Παναγόπουλος: «Στόχος η άνοδος, αλλά όχι αυτοσκοπός»

16/02/2015 - 13:43 Τελευταία τροποποίηση στις 16/02/2015 - 14:42

Ευδιάθετος παρουσιάστηκε στη Συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Αιολικού Κωνσταντίνος Παναγόπουλος, μετά τη νίκη των «κυανόλευκων» επί του Μανδραϊκού με σκορ 1-0, στέλνοντας μέσω των δηλώσεών του πολλά μηνύματα.

«Αγωνιστήκαμε απέναντι σε έναν επικίνδυνο αντίπαλο, που απέδειξε ότι δεν είχε τίποτα να χάσει, ερχόμενος να αγωνιστεί στη Μυτιλήνη. Εμείς δυσκολευτήκαμε και γενικώς δεν είχαμε την απαραίτητη χημεία στον άξονα, λόγω των απουσιών μας. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώσαμε την εικόνα μας και από το 60’ και μετά δοκιμάσαμε να αλλάξουμε σχηματισμό στο γήπεδο, παίζοντας με 4-4-2 πιο επιθετικά. Είχαμε το καθαρό μυαλό στο τέλος, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να μπει ένα γκολ. Η αλήθεια είναι ότι δεν παίξαμε το ποδόσφαιρο που είχαμε σχεδιάσει στις πολύ καλές προπονήσεις που πραγματοποιήσαμε μέσα στην εβδομάδα.

Χρειάζεται όμως να επιβραβεύσουμε τους ποδοσφαιριστές για τη νίκη. Έχει γίνει πραγματική υπέρβαση φέτος. Και εννοώ τόσο διοικητικά, όσο και αγωνιστικά. Η άνοδος είναι στόχος, αλλά δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός. Και για να μην παρεξηγηθώ, σας τονίζω ότι πρώτοι εμείς θέλουμε να ανέβει η ομάδα κατηγορία. Να σας το θέσω όμως διαφορετικά: είναι έτοιμος ο Αιολικός να παίξει στη Football League; Προσωπικά, θέλω να προχωράμε με μικρά αλλά σταθερά βήματα. Όπως είχε πει και ένας Κινέζος φιλόσοφος, ακόμα και ένα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων ξεκινάει με ένα βήμα. Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν εμείς πορευόμαστε, για να χτίσουμε μια ομάδα ικανή να σταθεί ψηλότερα.

Ο κόσμος έχει δικαιολογημένα απαιτήσεις και καλά κάνει, γιατί αγαπάει την ομάδα και θέλει να τη δει σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Και εμείς το θέλουμε. Όπως και να έχει περισσότερο κόσμο στο γήπεδο… Όλα μετράνε. Όλα είναι σημαντικά όταν στοχεύεις σε μια άνοδο. Ένας συνδυασμός διοίκησης, ποδοσφαιρικού τμήματος, φιλάθλων, ακόμα και Τύπου.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey