ο Διαγόρας μέσω... Πέτρας!

21/01/2017 - 16:59 Τελευταία τροποποίηση στις 22/01/2017 - 01:07

Την έκπληξη έκανε ο Αχιλλέας στην Πέτρα, νικώντας τον Αίγειρο Μυστεγνών (2-1) κα σε συνδυασμό με την επικράτηση του Διαγόρα επί του Ολύμπου Αγιάσου (4-2) στο ουδέτερο του Παπάδου, η ομάδα της Αγίας Παρασκευής ξέφυγε με +5 βαθμούς από τους διώκτες της. Στη 2η θέση πλέον ο Αιγέας, που κέρδισε στο Πλωμάρι τον Βύρωνα Μόριας (4-1), ενώ στην 3η θέση βρέθηκε ο περσινός πρωταθλητής Αίγειρος. Στα υπόλοιπα ματς της 14ης Αγωνιστικής της Α' ΕΠΣ Λέσβου, ο Ατρόμητος Ανεμώτιας ξεπέρασε το εμπόδιο του Αρίωνα Μήθυμνας στο "Μίζεργκαν" (1-0), ενώ ο Αετός Λουτρών θριάμβευσε κόντρα στον Παλλεσβιακό (5-0). Ισόπαλοι έμειναν Οδυσσέας Ελύτης και Πολιχνίτος (2-2) στη Θερμή, ενώ σπουδαίο "2" απέσπασε η Αναγέννηση Γέρας από τον Κεραυνό Αφάλωνα στο "Καραπαναγιώτειο" της Μόριας (2-3).

14η Αγωνιστική

Αιγέας Πλωμαρίου-Βύρων Μόριας 4-1 (2-1)
Δουκάκης, Βουλγαρέλλης, Φαναρτζής - "Μιχαλέλλειο" Πλωμαρίου
Παρατηρητής αγώνα: Σιμιτζής

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε ο Αιγέας στο Πλωμάρι, νικώντας τον Βύρωνα Μόριας με 4-1. Ο Τσιπάς άνοιξε το σκορ πολύ νωρίς στο "Μιχαλέλλειο" και ο Χρυσάφης έκανε το 2-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Ο Βύρων μείωσε πριν την ανάπαυλα με τον μόνιμο σκόρερ του Παναγιώτη Βουργουτζή. Στο δεύτερο μέρος, ο Χρυσάφης με το δεύτερο προσωπικό του γκολ πέτυχε το 3-1, ενώ ελάχιστα λεπτά μετά ο εκτελεστής Αγιακάτσικας, δε συγχώρησε, σημειώνοντας το τελικό 4-1, ενώ είχε και δοκάρι. 

Ατρόμητος Ανεμώτιας-Αρίων Μήθυμνας 1-0 (0-0)
Βουρανής, Βερρής, Ψύλλος - "Μίζεργκαν" Ανεμώτιας
Παρατηρητής αγώνα: Σταυρίδης

Ο Ατρόμητος είχε τις ευκαιρίες, αλλά γκολ δεν έμπαινε στο "Μίζεργκαν" απέναντι στον Αρίωνα Μήθυμνας. Μέχρι που ο Ιντζές κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, 10 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, με το 1-0 να μένει ως το τέλος υπέρ της ομάδας της Ανεμώτιας, παρά το ότι χρειάστηκε να αγωνιστεί με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Τζουβανέλλη.

Αχιλλέας Πέτρας-Αίγειρος Μυστεγνών 2-1 (1-0)
Λέκκας, Παράσχου, Καρμίρης - Γήπεδο Πέτρας
Παρατηρητής αγώνα: Φιλιππόπουλος

Ο Αχιλλέας επιβεβαίωσε τη δυναμική της έδρας του, κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη της αγωνιστικής, αφού υποχρέωσε σε ήττα τον περσινό πρωταθλητή Αίγειρο Μυστεγνών. Ο Γιώργος Σκαρακάκης άνοιξε το σκορ στο πρώτο μέρος και ο Κάους Σεφουλάι έγραψε το 2-0 στην επανάληψη. Το ξερό γήπεδο αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για να επιτύχει ο Αίγειρος την ανατροπή, μειώνοντας απλώς στη λήξη του ματς με τον Βλαστέλλη σε 2-1. Ντεφορμέ η ομάδα των Μυστεγνών αυτό το διάστημα, έμεινε για τρίτο σερί ματς δίχως νίκη.

Οδυσσέας Ελύτης-Πολιχνίτος 2-2 (1-1)
Παντελαίων, Λυρής, Βασιλακάκης - Ενωσιακό Θερμής

Ο Πολιχνίτος προηγήθηκε στο Ενωσιακό της Θερμής με γκολ του Σταμογιώργου, αλλά ο Κιούρκος ισοφάρισε λίγο πριν το ημίχρονο σε 1-1. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι πήραν και πάλι το προβάδισμα με τον Ντούμα, αλλά ο Οδυσσέας Ελύτης κατάφερε να αποσπάσει το βαθμό στς καθυστερήσεις με γκολ του Τσιμπούκη.

Αετός Λουτρών-Παλλεσβιακός 5-0 (1-0)
Πατσατζής, Χαραμόπουλος, Συβρής - Γήπεδο Λουτρών
Παρατηρητής αγώνα: Χρόνης

Το πέναλτι-γκολ του Σκαλοχωρίτης άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη για τον Αετό Λουτρών απέναντι στον Παλλεσβιακό. Στην επανάληψη, ο Σκαλοχωρίτης και πάλι έκανε το 2-0, ενώ αμέσως μετά ο Καβαλίκας με δύο προσωπικά τέρματα ανέβασε το σκορ στο 4-0 για τον Αετό. Λίγο πριν το τέλος, ο Σκαλοχωρίτης πέτυχε το πολυπόθητο χατ τρικ για το τελικό 5-0. 

Φωτογραφία | Γιώργος Χατζηβασιλείου

Διαγόρας Αγ. Παρασκευής-Όλυμπος Αγιάσου 4-2 (3-1)
Κάντας, Καραμπάσης, Πούλος - Γήπεδο Παπάδου
Παρατηρητής αγώνα: Ανδριώτης

Με πρωταγωνιστές τους νεοαποκτηθέντες παίκτες του, ο Διαγόρας επιβλήθηκς του Ολύμπου με 4-2. Το σκορ άνοιξε ο Μαλακός, μετά από συστημένη σέντρα του Σπάρταλη, στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ελάχιστα λεπτά αργότερα, σε ρόλο δημιουγού βρέθηκε ο Γκιάτα, που έδωσε έτοιμο γκολ στον Μαλακό, για το 2-0, με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του έμπειρου μεσοεπιθετικού. Η ομάδα της Αγιάσου προσπάθησε να συνέλθει από το γρήγορο σοκ και μείωσε με τον Καλουντζή σε 2-1. Αλλά ο Μαλακός ήταν ασταμάτητος και με δικό του χατ τρικ, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1. Με την επανέναρξη ο Μαλακός έφτασε σε καρέ τερμάτων για το 4-1, ενώ το τελικό 4-2 διαμόρφωσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Καζάνης.

Κεραυνός Αφάλωνα-Αναγέννηση Γέρας 2-3 (1-2)
Κουκούλας, Μεστρός, Γάκος - "Καραπαναγιώτειο" Μόριας
Παρατηρητής αγώνα: Γιουβανάκης

Ο νεαρός Γ. Μανούσος άνοιξε το σκορ στη Μόρια υπέρ της Αναγέννησης Γέρας, αλλά ο Βούρος ισοφάρισε άμεσα σε 1-1. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου όμως, οι φιλοξενούμενοι πήραν ξανά την πρωτοπορία στο σκορ με γκολ του Χατζηκλειδαρά. Στο δεύτερο μέρος, ο Κεραυνός ισοφάρισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Δελόλμα, αλλά το τελικό 2-3 διαμόρφωσε και πάλι ο Χατζηκλειδαράς, αυτή τη φορά με πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Δείτε ΕΔΩ τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Α΄Κατηγορίας ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey