Ο Ατρόμητος είναι εδώ!

10/03/2018 - 17:52 Τελευταία τροποποίηση στις 10/03/2018 - 19:35

Φωτιά στην κορυφή της βαθμολογίας της Α' ΕΠΣ Λέσβου έβαλε ο Ατρόμητος Ανεμώτιας, που νίκησε στο ντέρμπι τον Αίγειρο Μυστεγνών (1-0), σε ματς που διεξήχθη στο Γήπεδο Αγίας Παρασκευής. Το στραβοπάτημα των πρωτοπόρων εκμεταλλεύτηκε τόσο ο Αιγέας Πλωμαρίου, που κέρδισε στην έδρα του Οδυσσέα Ελύτη (1-3), όσο και ο Όλυμπος Αγιάσου που νίκησε μέσα στο Κάτω Τρίτος τον τοπικό Αλκιβιάδη (0-2). Έτσι συγκατοικούν ξανά στην κορυφή Αίγειρος (59β.) και Αιγέας (59β.), νιώθοντας ωστόσο καυτή την ανάσα των Αγιασωτών (58β.) και πλέον του Ατρόμητου Ανεμώτιας (56β).

Στα υπόλοιπα ματς ο Αετός Λουτρών έκανε υγιεινό περίπατο απέναντι στον ΑΟ Πολιχνίτου (8-0), ενώ σημαντική νίκη κατέκτησε και ο Κεραυνός Αφάλωνα επί του Μεσοτόπου (1-0). Γκολ και θέαμα πρόσφεραν στην Πέτρα ο Αχιλλέας και η Αναγέννησης Γέρας (3-5), ενώ τους βαθμούς μοιράστηκαν στα Παράκοιλσ ο Ανδρονικάς με τον Αρίωνα Μήθυμνας (2-2).

24η Αγωνιστική (10/3, 15:00)

Αετός Λουτρών-ΑΟ Πολιχνίτου 8-0
Γήπεδο Λουτρών
Βλουτέλλης, Οικονόμου, Καραμπάσης
Παρατηρητής: Μαρμαλέκας

Περίπατο έκανε ο Αετός στα Λουτρά, νικώντας με το επιβλητικό 8-0 τον ΑΟ Πολιχνίτου. Πολύ γρήγορα οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα με γκολ του Κούτσα και έφτασαν στο 2-0 με απευθείας κόρνερ του Στρατή Διονυσάτου. Τη σκυτάλη ανέλαβε στη συνέχεια ο Κροτσίδας (3-0) και την παρέδωσε στον Βαλσάμη (4-0). Ακολούθησαν τα γκολ των Κοντονίκα, Βασιλέλλη, Μουτζούρη, ενώ το τελικό 8-0 διαμόρφωσε ο πολύπειρος Τζίμης Βλαστέλλης.

Κεραυνός Αφάλωνα-ΑΟ Μεσοτόπου 1-0
«Καραπαναγιώτειο» Μόριας
Μποντάκης, Βουλγαρέλλης, Τσιμόπουλος
Παρατηρητής: Παπουτσέλλης

Ισορροπημένο ματς στο πρώτο μέρος, με τον Κεραυνό να παίζει προσεκτικά, θέλοντας πρωτίστως να διαφυλάξει το μηδέν στα μετόπισθεν. Σε μια στημένη φάση ωστόσο βρήκε γκολ, όταν από εκτέλεση φάουλ του Κατωτριώτη η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι και από κοντά ο Σάκης Παπαβασιλείου με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0. Στην επανάληψη ο Μεσότοπος πίεσε, αλλά η ομάδα του Αφάλωνα κρατούσε το υπέρ της σκορ. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες όταν αποβλήθηκε ο Βασήλας, αλλά συνέχισαν να πιέζουν αναζητώντας την ισοφάριση. Διαμαρτύρονται μάλιστα για πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Χατζησπύρο, με τον Μποντάκη να μη συγκινείται, ενώ ακυρώθηκε και γκολ του Καράμπελα, ως οφσάιντ μετά από υπόδειξη του βοηθού Βουλγαρέλλη, με τους ανθρώπους του Μεσοτόπου να ισχυρίζονται πως υπήρχε παίκτης του Κεραυνού πάνω στη γραμμή του τέρματος.

Ατρόμητος Ανεμώτιας-Αίγειρος Μυστεγνών 1-0
Γήπεδο Αγίας Παρασκευής
Δουκάκης, Μέστρος, Ψύλλος
Παρατηρητής: Πελέκος

Το ντέρμπι κατέληξε στην αγκαλιά του Ατρόμητου Ανεμώτιας, ο οποίος με τη νίκη του απέναντι στον Αίγειρο Μυστεγνών πλησίασε ακόμα περισσότερο στην κορυφή της βαθμολογίας. Στο πρώτο μέρος έγινε παιχνίδι κέντρου κι από τις δύο ομάδες, με τον Αίγειρο να ζητά πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αντώναρου πάνω στο Συβρή και τον διαιτητή Δουκάκη να δίνει συνέχεια στο ματς. Οι γηπεδούχοι είχαν κλασική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, αλλά ο Φιλιανός αστόχησε από πλεονεκτική θέση. 

Στην επανάληψη, ο αγώνας απέκτησε καλύτερο ρυθμό και οι παίκτες του Χρήστου Παπαδόπουλου είχαν μια ελαφρά υπεροχή. Δημιούργησαν μάλιστα τις καλύτερες ευκαιρίες στο ματς, όμως το γκολ δεν ερχόταν.

Ώσπου στο 87ο λεπτό έγινε η φάση που έμελλε να κρίνει και το ματς, όταν ο Ατρόμητος κέρδισε φάουλ στο ύψος της περιοχής σε μαρκάρισμα του Τρινιαλού, το οποίο αμφισβήτησαν έντονα οι άνθρωποι του Αίγειρου. Ο Πιέτρι ανέλαβε την εκτέλεση του, στέλνοντας αριστουργηματικά την μπάλα στο «Γ» της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Κουμπά, κάνοντας το 1-0 στο Γήπεδο της Αγίας Παρασκευής μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού από τους φιλάθλους της Ανεμώτιας. Να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι έχουν κι εκείνοι κάποια παράπονα από το πώς διαχειρίστηκε τις κάρτες και γενικώς τον πειθαρχικό έλεγχο ο διαιτητής.

Στα αξιοσημείωτα ωστόσο καταγράφεται και ο σοβαρός τραυματισμός του Καραδημητράκη, από πλευράς Αίγειρου, ο οποίος υπέστη ζημιά στον αχίλλειο. Μάλιστα, τόσο ο προπονητής της ομάδας των Μυστεγνών Γιώργος Κουτρομπίλας, όσο και οι συμπαίκτες του, μετέφεραν και μέσω του «SL» τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στα γήπεδα. 

Οδυσσέας Ελύτης-Αιγέας Πλωμαρίου 1-3
Ενωσιακό Θερμής
Λέκκας, Συβρής, Τσογγάρη
Παρατηρητής: Πολύμος

Νίκη που του επέτρεψε να επιστρέψει στην κορυφή, ισοβαθμώντας ξανά με τον Αίγειρο, πέτυχε ο Αιγέας Πλωμαρίου περνώντας με επιτυχία μέσα από την έδρα του Οδυσσέα Ελύτη. Ο Χρήστος Τάκας άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο πρώτο μέρος.

Όμως η ομάδα των Μαστέλλου-Καρέτου βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει όταν ο Λεωνίδας Καλουτζής βρήκε με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Γιώργο Αναιρούση κι αυτός με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-1.

Η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στον Αιγέα, που πέτυχε δύο ακόμη τέρματα με τους Γιώργο Βελούτσο και Άνταμ Σουλειμάνα Γκουνλού για το τελικό 1-3.

Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους-Όλυμπος Αγιάσου 0-2
Γήπεδο Κ. Τρίτους
Βουρανής, Βασιλακάκης, Πατσατζής
Παρατηρητής: Σιμιτζής

Ο Όλυμπος κέρδισε μέσα στο Κάτω Τρίτος, παρότι τον δυσκόλεψαν οι γηπεδικές συνθήκες, αλλά και οι σημαντικές ελλείψεις του, αφού κατέβηκε στο γήπεδο με μια 11άδα! Οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή στιγμή, όταν η μπάλα βρήκε την εξωτερική πλευρά του δοκαριού. Ο Όλυμπος βρήκε τα γκολ από έναν αμυντικό, που λόγω έλλειψης παικτών επιστρατεύτηκε από τον Θοδωρή Παπαλόπουλο να αγωνιστεί σέντερ φορ. Και εκείνος τον δικαίωσε. Ο λόγος για τον νεαρό Κώστα Τσακίρη, που με δύο εκπληκτικά τελειώματα έβαλε φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του στη νίκη των Αγιασωτών, οι οποίοι πλησίασαν στο -1 από την κορυφή.

Ανδρονικάς Παρακοίλων-Αρίων Μήθυμνας 2-2
Γήπεδο Κ. Τρίτους
Βουρανής, Βασιλακάκης, Πατσατζής
Παρατηρητής: Σιμιτζής

Ο Αρίων αιφνιδίασε πολύ νωρίς και προηγήθηκε με 0-1 χάρη σε γκολ του Παναγιώτη Σοφιάνη. Η χαρά της ομάδας του Μολύβου όμως κράτησε ελάχιστα, αφού άμεση ήταν η ισοφάριση του Ανδρονικά με γκολ του Γιώργου Σαμπάνη. Ωστόσο, στο 20' από μια γρήγορη αντεπίθεση, οι φιλοξενούμενοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα με τέρμα που σημείωσε ο Σανταβάς, κάνοντας το 1-2. Στο ξεκίνημα της επανάληψης, η ομάδα των Παρακοίλων έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες με Κούκο και Τριανταφύλλου για να φέρει το ματς στα ίσα, το κατάφερε πάντως στο 60' έπειτα από κόρνερ και κεφαλιά του Γιώργου Σαμπάνη (2-2), ενώ θα μπορούσε να πάρει και το προβάδισμα αν ο Τριανταφύλλου σκόραρε σε μία ακόμα εξαιρετική στιγμή των γηπεδούχων λίγο αργότερα. Τη δική του μεγάλη ευκαιρία είχε όμως και ο Αρίων Μήθυμνας για να φύγει νικητής από το ματς, όμως ο Γιαζιτζόγλου στις καθυστερήσεις δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Αχιλλέας Πέτρας-Αναγέννηση Γέρας 3-5
Γήπεδο Πέτρας
Κουλουδής, Παράσχου, Φαναρτζής
Παρατηρητής: Κεχαγιάς

Η Αναγέννηση Γέρας πήρε το τρίποντο της νίκης μέσα στην έδρα του Αχιλλέα Πέτρας με σκορ 3-5, σκοράροντας με τους Κουβέρη, Γ. Μανούσο, Τρακέλλη και Τρεμούλα (2). 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Α' ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey