Αλλάζει στάση για το γηπεδικό!

09/06/2015 - 13:39 Τελευταία τροποποίηση στις 09/06/2015 - 15:26

Η Γενική Συνέλευση ήταν γενικώς ήρεμη και ήσυχη, αλλά όταν η συζήτηση έφτασε στο γηπεδικό και στα όσα βίωσε η ομάδα της Μυτιλήνης αγωνιζόμενη "εξορισμένη" στην Καλλονή, οι τόνοι ανέβηκαν.

Ο Σταύρος Γρυπιώτης επανέλβαε πως η διοίκηση του Αιολικού έκανε τεράστια εξυπηρέτηση στην ΠΑΕ ΑΕΛΚ το περασμένο καλοκαίρι, αφού παρά το ότι είχε στα χέρια της παραχωρητήριο από το Δήμο Λέσβου για να αγωνίζεται στον "Ταρλά", όταν δεν είχε παιχνίδια εκεί η ομάδα της Καλλονής στη Super League, υπέγραψε άλλο συμφωνητικό με τη διοργανώτρια για να μην αναγκαστεί η ΑΕΛΚ να παίξει εκτός Λέσβου. Η Super League δεν δεχόταν "διπλό" παραχωρητήριο, ζητώντας αποκλειστικότητα. Έτσι, με ορατό τον κίνδυνο να στερηθεί ο φίλαθλος κόσμος της Λέσβου τη Super League, η διοίκηση του Αιολικού υποχώρησε και υπέγραψε για τη χρήση της φυσικής της έδρας μόλις για 6 ματς. Προφορικά πάντως, υπήρξε διαβεβαίωση από όλες τις πλευρές ότι ήταν εφικτό να αγωνιστεί περισσότερες φορές στον "Ταρλά", όταν όμως ήρθε η ώρα, κανένας δε θυμόταν αυτές τις διαβεβαιώσεις.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των "κυανόλευκων", ο Αιολικός χρησιμοποίησε φέτος τον "Ταρλά" μόλις για 9 ώρες μέσα σε μία ολόκληρη χρονιά. Την ίδια ώρα η ΑΕΛΚ έκανε χρήση του Σταδίου για περισσότερες από 15 ώρες την εβδομάδα. Επομένως, οι λόγοι που επικαλούνταν οι γεωπόνοι για τις αντοχές του χλοοτάπητα, αποδείχθηκαν επιεικώς αστείοι.  "Δεν είναι ότι δε σήκωνε παραπάνω χρήση το χόρτο, αλλά ότι δεν υπήρχε καμία διάθεση συνεργασίας από την πλευρά της ΑΕΛΚ", επεσήμανε ο Σταύρος Γρυπιώτης.

Σε ότι αφορά τη φετινή αγωνιστική περίοδο, η διοίκηση του Αιολικού αλλάζει στάση επί του θέματος. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Γρυπιώτης "θα ταυτιστούμε με τη γραμμή του Δημάρχου και εφόσον πάρουμε το ίδιο παραχωρητήριο με πέρυσι, θα αγωνιστούμε στον Ταρλά για όσα παιχνίδια δε συμπίτουν με το πρωτάθλημα της Super League". Ο Πρόεδρος του Αιολικού τόνισε πως προτεραιότητα έχει η μεγαλύτερη κατηγορία, αλλά διευκρίνισε πως "αυτή τη φορά οι κόκκινες γραμμές μας στο γηπεδικό θα είναι αδιαπραγμάτευτες. Εμείς αντιλαμβανόμαστε την αγωνία των φιλάθλων της Λέσβου να δουν ποδόσφαιρο υψηλότερου επιπέδου. Αλλά είναι άδικο το Στάδιο να παραμένει κλειστό εφόσον δεν υπάρχει προγραμματισμένος αγώνας Super League κάποιο σαββατοκύριακο."

Σε ερώτηση για τη στάση της οικογένειας Τρύφωνα στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο Πρόεδρος του Αιολικού απάντησε πως δε γνωρίζει αν συμφωνεί ή διαφωνεί, αλλά το ζητούμενο είναι η προάσπιση των συμφερόντων του Αιολικού. Και εφόσον δεν υπάρξει διάθεση συνεργασίας από την πλευρά της ΠΑΕ ΑΕΛΚ, τότε είναι πολύ πιθανό να πάει στην κόντρα. Επιπρόσθετα μάλιστα, ανέφερε ως επιχείρημα την περιβόητη πρόταση συνεργασίας της ΠΑΕ ΑΕΛΚ, που περιελάμβανε ως αντάλλαγμα και τη χρήση του Ταρλά από τον Αιολικό σε όλους τους εντός έδρας αγώνες του. Τονίζοντας, πως υπάρχει δηλαδή τρόπος να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά είναι η ΠΑΕ ΑΕΛΚ εκείνη ποι δεν το επιτρέπει, προβάλλοντας συνεχώς δικαιολογίες.

Ακολούθως, το ζήτημα της στάσης που θα κρατήσει η διοίκηση τέθηκε προς ψήφιση από το σώμα της Γενικής Συνέλευσης, που αποφάσισε ομόφωνα να ταχθεί με τη γραμμή που θα κρατήσει ο Δήμος Λέσβου, να γίνονται δηλαδή κανονικά αγώνες στον "Ταρλά", όταν η ΑΕΛΚ θα αγωνίζεται εκτός έδρας.

Επίσης διευκρίνισε, πως ο Δήμος Λέσβου είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει εκ νέου το Γήπεδο "Γεώργιος Σκούφος" στην ΠΑΕ ΑΕΛΚ, όμως ρητά αναφέρεται στο παραχωρητήριο που ακόμη δεν έχει υπογραφεί, πως για να γίνει αυτό θα πρέπει να δεχθεί η ομάδα της Καλλονής ότι ο Αιολικός θα αγωνίζεται στον "Ταρλά", όποτε αυτό είναι εφικτό, χωρίς αριθμητικό περιορισμό παιχνιδιών μέσα στην αγωνιστική περίοδο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey