Έστησε «μπλόκο» ο Μεσότοπος!

13/01/2018 - 16:54 Τελευταία τροποποίηση στις 13/01/2018 - 21:49

Ο ΑΟ Μεσοτόπου έκανε την έκπληξη στο Γήπεδο Αγίας Παρασκευής, νικώντας τον Όλυμπο Αγιάσου (1-0), αποτέλεσμα που αλλάζει το μέχρι πρότινος σκηνικό στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Μόνος πρώτος πλέον ο Αίγειρος Μυσεγνών, που φιλοδώρησε με τρία γκολ τον Πολιχνίτο στο Ενωσιακό Θερμής (3-0). Στο μεγάλο ντέρμπι, ο Αιγέας Πλωμαρίου υπέταξε στο «Μιχαλέλλειο» και τον Ατρόμητο Ανεμώτιας (3-2), περνώντας στη 2η θέση. 

Η Αναγέννηση Γέρας πήρε το τρίποντο κόντρα στον Αλκιβιάδη Κ. Τρίτους (1-0), ενώ ο Αετός Λουτρών κέρδισε πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ τον Κεραυνό Αφάλωνα (3-0). Στο ντέρμπι της βόρειας Λέσβου, νικητής αναδείχθηκε ο Αρίων Μήθυμνας απέναντι στον Αχιλλέα Πέτρας (2-1). Τέλος, χορταστικό ματς διεξήχθη στα Παράκοιλα, εκεί όπου Ανδρονικάς και Οδυσσέας Ελύτης μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις (3-3).

Ρεπορτάζ | Νίκος Λαγουτάρης

Α' ΕΠΣ Λέσβου | 16η Αγωνιστική 

Μεσότοπος-Όλυμπος Αγιάσου 1-0 (0-0)
Γήπεδο Αγίας Παρασκευής
Λέκκας, Τσογγάρη, Φαναρτζής
Παρατηρητής: Φιλιππόπουλος

Παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, ο Μεσότοπος πήρε πανάξια νίκη επί του Ολύμπου, ρίχνοντας τους Αγιασώτες από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στο ξεκίνημα του 2018. Το ματς ήταν δυνατό, με ελαφρά υπεροχή των γηπεδούχων από το ξεκίνημα. Το χρυσό γκολ για την ομάδα του Θοδωρή Γιακαλή σημείωσε με εκτέλεση πέναλτι ο Αλαγιάννης στο 81ο λεπτό της συνάντησης, με τους γηπεδούχους να κρατούν το υπέρ τους σκορ μέχρι το τέλος. Η ομάδα της Αγιάσου πάντως διαμαρτύρεται ότι στο ξεκίνημα της φάσης του πέναλτι, υπάρχει οφσάιντ. Να σημειωθεί επίσης ότι ο Όλυμπος αγωνίστηκε με σημαντικές ελλείψεις, ενώ από το ημίωρο την εστία του υπερασπίστηκε ο αμυντικός Γκέρι Τόρρα, λόγω τραυματισμού του Κλεομένη Παπαλόπουλου, ελλείψει αναπληρωματικού τερματοφύλακα.

Αετός Λουτρών-Κεραυνός Αφάλωνα 3-0 (1-0)
Γήπεδο Λουτρών
Δουκάκης, Βασιλακάκης, Πούλος
Παρατηρητής: Πολύμος

Δίκαιη νίκη για τον Αετό, που κέρδισε στα Λουτρά τον Κεραυνό Αφάλωνα, αν και δυσκολεύτηκε στο δεύτερο μέρος. Ο Παλάσης με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα (43') στην ομάδα του Θεαγένη Διονυσάτου, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να φτάσουν στην ισοφάριση δίχως αποτέλεσμα. Στις καθυστερήσεις, Κροτσίδας και Μουτζούρης σκόραραν τα υπόλοιπα γκολ της ομάδας των Λουτρών για το τελικό 3-0. Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Γιαννάκας του Κεραυνού, στο ξεκίνημα της συνάντησης αποχωρώντας με ασθενοφόρο για το «Βοστάνειο». Αύριο θα υποβληθεί σε μαγνητική και εκφράζονται φόβοι για ρήξη χιαστού.

Αρίων Μήθυμνας-Αχιλλέας Πέτρας 2-1 (1-0)
Γήπεδο Μολύβου
Βουρανής, Βουλγαρέλλης, Σαρρής
Παρατηρητής: Σταυρινός

Σε ένα δυνατό ματς, στο τοπικό ντέρμπι της βόρειας Λέσβου, χαμογέλασε ο Αρίων στο τέλος. Ο Στρατής Μπάλιακας έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους στο πρώτο μέρος, με τον Αχιλλέα να ισορροπεί στη συνέχεια. Μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, η ομάδα του Γιώργου Κομνηνού έμεινε με 10 παίκτες, αφού αποβλήθηκε ο Κουνιάρης και λίγο αργότερα ο Νικόλοφ σκόραρε με πέναλτι απέναντι στην πρώην ομάδα του για το 1-1. Παρότι η ισοπαλία έμοιαζε ως το πιθανότερο αποτέλεσμα, ήρθε στις καθυστερήσεις ο Ραφαήλ Κουκούλης να διαμορφώσει το τελικό 2-1, χαρίζοντας έτσι τη νίκη στον Αρίωνα.

Αναγέννηση Γέρας-Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους 1-0 (0-0)
Γήπεδο Παπάδου
Πατσατζής, Κακαδέλλης, Συκάς
Παρατηρητής: Βασιλακακης

Δυσκολεύτηκε η Αναγέννηση Γέρας, απέναντι σε έναν σκληροτράχηλο Αλκιβιάδη Κ. Τρίτους στο ντεμπούτο του προπονητή Δάλλα. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Μιχάλης Τρεμούλας στο 65ο λεπτό, δίνοντας τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του Παπάδου.

Ανδρονικάς Παρακοίλων-Οδυσσέας Ελύτης 3-3 (2-1)
Γήπεδο Παρακοίλων
Συβρής, Οικονόμου, Παράσχου
Παρατηρητής: Κεχαγιάς

Ματς - όνειρο στα Παράκοιλα, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τους βαθμούς. Ο Καλουτζής άνοιξε το σκορ για τον Οδυσσέα Ελύτη στο 10ο λεπτό, ωστόσο ο Γιαβάσης ισοφάρισε σε 1-1 (32') στο ημίωρο. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Γρηγόρης Τριανταφύλλου κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος, βάζοντας τον Ανδρονικά μπροστά στο σκορ. Με την έναρξη στο δεύτερο μέρος ο Γιώργος Σαμπάνης με δυνατό σουτ έκανε το 3-1 (49') και ο Γιαβάσης είχε δοκάρι λίγο αργότερα για τους γηπεδούχους. Εκεί που όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει, ήρθε το δεύτερο γκολ του Καλουτζή (72') να βάλει ξανά στη διεκδίκηση του βαθμού τους φιλοξενούμενους (3-2) και στις καθυστερήσεις, η πίεση του Οδυσσέα Ελύτη καρποφόρησε με κεφαλιά του Γιαγλή για το τελικό 3-3. Πολλά παράπονα από τις υποδείξεις των δύο βοηθών του διαιτητή Συβρή έχουν οι γηπεδούχοι.

Αίγειρος Μυστεγνών-Πολιχνίτος 3-0 (3-0)
Ενωσιακό Θερμής
Παντελαίων, Καραμπάσης, Τσιμόπουλος
Παρατηρητής: Σιμιτζής

Εύκολο έργο είχε ο Αίγειρος, που προηγήθηκε με γκολ του Γιώργου Δασκάλου στο 10ο λεπτό, μετά από ασίστ του Δρακούλη. Ακολούθησαν δύο ακόμη τέρματα, αρχικά με τον Π. Βουργουτζή και εν συνεχεία με τον Δρακούλη, ανεβάζοντας έτσι το δείκτη του σκορ στο 3-0 πριν την ανάπαυλα. Η ομάδα του Γιώργου Κουτρομπίλα είχε και ένα δοκάρι.

Αιγέας Πλωμαρίου-Ατρόμητος Ανεμώτιας 3-2 (3-1)
«Μιχαλέλλειο» Γήπεδο Πλωμαρίου
Κουλουδής, Μπάλιακα, Ψύλλος
Παρατηρητής: Παπουτσέλλης

Φωτογραφίες | Νίκος Λαγουτάρης

Παρότι είχε απουσίες ο Ατρόμητος, αφού δεν αγωνίστηκαν οι Χατζηδιάκος, Χατζηδιαμαντής και Φιλιανός, η ομάδα της Ανεμώτιας μπήκε καλύτερα στο ματς και είχε την πρώτη καλή στιγμή σε σουτ του Γιαμουγιάννη, που έφυγε άουτ. Ο Αιγέας πάντως αξιοποίησε για ακόμα μία φορά την έδρα του, ανοίγοντας το σκορ με πλασέ του Άνταμ (29'), μετά από σέντρα του Τάκα. Στο 36' μάλιστα, από κόρνερ του Τάκα αυτή τη φορά, ο Άνταμ και πάλι κινήθηκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή νίκησε για δεύτερη φορά τον Παπαδέλλη, γράφοντας το 2-0.

Παρά την αρνητική εξέλιξη στο παιχνίδι, η ομάδα της Ανεμώτιας αντέδρασε γρήγορα και στο 39' μπήκε ξανά στο ματς, με ψύχραιμο πλασέ του νεοαποκτηθέντα Σπηλιωτόπουλου. Ο Αιγέας πάντως διαμαρτυρήθηκε για επιθετικό φάουλ στη συγκεκριμένη φάση. Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού και ενώ η ομάδα του Χρήστου Παπαδόπουλου πίεζε περισσότερο, ο Αιγέας έφτασε και στο 3-1 στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Από νέο κόρνερ του Τάκα, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε σωστά και ο Μαμάκος με ξερό σουτ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Ατρόμητου για το 3-1, με τη λήξη του ημιχρόνου. 

Στην επανάληψη, από μια βαθιά μπαλιά στην πλάτης της άμυνας των Πλωμαριτών ο Μιχάλης Ελευθερίου (70') πλάσαρε σωστά στην έξοδο τον Γεωργιάδη, μειώνοντας σε 3-2 και δίοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Ο Ατρόμητος Ανεμώτιας τα έπαιξε όλα για όλα, με τον Παπαδόπουλο να χρησιμοποιεί όποιον επιθετικογενή ποδοσφαιριστή είχε στη διάθεσή του. Στις καθυστερήσεις σημειώθηκε η φάση του αγώνα, όταν από σουτ του Γρούβα η μπάλα απομακρύνθηκε στη γραμμή, με τους ανθρώπους της ομάδας της Ανεμώτιας να ζητούν γκολ, θεωρώντας ότι πέρασε ολόκληρη ή πέναλτι, αφού όπως έλεγαν η μπάλα χτύπησε σε χέρι ποδοσφαιριστή του Αιγέα. Ο διαιτητής Κουλουδής δεν είδε παράβαση όμως και το ντέρμπι έληξε 3-2 υπέρ του Αιγέα.

Δείτε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Α' ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey