«Το σήκωσε μέσα στο σπίτι του ο Αιγέας Πλωμαρίου»

23/03/2024 - 17:49 Τελευταία τροποποίηση στις 23/03/2024 - 19:32

Ο Αιγέας Πλωμαρίου στέφθηκε και μαθηματικά πρωταθλητής της Α ΕΠΣ Λέσβου, επικρατώντας μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς στο «Μιχαλέλειο» γήπεδο 4-0 απέναντι στον Όλυμπο Αγιάσου.

Η ομάδα του Πλωμαρίου κατέκτησε τον τίτλο στη Λέσβο ξανά μετά από 18 χρόνια, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά από την έναρξη της φετινής σαιζόν, ως ένα από τα φαβορί για την πρώτη θέση. Πλέον ο Αιγέας ετοιμάζεται για τα μπαράζ με τον πρωταθλητή Λήμνου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος σε επίπεδο Νομού που θα του δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσει την άνοδο του στις εθνικές κατηγορίες μέσα από τους αγώνες κατάταξης για τη Γ Εθνική.

Δυνατός ρυθμός από το ξεκίνημα της αναμέτρησης με τις δύο ομάδες έχουν αρκετά τρεξίματα, όμως χωρίς τη σπουδαία φάση μέχρι το 25ο λεπτό, όπου οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το 0-1 μετά από λάθος συνεννόηση των αμυντικών με τον Γεωργιάδη, όμως Γιάννης Πρωτούλης σαν από «μηχανής θεός», πρόλαβε τον Τόλη Λαλά πριν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία. Ότι δεν κατάφερε ο Όλυμπος, το πέτυχαν οι γηπεδούχοι στο 33’ με ψιλοκρεμαστό σουτ εντός περιοχής του Θανάση Πρωτούλη, μετά από γέμισμα του Κλούρα, ενώ είχε απειλήσει και νωρίτερα ο σκορερ, αλλά το σουτ που επιχείρησε, κατέληξε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι. Στο 45’ ο Κλούρας από πλεονεκτική θέση, λίγο έλλειψε να σημειώσει το 2-0.

Οι δύο ομάδες μπήκαν «φουριόζες» στο δεύτερο ημίχρονο ψάχνοντας ένα γκολ, με τους γηπεδούχους να μετρούν δύο καλές στιγμές με Μιχαλάκη, Ψάνη και Κλούρα, ενώ από την άλλη ο Χρυσάφης δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη λάθος απομάκρυνση του Τσακίρη. Στο 62’ ο Όλυμπος έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Χρήστου Κόμβου σε μια φάση που υπήρξαν διαμαρτυρίες προς τον βοηθό Ψύλλο μετά από υπόδειξη του για φάουλ υπέρ του Αιγέα. Το παιχνίδι στη συνέχεια άνοιξε περισσότερο, με τον Ψάνη στο 68’ μετά από αντεπίθεση να κλειδώνει τη νίκη και τον τίτλο για τους γηπεδούχους, σημειώνοντας με σουτ από πλάγια το 2-0 κι ενώ νωρίτερα είχε βρεθεί απέναντι από την αντίπαλη εστία χωρίς επιτυχία ο Κρητικός από την πλευρά των φιλοξενούμενων. Στα εναπομείναντα λεπτά οι γηπεδούχοι έχοντας την υπεροχή, την ψυχολογία και το αριθμητικό πλεονέκτημα, πέτυχαν και τρίτο τέρμα στο 86’ με ξανά με τον Θανάση Πρωτούλη, ενώ στο 90’ ο Παναγιώτης Κόμβος έδωσε διστάσεις θριάμβου στη νίκη των γηπεδούχων διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Στο γήπεδο Λουτρών το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο για τις δύο ομάδες, με τον Αετό ωστόσο να παίρνει κεφάλι στο σκορ στο 32’ με σκορερ τον Αγριμάκη μετά το ολέθριο λάθος του Ματθαίου. Ο Διαγόρας είχε απειλήσει στο 18’, με τον Κοντονίκα να απομακρύνει τη μπάλα πάνω στη γραμμή μετά το σουτ του Ντούμου από το ύψος του πέναλτι, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Παπαλόπουλος απομάκρυνε σουτ του Σεφουλάϊ. Στην επανάληψη, υπήρξαν φάσεις εκατέρωθεν, με σουτ που επιχείρησαν από τους γηπεδούχους οι Τρεμούλας και Δουκάκης και από τον Διαγόρα οι Γιώργος Τσομπανέλλης και ο Ορέστης Ντέντια με κεφαλιά. Ο Ματθαίου στο 83΄ με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ να ισοφάρισε 1-1 για την ομάδα της Αγίας Παρασκευής, όμως η χαρά των φιλοξενούμενων δεν κράτησε πολύ, αφού στο 89’ μετά από ασίστ του Γιώργου Συβρή, ο Αγριμάκης πάλι έγραψε το 2-1, χαρίζοντας τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.

Στα Παράκοιλα ο Ανδρονικάς σφράγισε την παραμονή του και μαθηματικά με νίκη 3-0 απέναντι στην Αναγέννηση Γέρας. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο 1-0 με γκολ του Νίκου Τουμπακάρη, ενώ νωρίτερα είχαν και δύο δοκάρια με τους Γιώργο Σαμπάνη και Ανδριώτη αντίστοιχα. Στο 57’ ο Παντελής Κουλουδής σημείωσε το 2-0 και ο ίδιος παίκτης στο 75’ το 3-0 που παρέμεινε έως το τέλος, ενώ είχε και ένα δοκάρι ξανά ο Ανδριώτης. Η Αναγέννηση που αγωνίστηκε με αρκετές ελλείψεις βασικών παικτών, ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Καραβατάκη στο 73ο λεπτό.

Η Φίλια πέρασε από την έδρα του Αλκιβιάδη με σκορ 0-2 που διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο με γκολ που πέτυχαν οι Κρητικός στο 17’ και Παπαδόπουλος στο 44’. Στο 85’ ο Αλκβιάδης έχασε την ευκαιρία να μειώσει, με τον Κάμπερ να αποκρούει το πέναλτι του Παλαμίδα. Μετά από αυτή την ήττα, ο Αλκιβιάδης υποβιβάστηκε και μαθηματικά στη Β ΕΠΣ Λέσβου.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής των play offs

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής των play outs

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία των play offs

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία των play outs

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey