Και... εγένετο ΣΥ.ΔΙ.Π.Ε!

07/12/2023 - 18:26 Τελευταία τροποποίηση στις 07/12/2023 - 18:41

Και... εγένετο ΣΥ.ΔΙ.Π.Ε.! Οι Έλληνες επαγγελματίες στη διαμεσολάβηση μεταγραφών ποδοσφαίρου, απέκτησαν τον δικό τους συνδικαλιστικό φορέα, με στόχο να προασπίσουν τα συμφέροντά τους. Όλα τα γνωστά ονόματα από την «πιάτσα» των Ελλήνων agents, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε έναν κοινό σκοπό, τη «...  δημιουργία ενός δυνατού δικτύου που θα υποστηρίζει, θα εκπαιδεύει και θα προάγει τις αρχές της διαφάνειας στον τομέα μας» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιδρυτική τους ανακοίνωση. 

«Με μεγάλη υπερηφάνεια και αισιοδοξία, ανακοινώνουμε την ίδρυση του Συλλόγου Διαμεσολαβητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος, ένα ιστορικό βήμα προς την ενίσχυση και ανάπτυξη του ρόλου των αθλητικών agents στη χώρα μας. Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής. Με την υπογραφή του καταστατικού ίδρυσης από 36 επαγγελματίες του κλάδου, ανοίγει ο δρόμος για την ενοποίηση των φωνών μας και τη δημιουργία ενός δυνατού δικτύου που θα υποστηρίζει, θα εκπαιδεύει και θα προάγει τις αρχές της διαφάνειας στον τομέα μας.

Ο Σύλλογος έχει ως στόχο να ενισχύσει την επαγγελματική ανάπτυξη των μελών του, να διασφαλίσει την υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών στον χώρο του ποδοσφαίρου και να εργαστεί για την δημιουργία ενός ισχυρού επαγγελματικού πλαισίου που θα προστατεύει και θα υποστηρίζει τα μέλη του. Καλούμε όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους και ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν σε αυτή τη νέα προσπάθεια, συνδράμοντας στην ανάπτυξη και την πρόοδο του επαγγέλματός μας.  Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή αποτελείται αλφαβητικά από τους: Χρήστο Γάτση, Γιάννη Εμμανουηλίδη, Γιάννη Μπιτζίδη, Παύλο Τοπίδη και Πασχάλη Τουντούρη»

Ιδρυτικό μέλος του ΣΥ.ΔΙ.Π.Ε. είναι και ο καταξιωμένος Μυτιληνιός ατζέντης Αχιλλέας Χατζηνικολάου, ο οποίος σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ, www.amna.gr), τόνισε:

«Μετά από μεγάλη προσπάθεια και κοινή επιθυμία όλων των συναδέλφων, ιδρύουμε αυτόν το νέο φορέα, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο των ατζέντηδων στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν χώρο που είναι παρεξηγημένος γι΄αυτό και επιδιώκουμε να προστατέψουμε την επαγγελματική μας ιδιότητα. Παράλληλα, θέλουμε να εκφράσουμε τον προβληματισμό μας για τις νέες προδιαγραφές της FIFA και να ακολουθήσουμε το παράδειγμα άλλων χωρών που δικαιώθηκαν από τα τοπικά δικαστήρια όπως η Γερμανία και μόλις πρόσφατα η Ισπανία και η Αγγλία. Προσβλέπουμε σε εποικοδομητική συνεργασία με την ΕΠΟ και όλους τους θεσμικούς φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου».

xatzinikolaou.jpg (1170×1157)

Επίσης, ο Αχιλλέας Χατζηνικολάου μίλησε και στο bnsports.gr για την ίδρυση, αλλά και τους στόχους του ΣΥ.ΔΙ.Π.Ε.

«Ασχολούμαι ως ατζέντης ποδοσφαιριστών εδώ και 27 χρόνια, πιστοποιημένος από την FIFA. Το σημαντικότερο πρόβλημα όλα αυτά τα χρόνια, είναι ότι ασχολούνται άνθρωποι με αυτό το επάγγελμα που δεν έχουν το δικαίωμα να ασχοληθούν, είναι δηλαδή χωρίς επίσημη άδεια, και έτσι έχει δημιουργηθεί μία κακή φήμη γύρω από το επάγγελμα του ατζέντη. Εγώ έβγαλα την δική μου άδεια στην γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Εκεί, ένας παρόμοιος σύλλογος υπάρχει πάνω από 12 χρόνια και πάντα σε συνεργασία με την γερμανική ομοσπονδία, αλλά και την λίγκα, κατάφεραν να πετύχουν πάρα πολλά για τους ατζέντηδες.

Πλέον, αυτό έχει αρχίσει να δημιουργείται και στην Ελλάδα. Είναι μία κίνηση που προχώρησε από 5-6 συναδέλφους, κυρίως μετά τις μεταρρυθμίσεις της FIFA, τον περασμένο Ιανουάριο. Δηλαδή, πρέπει πάλι να δώσεις εξετάσεις για να λέγεσαι FIFA Agent, ενώ μπήκε και ένα πλαφόν 3% κέρδος στον ατζέντη από μία μεταγραφή. Αυτή ήταν η αιτία για να ξεκινήσει η δημιουργία του συλλόγου, ώστε να υπάρχει μία φωνή για να προστατεύσει τα δικαιώματα μας. Το 3% είναι πάρα πολύ χαμηλό και για αυτό καταγγείλανε τη νέα αυτή νομοθεσία. Με την βοήθεια των αντίστοιχων συλλόγων σε Γερμανία, Αγγλία και Ισπανία, οι ατζέντηδες δικαιώθηκαν και το ποσοστό μεταγραφής είναι ελεύθερο, το 3% δεν ισχύει. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε και εμείς στην Ελλάδα.

Πρώτα από όλα είναι να ακολουθήσουμε τα βήματα των Γερμανία, Αγγλία και Ισπανία, όσον αφορά το ποσοστό στις μεταγραφές. Έπειτα, σε συνεργασία με την ομοσπονδία και τις αρχές, να μπορούμε να προστατεύσουμε τα δικαιώματα μας. Επιπλέον, να μην μπορεί ο οποιοσδήποτε να δηλώνει ατζέντης, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey