Γρυπιώτης περί... πρότασης και η στάση Τρύφωνα

09/06/2015 - 12:56 Τελευταία τροποποίηση στις 10/06/2015 - 14:53

Αναμφίβολα, ήταν αναμενόμενη εξέλιξη η συζήτηση να απασχολήσει κάποια στιγμή και την περιβόητη πρόταση της ΠΑΕ ΑΕΛΚ, αναφορικά με την εμπλοκή της στα διοικητικά του Αιολικού. Σε εκείνο το σημείο, για ακόμα μία φορά, όσα ακούστηκαν επιβεβαίωσαν μέχρι... κεραίας το ρεπορτάζ του "SL", που είχε αποκαλύψει το θέμα.

Ο Σταύρος Γρυπιώτης ανέφερε στο σώμα ότι την πρόταση της ΠΑΕ ΑΕΛΚ προς τον Αιολικό και τον Παναγιώτη Τρύφωνα τη μετέφερε η παλιά δόξα του συλλόγου, ο Γιάννης Μανούσος. Αφορούσε τη δημιουργία μιας διοίκησης, που θα αποτελούνταν από δύο ανθρώπους επιλογής των Καλλονιατών, δύο ακόμη από την πλευρά του Αιολικού και έναν Πρόεδρο κοινής αποδοχής. Ωστόσο, από τη μεριά της ΠΑΕ ΑΕΛΚ έμπαινε όρος -με τον οποίο προς τιμήν του ο Γιάννης Μανούσος δε συμφωνούσε, όπως αναφέρθηκε στη Συνέλευση- να μην ασχοληθεί στο νέο ΔΣ όχι μόνο ο Σταύρος Γρυπιώτης, αλλά και όποιος άλλος παράγοντας ήταν μέλος των διοικήσεων του Αιολικού τα δύο προηγούμενα χρόνια. Εφόσον γινόταν αποδεκτή η συμφωνία, η πλευρά της ΑΕΛΚ διεμήνυε σε εκείνη του Αιολικού πως το μπάτζετ, όποιο κι αν ήταν αυτό, θα καλυπτόταν 50%-50%, η ομάδα της Καλλονής θα παραχωρούσε παίκτες που δεν υπολόγιζε για τη Super League, ενώ ο Αιολικός θα αγωνιζόταν σε όλα τα παιχνίδια του στη φυσική του έδρα, τον "Ταρλά". Χωρίς όμως να διευκρινίζεται το αγωνιστικό "ταβάνι" των στόχων της ομάδας.

Ακολούθησε επιστολή της διοίκησης του Αιολικού προς την ΠΑΕ ΑΕΛΚ, στις 20 Μαΐου, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα. Σε εκείνη οι άνθρωποι της ομάδας της Μυτιλήνης εγγυόνταν ότι, πως παρά την πρόωρη δημοσιοποίηση των επαφών και τις σοβαρές αντιδράσεις που προέκυψαν, θα συνέβαλαν από τη μεριά τους στην εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο συλλόγων, διευκολύνοντας την ΑΕΛΚ στην πορεία της στη Super League. Ζητούσαν από την καλλονιάτικη ΠΑΕ την παραχώρηση ποδοσφαιριστών που δε βρίσκονται στα αγωνιστικά της πλάνα και προς επικύρωση της συμφωνίας θα ζητούσαν από τον Γιάννη Μανούσο να συμμετάσχει στη νέα διοίκηση από οποιοδήποτε πόστο επιθυμεί, ώστε να αποτελέσει το συνδετικό κρίκο των δύο πλευρών. Η επιστολή της διοίκησης του Αιολικού έκλεινε συμπερασματικά με τη φράση, πως αν αυτή η σύσφιξη σχέσεων ευοδωθεί, τότε σε βάθος χρόνου θα μπορούσε να εξεταστεί οποιαδήποτε άλλη μορφή συνεργασίας για το καλό του λεσβιακού ποδοσφαίρου. Όπως τόνισε ο Σταύρος Γρυπιώτης, η διοίκηση του Αιολικού δεν έλαβε ποτέ την παραμικρή απάντηση στη συγκεκριμένη επιστολή...

Παρά τους αδιευκρίνιστους λόγους για την επίσημη στάση της ΠΑΕ ΑΕΛΚ, ο Σταύρος Γρυπιώτης γνωστοποίησε στο ακρoατήριο πως ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛΚ Κώστας Παπαδόπουλος, στο συγκεκριμένο διάστημα, προσπάθησε επανειλλημένως μέσω τρίτων να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Παναγιώτη Τρύφωνα. Τελικώς η συνάντηση αυτή, ίσως και λόγω αντιδράσεων άλλων παραγόντων εντός της ΠΑΕ, δεν έγινε ποτέ. Όμως, επειδή οι οχλήσεις ήταν συνεχείς, μετά από παρότρυνση του Σταύρου Γρυπιώτη υπήρξε τηλεφώνημα του Παναγιώτη Τρύφωνα προς την καλλονιάτικη ΠΑΕ, προτείνοντας μια συνάντηση μεταξύ των Γρυπιώτη, Καρτάλη και Μανούσου. Η απάντηση που έλαβε ο ισχυρός χρηματοδότης του Αιολικού ήταν πως η ΠΑΕ ΑΕΛΚ δε δέχεται να συνδιαλαγεί με τον Σταύρο Γρυπιώτη. Κάπου εκεί, το θέμα της περιβόητης πρότασης για σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο συλλόγων έκλεισε οριστικά.

Στη συνέχεια, διαβάστηκε η επιστολή του Παναγιώτη Τρύφωνα προς το σώμα της Γενικής Συνέλευσης, από την οποία βγήκε η είδηση ότι ο ίδιος και η οικογένειά του παραμένουν ενεργοί στη διοικητική προσπάθεια του Αιολικού, ζητώντας τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση από όλους. Αναλυτικά: 

"Όλα αυτά τα χρόνια, είναι δεδομένη η αγάπη, αλλά και η έμπρακτη στήριξή μου προς τον Αιολικό, την ομάδα της Μυτιλήνης με την οποία ταυτίστηκαν γενιές φιλάθλων, λόγω των σημαντικών επιτυχιών που κατέγραψε σε εποχές που το λεσβιακό ποδόσφαιρο έκανε φιλότιμες προσπάθειες να αναδειχθεί έξω από τα στενά νησιωτικά όρια.

Είναι επίσης αδιαμφισβήτητος και ο σεβασμός, τον οποίο τρέφω ως Λέσβιος, προς το σπουδαίο επίτευγμα της Καλλονής, ενός συλλόγου που με γοργά και κυρίως στέρεα βήματα κατόρθωσε όχι μόνο να φτάσει στη Super League, αλλά και να παραμείνει για τρίτη χρονιά σε αυτή, γράφοντας τη δική του ιστορία στις σελίδες του ποδοσφαίρου της Λέσβου.

Όπως όλοι γνωρίζετε μου μεταφέρθηκε μια πρόταση «συνεργασίας» από την πλευρά της ομάδας της Καλλονής. Επίσης, είναι ευρέως γνωστό από την πρώτη στιγμή, ότι βασική επιθυμία μου είναι η αρμονική συνύπαρξη των δύο ομάδων πάνω στο νησί και για το σκοπό αυτό θα αγωνίζομαι καθημερινά, ανεξαρτήτως τι κάνουν οι άλλοι…

Από τη στιγμή που διαπιστώνω ότι υπήρξαν από την αρχή, πολύ έντονες αντιδράσεις και καχυποψία από την συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων του Αιολικού για τις «κόκκινες γραμμές» που τέθηκαν, καθώς και για τις πραγματικές προθέσεις πίσω από την πρόταση αυτή, δεν θα μπω σε καμία διαδικασία συζήτησης ή επιχειρηματολογίας, υπέρ ή κατά, αναφορικά με τις προτάσεις, τις προτροπές ή τις πιέσεις -απ’ όπου κι αν προέρχονται- για μια κοινή συμπόρευση, επί του παρόντος ή μελλοντικά, μεταξύ των δύο ομάδων που εκπροσωπούν το νησί μας στις εθνικές κατηγορίες.

Όμως, πρέπει πλέον όλοι όσοι αντιδρούν τόσο έντονα στην πρόταση αυτή (φίλαθλοι, παράγοντες και αθλητές)  να δείξουν και έμπρακτα την στήριξη και την αγάπη τους για την ομάδα του ΑΙΟΛΙΚΟΥ. Ήρθε η ώρα για ουσιαστικές πράξεις που θα πάνε τον σύλλογο ένα βήμα μπροστά. 

Προσωπικά, έχω αποδείξει πως με ενδιαφέρει πρωτίστως το καλό του τόπου μου, της Λέσβου, επιθυμώντας διαχρονικά να προσφέρω με οποιονδήποτε τρόπο μπορώ στο νησί μας, κυρίως σε κοινωνικό επίπεδο, καθώς και στον αθλητισμό. Οι αποφάσεις και οι πράξεις μας είναι εκείνες για τις οποίες θα κριθούμε από την ιστορία. Όμως και οι κρίνοντες, κρίνονται, αναλαμβάνοντας τις όποιες ευθύνες τους αναλογούν.

Η οικογένεια μου και εγώ θα είμαστε εδώ και την επόμενη μέρα για τον ΑΙΟΛΙΚΟ, αλλά μόνο εφόσον υπάρξει συστράτευση σε όλα τα επίπεδα.

Στο διοικητικό κομμάτι, που είναι και το πιο σημαντικό, με την έλευση κάποιων επιχειρηματιών κοντά στην ομάδα, που θα μπορούν να συνδράμουν και οικονομικά στην προσπάθεια αναγέννησης που κάνει ο σύλλογος μας.

Στο κομμάτι της εθελοντικής προσφοράς, από ανθρώπους που αγαπούν τον Αιολικό και επιθυμούν να προσφέρουν τον ελεύθερό τους χρόνο ουσιαστικά στην ομάδα της καρδιάς τους, ώστε απλά -πλην όμως καθημερινά- λειτουργικά ζητήματα, να βρίσκουν άμεσες λύσεις.

Και τέλος από τη μεριά των φιλάθλων μας, που αποτελούν τη δύναμη του Αιολικού διαχρονικά και τον 12ο παίκτη του, ζητάμε να υπάρχει η μέγιστη δυνατή συσπείρωση, ώστε κάθε αγώνας της ομάδας μας να είναι γιορτή και σύντομα να μπορούμε να πανηγυρίζουμε νέες και μεγάλες επιτυχίες.

Όλοι μαζί κι ο καθένας ξεχωριστά μπορούμε να φτιάξουμε ένα δυνατό Αιολικό, όπως όλοι ονειρευόμαστε. Από αυτή τη συλλογική προσπάθεια δεν μπορεί και δεν πρέπει να λείπει κανείς.

Παναγιώτης Τρύφων"

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey