Έρχεται... με πρόταση!

08/06/2015 - 14:09

Το έργο το έχουν ξαναζήσει τα μέλη και οι φίλοι του Αιολικού, σε μια παρόμοια Γενική Συνέλευση το καλοκαίρι το 2013, όταν ο ιστορικός σύλλογος της Μυτιλήνης πήρε τη θαρραλέα απόφαση να πει επαναλαμβανόμενα «όχι» προς τους παράγοντες της ΠΑΕ ΑΕΛΚ, οι οποίοι επιθυμούσαν να εμπλακούν στα διοικητικά του Αιολικού.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της αθλητικής εφημερίδας "ΡΕΒΑΝΣ των Σπορ", ένα ανάλογο σκηνικό είναι πολύ πιθανό να ζήσουμε ξανά το βράδυ (20:30), αφού η καλλονιάτικη ΠΑΕ αναμένεται να εκπροσωπηθεί στην αίθουσα του Επιμελητήριου Λέσβου, καταθέτοντας επίσημα την περιβόητη πια πρότασή της για την ενασχόλησή της με τα κοινά του Αιολικού, η οποία είχε διαρρεύσει το προηγούμενο διάστημα μέσω αποκαλυπτικού ρεπορτάζ του «SL», μετά την πρωτοβουλία της μεγάλης δόξας του συλλόγου, Γιάννη Μανούσου, ο οποίος αποτέλεσε το συνδετικό κρίκο, γνωστοποιώντας στο διοικητικό συμβούλιο τις προθέσεις της πλευράς της ομάδας της Καλλονής.

Κλειδί η οικογένεια Τρύφωνα

Όπως είναι λογικό, στην αίθουσα του Επιμελητήριου αναμένεται να βρεθεί πολύς κόσμος, ώστε να πληροφορηθεί από πρώτο χέρι τις εξελίξεις γύρω από τον ιστορικό σύλλογο της Μυτιλήνης. Εξάλλου, παραδοσιακά η Γενική Συνέλευση βγάζει ειδήσεις. Εκτός του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού, αναμένεται να γίνει αντικατάσταση κάποιων μελών του διοικητικού συμβουλίου, ενώ θα συζητηθούν και κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη μετ’ έπειτα πορεία της ομάδας. Ασφαλώς, άπαντες περιμένουν να μάθουν και τη στάση που θα κρατήσει η οικογένεια Τρύφωνα, η οποία από το καλοκαίρι του 2013 έχει αναλάβει την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους του οικονομικού προϋπολογισμού. Πληροφορίες μάλιστα, αναφέρουν πως είναι πιθανό στη Μυτιλήνη να βρεθεί εκτός του Παναγιώτη Τρύφωνα, και ο αδερφός του, Θεόδωρος.

Παρακολουθεί τις εξελίξεις ο Γρυπιώτης

Σε κάθε περίπτωση, μένει να διαφανεί ποιες ακριβώς κινήσεις και ενέργειες έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα, μετά τη λήξη του πρωταθλήματος, από τη διοίκηση του Αιολικού ως προς τη στελέχωση της ηγετικής ομάδας με επιφανείς επιχειρηματίες του νησιού. Ο Πρόεδρος Σταύρος Γρυπιώτης, για τον οποίο υπάρχει ξεκάθαρο «βέτο» ως προς τη συμμετοχή του στο διοικητικό σχήμα εάν προχωρήσει η πρόταση της ΠΑΕ ΑΕΛΚ όπως τη γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, είναι σίγουρο πως θα κάνει κι εκείνος την κίνησή του, αφού η αγάπη του για το σύλλογο είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη. Στις τάξεις των φιλάθλων πάντως, οργανωμένων και μη, επικρατεί αναβρασμός και η παρουσία τους στην αίθουσα αναμένεται να είναι πολυάριθμη.

Πληθαίνουν οι φήμες για Καλλονή

Από τα όσα εξάγονται μέχρι στιγμής, στους κόλπους του Αιολικού υπάρχει καχυποψία και επιφυλακτικότητα ως προς τα κίνητρα των παραγόντων της ΠΑΕ ΑΕΛΚ, να εμπλακούν τη δεδομένη στιγμή στο σύλλογο της Μυτιλήνης. Ειδικά μάλιστα τώρα, που πληθαίνουν καθημερινά οι φήμες ότι ο μεγαλομέτοχος της, Νίκος Μιχαλάκης, αναζητά υποψήφιους επιχειρηματίες, που θα συνδράμουν στο οικονομικό πλάνο της Καλλονής ή ακόμη και θα αναλάβουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει πραγματοποιηθεί ήδη μια πρώτη κρούση στον Γιώργο Καραβατάκη, «δεξί» χέρι του Mr. Air Fast Tickets, Νίκου Κοκλώνη. Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα, νεότερες πληροφορίες έκαναν λόγο και για διερευνητική προσέγγιση από τη μεριά των Καλλονιατών σε επιχειρηματικό όμιλο, ξένων συμφερόντων, που δραστηριοποιείται ωστόσο στην Ελλάδα, αλλά και στη Λέσβο, χωρίς πάντως κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.

Κι ενώ διαφαίνεται ότι ίσως στην ΠΑΕ ΑΕΛΚ να είναι «μαγκωμένοι» οικονομικά αυτή την κρίσιμη για την ομάδα περίοδο, πολλοί είναι εκείνοι που συνδέουν την ξαφνική επίθεση φιλίας προς το πρόσωπο του Παναγιώτη Τρύφωνα, βαφτίζοντας ως «τυράκι» την υποστήριξη και εξυπηρέτηση προς τον Αιολικό (χρήση «Ταρλά», οικονομική ενίσχυση, παίκτες από την ΑΕΛΚ), στοχεύοντας ουσιαστικά στην ενασχόληση της οικογένειας Τρύφωνα με τα κοινά της ΠΑΕ ΑΕΛΚ και κατ’ επέκταση σε μια αντίρροπη σχέση με τον Αιολικό, απ’ ότι τελικώς αφέθηκε να εννοηθεί κατά τις πρώτες ημέρες αυτών των διαπραγματεύσεων.

Θα έχει πάντως ενδιαφέρον μια πιθανή παρουσία εκπροσώπου της ΠΑΕ ΑΕΛΚ στη Γενική Συνέλευση του Αιολικού, αφού εκεί θα πρέπει να διασαφηνιστούν όλες οι «κρυφές» πτυχές της πρότασης, ώστε να αποφασίσει το σώμα –όπως προβλέπεται άλλωστε και από το καταστατικό του συλλόγου- για την τύχη της.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey