Δυσκολεύτηκαν Διαγόρας, Αίγειρος, χαλαρός ο Αιγέας

18/02/2017 - 17:17 Τελευταία τροποποίηση στις 18/02/2017 - 20:36

Με τους γηπεδούχους να έχουν τον πρώτο λόγο πραγματοποιήθηκε 18η Αγωνιστική της Α’ ΕΠΣ Λέσβου στο κυρίως μενού της, αφού ολοκληρώνεται αύριο το πρωί με τον αγώνα Παλλεσβιακού-Βύρωνα Μόριας, ο οποίος θα κλείσει την αυλαία της (19/2, 11:00). Ο πρωτοπόρος Διαγόρας Αγ. Παρασκευής πέρασε δύσκολα από την έδρα του Αρίωνα Μήθυμνας (0-1), ενώ ο Αιγέας επιβεβαίωσε την ανωτερότητα του στο Πλωμάρι, νικώντας τον Κεραυνό Αφάλωνα (5-0). Ενδιαφέρουσα συνάντηση έγινε στο «Μίζεργκαν, εκεί όπου ο Ατρόμητος Ανεμώτιας επικράτησε του Αετού Λουτρών (2-1). Τέλος, ο Αίγειρος Μυστεγνών πήρε -πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ- το τρίποντο απέναντι στον μαχητικό Όλυμπο Αγιάσου (2-0).

18η Αγωνιστική

Αχιλλέας Πέτρας – Οδυσσέας Ελύτης 3-1 (0-1)
Συβρής, Φαναρτζής, Καραμπάσης - Γήπεδο Πέτρας
Παρατηρητής αγώνα: Σταθάκης

Ο δικαιωμένος Αχιλλέας Πέτρας έφτασε σε μία σημαντική νίκη στην έδρα του, απέναντι στον Οδυσσέα Ελύτη με τελικό αποτέλεσμα 3-1.Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν για ακόμη μια αναμέτρηση να προηγηθούν στο σκορ με γκολ του Αλέξη Μανιά στο 30', παρά το γεγονός ότι αγωνίζονταν από το 15' με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γιαγλή. Η ομάδα της Μυτιλήνης έχασε το προβάδισμα της με την έναρξη της επανάληψης, με τέρμα που σημείωσε για τους γηπεδούχους ο Πάντας στο 50ο λεπτό. Οι παίκτες του Αχιλλέα συνέχισαν να πιέζουν και πέτυχαν δύο ακόμη γρήγορα τέρματα στο 60' και 65' με σκόρερς τους Πάντα και Γρούβα, οι οποίοι διαμόρφωσαν το τελικό 3-1.

Πολιχνίτος-Αναγέννηση Γέρας 2-0 (1-0)
Βουρανής, Βερρής, Ψύλλος - Γήπεδο Πολιχνίτου
Παρατηρητής αγώνα: Πάνου

Σπουδαία νίκη στην έδρα του πέτυχε ο Πολιχνίτος απέναντι στην Αναγέννηση Γέρας με 2-0. Η ομάδα του Πολιχνίτου ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, κάτι που αντικατοπτρίστηκε και στο τελικό σκορ. Προηγήθηκε πριν το ημίχρονο με γκολ του Ξινού, ενώ στην επανάληψη οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, πετυχαίνοντας το 2-0 με απ’ ευθείας φάουλ του Καβαρνού και με αυτό τον τρόπο η ομάδα του Πολιχνίτου πήρε ένα σημαντικό «τρίποντο».

Αίγειρος Μυστεγνών-Όλυμπος Αγιάσου 2-0 (0-0)
Πατσατζής, Λυρής, Γάκος - Ενωσιακό Θερμής
Παρατηρητής αγώνα: Ντουνιάς

Ο Αίγειρος Μυστεγνών δυσκολεύτηκε, αλλά τελικά κατάφερε να ξεκλειδώσει την καλά στημένη άμυνα του Ολύμπου Αγιάσου και να πάρει την νίκη με σκορ 2-0. Η ομάδα του Θοδωρή Παπαλόπουλου είχε πολλές ευκαιρίες και ένα δοκάρι, τα βρήκε σκούρα μέχρι να ανοίξει το σκορ. Τελικά, οι γηπεδούχοι λυτρώθηκαν με γκολ του Συβρή στο 65' και δέκα λεπτά αργότερα ο Μιχαλάκης σημείωσε το τελικό 2-0, σκοράροντας το παρθενικό του γκολ με το σύλλογο, δίνοντας έτσι συνέχεια στο νικηφόρο σερί των γηπεδούχων, αλλά και καλή ψυχολογία για τον προσεχή τελικό κυπέλλου με τον Διαγόρα Αγ. Παρασκεύης.

Αρίων Μήθυμνας-Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 0-1 (0-0)
Παντελαίων, Βλουτέλλης, Μεστρός - Γήπεδο Μολύβου
Παρατηρητής αγώνα: Πελέκος

Ο Αρίων Μήθυμνας δεν κατάφερε, στο καλύτερο φετινό του παιχνίδι, να κάνει την έκπληξη απέναντι στον πρωτοπόρο Διαγόρα Αγ. Παρασκευής, πουέφυγε τελικά με το "2" και σκορ 0-1. Ο Αρίων δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο την καλύτερη -βάσει βαθμολογίας- ομάδα του πρωταθλήματος, αλλά και πολλούς τραυματισμούς βασικών παικτών. Από την άλλη ο Διαγόρας έδειξε να δυσκολεύεται για ακόμη μια φορά από το χωμάτινο γήπεδο, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να λήξει χωρίς τέρματα, με μοναδική αξιόλογη φάση το δοκάρι του Μαλακού για τους φιλοξενούμενους. Στην επανάληψη και οι δύο ομάδες προσέφεραν όμορφο θέαμα με τους γηπεδούχους να αγωνίζονται ψυχωμένα, απειλώντας και ψάχνοντας ένα γκολ. Στο 68ο λεπτό ο Μαρούλης υπέπεσε σε παράβαση μέσα στην περιοχή με τον διαίτητη Παντελαίων να σφυρίζει πέναλτι. Την εκτέλεση της «εσχάτης των ποινών» ανέλαβε ο Μαλακός, ευστοχώντας από τα 11 βήματα για το 0-1 υπέρ του Διαγόρα. Οι γηπεδούχοι πάλεψαν για την ισοφάριση και στο 92', μετά από λάθος συνεννόηση στην άμυνα των φιλοξενούμενων, ο Κουνιάρης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και το σφύριγμα της λήξης βρήκε από τη μία τον Διαγόρα να πανηγυρίζει για το τρίποντο και τους παίκτες του Αρίωνα να χειροκροτούνται από την άλλη για την πολύ καλή παρουσία τους.

Αιγέας Πλωμαρίου-Κεραυνός Αφάλωνα 5-0 (3-0)
Μποντάκης, Σαρρής, Βουλγαρέλλης - "Μιχαλέλλειο" Πλωμαρίου
Παρατηρητής αγώνα: Γιουβανάκης

Για ακόμη μία φορά ο Αιγέας ήταν καταιγιστικός στην έδρα του, υποχρεώνοντας τον Κεραυνό Αφάλωνα σε ήττα με 5-0. Το σκορ άνοιξε ο Πρωτούλης με κεφαλιά στο 7ο λεπτο, με τον Αγκόλι δέκα λεπτά αργότερα να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του με ωραίο διαγώνιο σουτ. Στο 35' ο Άνταμ έδωσε αέρα τριών τερμάτων στην ομάδα του με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 3-0. Στην επανάληψη, ο Αιγέας πέτυχε ακόμη δυο τέρματα αρχικά με εξαιρετικό σουτ του Αγκόλι, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα του Κεραυνού και στη συνέχεια με τον Άνταμ, έπειτα από σέντρα του Τηνιακού. Η ομάδα του Στέλιου Μουντανάρη είχε και δοκάρι με τον Τηνιακό, καθώς και αρκετές χαμένες ευκαιρίες με τους Χρυσάφη, Αγκόλι και Αθανασέλλο, με τον τελευταίο να κάνει το ντεμπούτο του με την φανέλα του Αιγέα.

Ατρόμητος Ανεμώτιας-Αετός Λουτρών 1-2 (1-0)
Δουκάκης, Κάντας, Πούλος - "Μίζεργκαν" Ανεμώτιας
Παρατηρητής αγώνα: Στυαρινός

Με ανατροπή στο τελευταίο πεντάλεπτο, ο Αετός Λουτρών απέδρασε από το «Μίζεργκαν» με σκορ 1-2. Η ομάδα του Ατρόμητου Ανεμώτιας προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με τέρμα του Παπουτσιδέλλη, με τον Αετό να αγγίζει την ισοφάριση σε προσπάθεια του Διανυσάτου, που σταμάτησε στο δοκάρι. Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης και τελικά αυτό ήρθε στο 85' με προσπάθεια του αρχηγού της ομάδας, Στρατή Σκαλοχωρίτη, επαναφέροντας την ισορροπία στην αναμέτρηση. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να κυνηγάνε ακόμη ένα τέρμα για να αποδράσουν με το «2» και στο 92' κέρδισαν πέναλτι. Την εκτέλεση από την άσπρη βούλα ανέλαβε και πάλι ο Σκαλοχωρίτης, ο οποίος ευστόχησε για το τελικό 1-2, αποτέλεσμα που κρατά την ομάδα του Θεαγένη Διανυσάτου στο κυνήγι τον πρωτοπόρων.

Παλλεσβιακός-Βύρων Μόριας (19/2, 11:00)
Κουκούλας, Κάντας, Μεστρός - Γήπεδο Λουτρών
Παρατηρητής αγώνα: Γιουβανάκης

Επιμέλεια | Βαγγέλης Γεωργατσέλλος

Δείτε ΕΔΩ τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Α΄Κατηγορίας ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey