Ο Διαγόρας που μεγαλώνει!

19/02/2015 - 13:58 Τελευταία τροποποίηση στις 19/02/2015 - 15:00

Η κατάκτηση του Κυπέλλου Λέσβου, για δεύτερη φορά στην ιστορία του, αλλά κυρίως η συνολική του πορεία τα τελευταία χρόνια στο λεσβιακό ποδόσφαιρο, είναι εκείνη που κατατάσσει τον Διαγόρα στις ομάδες που μεγαλώνουν, που ωριμάζουν ποδοσφαιρικά και δικαιολογημένα πρωταγωνιστούν την τελευταία δεκαετία.

Η ομάδα της Αγίας Παρασκευής πρόσθεσε χθες μια ακόμα κούπα στην τροπαιοθήκη της, μετά τη νίκη της επί του Ατρομήτου Ανεμώτιας (2-0) στο Στάδιο "Κώστας Κεντέρης" του Λεκανοπεδίου, μοιράζοντας χαρά στους πολυάριθμους φίλους της, που βρέθηκαν στις κερκίδες παρά το τσουχτερό κρύο και πανηγύρισαν την κατάκτηση του Κυπέλλου Λέσβου. Ήταν η δεύτερη φορά, μετά τη σεζόν 2007-08, όταν ο Διαγόρας είχε επιβληθεί της ΑΕΛΚ στον τελικό του νησιού με σκορ 1-2 στην παράταση και ακολούθως είχε επικρατήσει στον υπέρ-τελικό του Νομού με σκορ 1-0 επί του Κεραυνού Αγίου Δημητρίου, τροπαιούχου της διοργάνωσης στη Λήμνο.

Φέτος, μπορεί να μην έχει διευκρινιστεί ακόμη από την ΕΠΣ Λέσβου εάν θα διεξαχθεί ένας τέτοιος υπέρ-τελικός, ώστε να αναδειχθεί ο Κυπελλούχος του Νομού. Κι αυτό γιατί τα τελευταία χρόνια η ΕΠΟ δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες να συμμετάσχουν εθελοντικά στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας. Εάν λοιπόν, ένας εκ των δύο νικητών σε Λέσβο και Λήμνο επιθυμεί να συνεχίσει στο θεσμό, τότε πρακτικά θα πρέπει να οριστεί ο υπέρ-τελικός, χωρίς όμως και πάλι να είναι υποχρεωτική η συμμετοχή σε αυτόν, όπως συνέβη εξάλλου και πέρυσι ανάμεσα σε Αιολικό και Κεραυνό Αγίου Δημητρίου μετά την παραίτηση των Λημνιών.

Ουσιαστικά, η ανάδειξη του Διαγόρα σε τροπαιούχο του Κυπέλλου Λέσβου, χθες στην Καλλονή, αποτελεί τον πέμπτο συνολικά τίτλο που κατακτά η ομάδα της Αγίας Παρασκευής τόσο σε πρωτάθλημα όσο και σε Κύπελλο. Ο Διαγόρας έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Λέσβου τις περιόδους 1984-85, 2006-07, 2008-09 και κυπελλούχος Λέσβου τη σεζόν 2007-08 (και Λήμνου), 2014-15. Οδηγώντας μάλιστα την κούρσα και του φετινού πρωταθλήματος, αποσπασμένος με πέντε βαθμούς από τους διώκτες του, ο Διαγόρας στοχεύει για πρώτη φορά στην πολύχρονη ιστορία του σε ένα ντάμπλ, έχοντας εκτός από αξιόλογους ποδοσφαιριστές, έναν πολυνίκη προποηνητή, μια ισχυρή διοίκηση και πλέον την εμπειρία για να το καταφέρει!

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Κουλμανδάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey