Εφαρμογή θα δείχνει στους οπαδούς τι βλέπει ο VAR

18/10/2023 - 10:40 Τελευταία τροποποίηση στις 18/10/2023 - 10:42

H Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γερμανίας εισάγει στην Bundesliga μία εφαρμογή που θα δείχνει στους οπαδούς και στους τηλεθεατές των αγώνων ό,τι ακριβώς βλέπει ο VAR, αλλά κι ο διαιτητής στο μόνιτορ όταν ελέγχει μία φάση.

Είναι μια προσπάθεια ώστε οι οπαδοί να αντιλαμβάνονται καλύτερα όσα συμβαίνουν με τις διαιτητικές αποφάσεις σε κρίσιμες φάσεις και να εξασφαλιστεί ταυτόχρονα μεγαλύτερη διαφάνεια και άρα να υπάρχει λιγότερη καχυποψία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε δημοσίευμα του το περιοδικό Kicker, η γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναμένεται να εισάγει μία εφαρμογή που θα δώσει τη δυνατότητα τόσο στον κόσμο που βρίσκεται στης εξέδρα, όσο και στους τηλεθεατές να μπορεί να δει ό,τι ακριβώς βλέπει ο VAR, αλλά κι ο διαιτητής στο μόνιτορ όταν καλείται να ελέγξει μια φάση.

Η εφαρμογή αναμένεται να είναι διαθέσιμη πριν από την έναρξη του δεύτερου μισού της σεζόν.

«Συφωνούμε ότι μια εφαρμογή μπορεί να είναι ένα εργαλείο για τους θεατές στο γήπεδο. Η λογική της ιδέας έχει ολοκληρωθεί και τώρα είμαστε στη φάση του σχεδιασμού και αναρωτιόμαστε πώς η εφαρμογή θα μπορεί να είναι επιτυχής» δήλωσε ο πρώην Γερμανός διαιτητής, Γιόχαν Ντρις.

mikriliga.com

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey